Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

google street view mmg power

wah... samapi opis pepagi...
bukak fb terus up satu tajuk pasal google street view ...
pelagi....test tgk rmh mak kat sentul..
ada ko...
pastu tgk pulak taska si imran


pastu heboh dok kabar kat semua org dalam opis
semua dok pakat bg alamat kampung nak tgk kmpg halaman memasing
n serius...
yg dok kat teluk intan...sampai depan rmh dia ko nmpk
yg dok kat kangar perlis kat ceruk kampung tu pun dpt tgk
semua la dok suruh tunjuk nak tgk kampg memasing
canggih ko...

dulu..teringat ms thn 2011 xsalah aku
bos aku ni br balik dr UK
dia kata dia masih rindukan rmh dia kat UK dulu
sebb dia ikut bini dia sambung belajar kat 5 thn gak la

then asyik la bukak google map n siap tunjuk kat kitaorg rmh dia duduk
sekolah anak dia belajar...
smapai taman menan anak dia main pun dia tunjuk ko...
tu thn 2011... guna google maps je..
ms tu malaysia mana de google streets view ni
ko nampak jalan jela... n bumbung rmh sbb guna satelit
nak tgk rupa apartment ke...rupa rmh smapai depan pintu mmg xle...

tp bila aplikasi ni ada,...
wah...... syok ok!!!

tp ingat.... bahaya tau...
lepas ni xleh nak view alamat rmh sesuka hati
tu yg mcm budak kete putih CCM25 tu smapai depan rmh org tau n skodeng dia...
sbb ko taip je alamat rmh....
mmg terus menerus ke depan rmh ko google streets view ni bwk...
ok...

pasni nak gi beraya n openhouse pun dah xsusah nak cr dah


orait... nnt tghari leh jln2 lg...
nak tgk rmh sape pulak ye??
hmmmm daaa....

WWW

xde idea nak tulis pe 2-3 hari ni
just nak share gmbr my bumbum boy...

mcm2 peel ni...
geram je tgk dia..
nak blk rmh cepat2 nak main dgn dia...


n also my cheeky gugirl ni
cuti sekolah dok rmh nenek...
tuition intensif dgn nenek dia..
hopefully membantu...

daa


hero yg kecundang....

rasa nak tergelak pun ada bila terkenangkan kisah irfan yg cedera semalam
kisahnyer...
irfan dr tghari semlm sibuk nak main kat luar
dr balik dari alamanda bl brg dapur
masatu jam 12.30 tghari
kejap2 dia tgk jam... mama.. br jam 1 dan no. 3, katanyer
maksudnyer jam 1.15 minit la
ms tu aku tgh kemas brg2 soping n masukkan dlm bekas n pantry
kakak n adik dia mmg dah pengsan dah dr dlm kereta

then dah siap kemas, kami naik atas,
dia tgk jam lg, br jam 1 dan no 7 katanyer lagi
ye..br jam 1.35pm pulak
aku xkasi keluar n main basikal lg
aku ckp nak main kul 5 ptg nnt
waktu dah redup kan
bisaing2 dia sbb dia xsabar nak main basikal kat luar
last2 tertidor pun dia

jam 4 ptg dia bgn n aku dah hampir siap msk
ok...kami xmkn tghari smlm sbb di alamanda dah mkn Aunty Annes n roti boy
so..aku msk ptg n kami mkn jam 5pm

lepas mkn...bersorak gembira dia bila papa dia ckp leh main kat luar dah
nak jd certia lg..
sedang aku kemas meja...tetiba dgr dia nangis yg maha kuat
terus papa dia gi jenguk kat luar
rupanyer dia sudah excident
xsalah aku  Xsampai 10 minit dia naik basikal kat luar
dah...
terus panggil dia blk n kata papa dia muka dia berdarah2 sbb jatuh basikal
the best part, dia nangis2 n xmau masuk sbb tgk muka papa dia tegang semacam
bila pujuk2, suruh masuk then dia ckp...
"papa jgn pukul abang..." la...itu yg ditakutkannyer
bila masa papa nak pukul...
org suruh msk mandi n nak bubuh ubat

dah terkam aku..menangis lg kuat
mmg teruk muka dia berdarah.
rupanyer dia excident jatuh tersembam ko
kata adam n syafiqah, irfan bawak laju2 n terus cornar
tu yg jatuh tersembam tu
siamn irfan... habis seluar jeans koyak..
seluar jln lak tu...aduhai...

so.. terus suruh dia bukak bj n mandi
pun menangis2 xmau mandi sbb sakit
dah tu.... mmg la sakit...

muka fresh br lepas mandi lepas jatuh
menangis2.. teresak2 ko...sian 
merha2 badan n muka bila dia nangis
just letak minyak gamat je


lepas mandi, ajak dia baring kat sofa
masih lagi menangis2... dah nak memujuk pulak..
cek2 tempat lain..
dlm mulut pun luka
ms ni dah siap2 bg ubat demam takut dia demam mlm kang

tgk..bibir dah bengkak
bila tgk gambar, bari perasan..bykyer tahi lalat irfan...

then papa dia pujuk ajak gi Aeon n papa belanja mkn aiskrim
terus ok
blk tu mkn aiskrim dgn gembira

then mlm tu..ms ni jam 8.30 mlm
sakit dah hilang
berguling2 kat dlm bilik mama...
tp muka...alahai...dah xencem da 

tgk ha... dah hapi blk dah...
hari ni gi sekolah muka nmpak bersepah!
sian irfan....

masak karipap lg

lama xmask karipap kentang lagi
ari selasa aritu sbnrnya aku punyer mood punyerla baik
n rajin
siap msk karipap kentang daging lg tu
kebetulan
cek dlm peti sejuk ada sebijik kentang besor
sayang pulak xmasak
lg pun nak asah bakat buat karipap lg..
syok pulak buat karipap


mcm biasa...
masak inti kentang + daging

tudia.... kali ni dah prepare tmepat cetak karipap


asistant wajib ada....
cara melatih anak menolong ibu bapa di dapur...hihi




tu dia... comel tak??
dapat 30 bijik karipap
11 bijik aku buat karipap gula sbb inti dah abis
baki 19 bijik keripap kentang

goreng time

hasilnyer...
rangup lg sedap

sbb aku goreng semua n byk sgt..
sedekah kat jiran depan rmh sikit...
alhamdulillah....


KLCC, jalan-jalan & LEVI'S jeans



cerita jalan-jalan ke KLCC pulak
eceli lepas mkn kami jln2 kat H&M Avanue K...
tp xde bl pep un..tunggu sale la br bl..
nak bl bj sendiri pulak
korang kalau perasan aku suka pakai baju biru dan biru dan biru
tudung pun sama...
n seluar mmg fav aku cuma jeans sahaja
pernah pakai kain bagai..tp suami xberapa suka
aku pun xpaham nape dia xsuka
so...malas nak berdebat...pakai yg ringkas je
tp tulah... nak bl bj kaler lain
tp bila amik n byr..yg biru jugak berkenan di hati..
samