Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

barbie pun ada baju kurung

 khamis lepas off...
saje gi jln TAR n sogo kunun nak soping kain bj kat sana,,,
nnt aku share...
gmbar xbyk pun...
tp boleh la.. kenangan....
cuma nak share part baju barbie ni....

msk sogo nak jln2...
n nak lunch kat food court sogo...
saje jln2 kat area baju kanak2..
sekali nampak bj kurung cantik niha..
rupanyer brand Barbie ok....
xsangka Barbie pun jual bj kurung...
tp harga...umangai....mahal...!
material boleh la....
yg penting ada Sulaman nama BARBIE disitu
siap ada gambar barbie.
sepasang bj kurung barbie Rm149 

pada anak2 peminat Barbie...
boleh le pama belikan ye... daa

ke bday tisya 7thn dgn tema frozen

salam isnin uolls...
lama x update..
last week mmg badan betul2 xsihat...
kepala sakit berdenyut2 n badan kejap panas n sejuk...
badan sakit2 lepas mandi kolam tu..
yg belajar berenang tu...
lepastu sambung mengajar lak 2 hari...
non rest..
pastu khamis lepas menggatal join kwn opis gi soping bj raya kat kl..
mana badan xcukup rehat...
tu lom campur tido lewat sbb bc novel...hihi

ok... ni badan dah sihat ni br la ada mood nak menaip..
tu yg terbiar je blog...
ni nak citer kisah ke bday tisya anak amy sabtu last 2 weeks...
giler lama simpan certia....
sory ea mama tisya...hihi
rasa sayang lak xcertia...
penat bergambar aritu..muahaha

ok....stat dgn kad jemputan dia...

cun kan??

tuan rumah n bday garl

samapi2 kat KFC tgk keadaan dulu...
konun nak gi bl hadiah dulu..
tp amy dah tegur... jemputla masuk...hihi
segan ai....
lepas duduk n mkn menu utama...op cos ayam kfc kan...
kita jln2 tgk meja utama cake dgn tema frozen


simple tp sgt nice...!
tgk kek dia...
red velvet kot..
xdone rasa

tp cup cakes dia mmg sedap giler
then aku lari jap naik aeon utk bl hadiah tisya...
sory tisya...auntie xsempat bl hadiah sblm dtg./..
then terlepas la separuh aktiviti anak2 
tp byk jugakla yg syfqah join aktiviti

kemudian sempat la amik gmbar ms sesi nak bg hadiah goodies pada semua anak2 yg hadir oleh bday girl



sekitar suasana di bday party

ni aktiviti bergmabar...
mcm2 aksi budak2 ni buat 

part ni best... utk si birthday girl!
semua tunjuk jari ke tisya

adik imran pun xketinggalan...
happy mcm jajan

aku n anak2....

  ni aksi bergamabr beramai2

ni pakai kamera mamatisya...
amik dr FB mamatisya...cun kan?


kami geng blogger...

also luv this photo...
1st time aku jumpa diah n falsya..
selalu bc kat blog nana je...
mamatisya pun selalu kita jumpa kan...??ahaks..

ni blogger yg rajin bertegur sapa dgn aku.
suraya selalu terserenpak kat alamanda kan??hihi
nad kali kedua kita jumpa kan...
suka dgn nad n family yg sememangnyer peramah...
dari dia smapai ke suami nad yg sangat peramah

n lastly ni laki nad n suraya...
sib baik laki aku bwk irfan nak terkencing kat toilet...
kalau bergmabr bertiga mmg kontra bEsar badan dia org..


to amy...
tq sbb sudi jemput ila ke party tisya.
len kali jemput lg ye...

lastly....
budak kecik ni suka betul pakai topeng ni....
nak jadi superhero ye dik! 
daaaa

lama xhapdate...

owh.... dah nak masuk hari khamis dah esok..
ai is bizi...
n ai is lazy...
plus.. ai is not well also...
rasa mcm byk tido...
tp still mcm org x cukup tido..
sakit kepala di bahagian kening...
bkn di kepala..
kata doktor sbb xcukup tido...
aduhai...

nnt bila2 rajin kita borak2 n bercerita ye...
daaaa....

belajar berenang...

1st time bljr...Sgt seronok...
Selalu gi kolam main terjahcje...Nak selam kepala dlm air pun fikir 100x dulu sbb takut..
Bila dah masuk kelas renang ni br tau renang tu best...
Tp ni bkn kelas proper yg gi setiap minggu tau...
Ni bljr beranang utk persediaan kursus menyelamat anjuran pku...
Nnt lepas raya aku plan nak regester kelas renang betul2
 boleh ajak syfqah sekali....





ops... Penat weh dok 2 jam berenang n berendam..
.Ok daa....
N3 ringkas di mlm senin...bye

menyemak keputusan peperiksaan anak atas talian

salam semua...
harini nak share info...
pada semua parents...
kita dah boleh semak keputusan peperiksaan anak2 kita yg belajar disekolah rendah mahupun menengah melalui applkasi online sahaja....
selain drpd perjumpaan guru n ibu bapa disekolah..
dah semak boleh la print sekali kan dia punyer result..
semalam syfqah bg tau, cikgu pesan suruh mama & papa cek result kakak dlm web SAPS

macammana nak check...
just taip alamat address ini:
nnt akan terpapar page ini


lepas tu....klik di bahagian semakan ibubapa yg berwarna hijau striking tu

then akan keluar pula page ni

kat sini terus isikan no ic anak, pilih sekola dan tahun...
nnt akan terpapar maklumat tentang peperiksaan anak

yg ni pilih peperiksaan ujian 1 @ ujin pertengahan tahun @ peperiksaan akhir tahun

mudah gitew...!!!

ha..amik ko result syafiqah
dia lemah BM & MATH
jadi utk keputusan dia 2A 3B

yg lain so..so..jelah...
jenis nak belajar tp kena push...
kebanyakan yg lain result dia 80> ada la 2 je yg 90%... 

so pd semua parent di luar sana...
jom cepat kita tgk result anak masing2 ye... daaa

bila bateri kete kong...

oho...
nak cerita kisah kereta...
tu si cik ina...
ari selasa lepas...
pg nak gi keje...
ms nak stat enjin dah rasa mcm lain mcm je bunyi dia..
mcm lemah2 gitew...
terus bukak bonet n buat pura2 cek...
then ckp kat hubby..
"sy rasa bateri kereta awk ni mcm nak kena tambah air je..."
chewah... pandai2 je kan...
mane le tau kan...

then ptg tu nak blk keje...
aku stat enjin kete lansung xleh hidup...
bunyi pun xde... lemah sgt...
tp still kereta xla menjerit2 mcm ms pakai mrs wira dulu...
kalau bateri kong, kita tekan alarm n stat enjin nnt kete berbunyi2 alarm dia..
bagus gak nissan ni...
cuma xleh hidup la... 
dah... nak buat camne...
mcm pg td.... terus bukak boot enjin n cek..
mcm terror sgt.. haha



terus la tipon hubby..
xjwb le pulak...3 kali misscall br dia jwb...
rupanyer dia atas moto lg...
tanya dia nak buat camne.??
pelagi...dia suruh mintak tlg la...
ok bang... bereh!!!

call unit kecemasan PKU...
sah2 kat situ ada pemandu n atendan kan...
diaorg kan expert pasal kete ni...
mintak diaorg tlg resque aku ni ha...
tlg bwkkan kereta sebijik n jumper...bateri kong...
sekali yg dtg....
ambulans ko...
mmg terbaik la.... 
ni la org kata.... AMBULANS DATANG BERLUMBA2..ewah!

owhk...terus rasa...wah...
cayalah...dtg naik ambulans..kelasss ko jah!
kira buat CPR la ni...
kasi jump kat jantung cik ina...30saat je... dah leh stat keta..
tq kwn2 ku..

then...drive blk ke equin 
hubby dah siap jemput anak n tunggu tepi jalan...
terus cari kedai sparepart mana lg yg masih dibuka..
jam dah menunjukkan jam 7 mlm..
aduhai...cerita tvku jam 7mlm ni... lupa nak rakam tru PVR...
babai la...

sib baik ada kedai sparepart masih buka lagi di area ekuin berdepan dgn aeon equin tu
alhamdulillah...
susah hati wei kalau xbukak...
esok nak gi keje camne??

sementara hubby bl bateri..
budak2 ni main lari2

tgk imran... suka dia... imran ni aku tgk geram je..
rasa nak picit2..
otak dia geliga mengalahkan permata bersinar...
panjang sgt akalnye..
nnt aku cerita ye

ni budak bertiga lari sana sini
org suruh dok dendiam xmau..
last sekali irfan jatuh tersungkur, abis betis dah kena sagat.. padan muka 

ok bateri ready for change..
sebijik RM165 je...jual bateri lama RM15...
just bayar RM150 je utk bateri air


ok la...kan..
1thn 10 bulan bateri kereta kong
utk penggunaan yg maksimum sbb aku suka gengar radio kuat2
dan tgk dvd yg kerap bila jalan2....
daaaa

Novel terbaru bulan ini...

ok...
this month..
bila kuar je drama baru Kerna Terpaksa Aku Relakan kat TV3 jam 7ptg tu...
jenuh bukak balik novel utk bc balik apakah kesudahan ceriTa...
giler la.. since thn lepas kot aku dah abis bc novel tu...
jln cerita best...cuma xmelekat dijiwa...
so bila kuar kat tv mmg xingat lansung jln certia dia
dah la tebal bukunyer...
gigih baca semula jln certia...
tp best sbb dia xbyk ubah jln cerita cuma part gi Bangkok tukar gi Bandung la pulak...

tula... bila dah sentuh blk novel...
terus dtg blk rasa ketagih nak membaca..
jadinyer..ahad lepas ms jln2 ke alamanda tu...
bl sekali la 2 buah novel baru kat MPH...
rugi bl kat MPH sbb xde less mcm bl kat Popular... 
tp dah ada kat situ..smabar jelah 2 buah
mmg dr last month dah usha novel baru Siti Rosmizah tu...

dan sebuah lagi... wajib bl karya E-Man Sufi
mmg novel dia cerita mmg kelakar2 la...
buat ms ni novel Cukup Derita itu dah stat baca...
br 1 inci tebal baca dah siap nangis2...
mmg powerla karya siti rosmizah
smlm tido jam 1.30 layan novel dr jam 8.30mlm..
xleh stop la bila stat membaca blk...
sbb xsabar nak tau apa endingnyer...
daaa

my 1st Bokitta _pinfreehijab collection

owhhh! mood..is TERUJA ok...
haha...
akhirnyer...
berjaya membeli sehelai tudung bokitta...
xsangka dah jual kat Alamanda...
semlam jln2 kat Alamanda..
menghabiskan cuti terakhir sekolah...
ajak hubby di pesta bunga putrajaya dia buat taktau je...
xmau pergi la tew!...

then jln2 depan mothercare tu..
kan ada stall jual bj kurung cotton kanak2...
kunun nak bl la nnt utk bj raya syfqah nnt...
sekali nampak ada tudung bokitta di situ...
wah....! aku terus teruja ok....
rupanyer tudung bokitta br je masuk ke stall tu...
owner dia sgtla peramah...
mcm2 dia promote..
part paling best rupanyer tudung bokitta ni ada yg inner dia boleh bentuk..
kira mcm magic inner la...
kat situ yg buat aku terus ckp...
kali ni aku mesti bl tudung ni sbb bila pakai inner dia xmelekap di dahi...
suka!!!

utk 1st time...
aku bl design ni..


jadi model muslimah jap..
haha

ada mcm rupa pompuan sudan x??? wakaka
aku xleh lupa statement akak opis aku ms 1st time pakai shawl..
bila kat dahi tu melepek je dia kata rupa aku mcm pompuan sudan ko..
sbb kat UPM ni ramai sudent foreigner..

byk jugak design cantik2 ada smlm
hampir terbeli design ni...
boleh aku letak balik...aduhai... rugi lak

yg ni pun cantik gak..

ok..aku pakai voila maxi...
labuh tutup dada.. harga RM119...

sesapa nak bl leh tgk kat insta http://instagram.com/bokitta_pinfreehijab

yg berminat nak bl jenis plain pun ada tau..
cantiks2 ok..


owh.... sukanyer!
aku xpandai pakai tudung belit2...
ada kenis yg instant mcm ni mmg sgt suka la sgt...

owh
yg xfamiliar tentang bokitta pin free ni..
ni tutorial pakai tudung ni
tudung ni dah siap jahit bergulung2 tu semua..
ada 2 pcs... inner n outer..
pakai inner dulu then pakai tudung outer...
siap!


jom cuci mata tgk tudung bokitta...


lagi detail tentang Bokitta Pin-Free Hijab..baca di sini..
nak shopping online sekali pun boleh...
daa...

masa untuk ke sekolah semula

mcm kejap je rasa cuti sekolah kan..
tgk2 hari ni dah sekolah semula..
kembali ke rutin harian kemas beg sekolah anak...
iron bj sekolah anak2....
hntar anak2 pg ke sekolah n ptg menunggu jemput anak pulang sekolah...
hmmm...

xde benda yg dibuat pun cuti sekolah aritu ...
cuti2 malaysia awal2 dulu je gi yg kat kuala gnadah tu
pastu bebudak dok taska je...
ada sekali haritu syfqah n irfan xmau gi taska..
dudukkanlah diaorg berdua di rmh...
papa diaorg cuti... tp gi mancing...
aku siap tinggalkan h/p aku kat syfqah kot kalau jd pape kan...
kejap2 aku call dia tanya mcmmana dok rmh...
wah.. siap dia ckp blk...
mama ni asyik call kakak je.. kakak ok la...
ok la camtu...

hmm.... xsmapai 1/2 hari tinggal rmh...
adik aku call tanya syafqah call dia pakai h/p aku
ingatkan aku cuti...
aku ckp la yg syfqxh dok rmh...aku kasi h/p kat dia
rupanyer... dia dok call aunty dia... nenek dia...papa dia..
guna h/p aku...hai la....bertuah punyer budak...

call papa tanya bila nak blk...
tanya nnt tghari nak mkn apa...
gaduh dgn adik pun nak report papa...

ok... kesimpulan...
blk rmh abis dinding aku dikerjakan irfan...
dia ketuk pakai apantah.. abis terkikis cat dinding...
smapaikan langsir punyer penyangkuk pun leh patah...

serik tinggalkan budak berdua kat rmh...
papa ada pun xselamat.. sbb sekali papa tido xsedar apa dah..
last2..smapai hujung cuti yg lepas semua dok taska je...

riang ria cuti sekolah betul2 tgk tv je budak tu...
ok... saje nak borak2...
nnt2 kita sembang lg ye..
daaa

kisah tgk wayang dgn anak2...

Salam jumaat uolls....
b4 balik rmh update 1 n3
Kisah tgk wayang jumaat lepas kat mv
semua org bwk anak2 tgk wayang..
aku pun dah lama xbwk bebudak ni tgk wayang...
so...kalini tgk wayang..
tu pun jumaat lepas ms bl hadiah anniversary...
kesian...budak2 cuti sekolah xkemana...

tgkciter apa ye???
haha... citer dah lama dah...
tgk The Amazing Spiderman 2...
aku ckp nak tgk citer Maleficent...
aku tau syafiqah suka tgk citer cenggitu...
aku lg la suka... tp hubby bimbang kang irfan lak boring tgk citer tu
tu yg tgk spiderman 2...

suka kakak...
bl tiket online...senang kan??
dtg terus amik tiket je...

lepas tu terus bl popcorn lak

masuk panggung./..
org xramai lg...
suka irfan ye

kami ber3...
mulut memasang penuh dgn popcorn...
wayang lom stat... popcorn dah tinggal separuh..haha

ok...
part yg xtahan tgk wayang..
30 minit je irfan bertahan...
tu pun sbb twisties tu ada lagi..
abis je mknn...dia terus dia xleh dok diam..
sama je tgk citer pe pun....
kalau tau irfan xleh dok diam..
baik tgk citer maleficent tu...haha

kesimpulan....ok la...
budak2 pun terhibur....daaa

9th Anniversary pressie for him...

jeng--jeng jeng....
ok hadiah utk si suami dah pun dpt kat tgn dia...
mmg laki aku sorang ni request hadiah dia yg susah2 nak dpt je tau...
dari dulu nak jam kan....
akhirnyer dapat...
tp kalini jam yg dia nak ni ada extra function...
jam ni adalah...

Polar ft60 Heart Rate monitor (HRM)



serius mmg cun lg canggih...



sebelum tu apakah  Heart Rate Monitor (HRM) ni??
aku xpandai nak certia..tp ia adalah alat membantu untuk membolehkan kita track degupan jantung sepanjang masa. Selain itu jam HRM juga dapat beri nilai jumlah kalori yang dibakar, jangka masa senaman, GPS dan lain-lain.
Tp kelebihan model yg hubby nak ni best la sikit.... dia dilengkapi dgn personal coach assistant... 
kira kita leh set jenis senaman apa yg kita nak buat.. then HRM ni akan bantu kita...
HRM ft60 ni adalah sebijik jam dan sebijik transmitter yg akan dipasang didada (ada belt) dan ianyer dilengkapi GPS yg akan beri signal pd jam tgn tu yg akan bc  degupan jantung kita semasa kita bersenam...
aku xpandai nak citer lebih pasal gadget n senaman ni ...
tp lebih kurang itulah fungsi dia...



ni antara function HRM Polar FT60

For committed exercisers – the STAR Training Program tells you how much and how intensively to train.
  • Creates a training program based on your personal goals and sets new weekly training targets
  • Gives feedback on the effect of your training
  • The Polar Fitness test measures your aerobic fitness at rest and tells you your progress
  • Suitable for swimming


ok.. 
the best part kisah nak bl HRM hubby ni..
hubby dok search dlm web.. hanya fitness concept je yg ada jual HRM jenama polar ni di malaysia
lepas call FC.. cuma di midvalley je ada jam ni...
kami pun terjah la MV jumaat lepas utk bl HRM ni beserta jam Baby-G aku tu...
tp model utk lelaki ni xde...
suruh amik model lain xmau... nak yg ni jugak..
aduhai... payah!
tu yg terpaksa cek online...
tp nak bl online pun stock kena preorder..
jd.. search lg... hubby dpt contact bl dr Athlet Circle di PJ...
kira mmg Athlete Circle ni mmg supplier dia lah...
sib baik ada 2 bijik lg jam ni kat situ..
terus dia order n sanggup gi amik kat PJ nu

so smlm tghari dia gi PJ semata2 nak bl jam ni


alhamdullillah...
brg dah selamat pakai dah pun mlm td...
org ni tgh sibuk  excersice nak dptkan berat badan ideal semula..
jauh tu perjalanan nak kena tempuh....
tp xpe... aku bg galakkan n support..
jgn nnt dah kacak blk..dah slim....lupa pulak kat anak bini ni sudah la...
bkn nak kata xpercaya.... tp kita org pompuan ni kena la prepare mental fizikal...kan...
ok..... xmau fikir bukn2... janji si dia sihat...alhamdulillah...
so lepas ni ...
aku nak diet ni nak buat exercise leh la pinjam HRM dia ni pulak nnt kan... 
hihi...daaa

Related Posts with Thumbnails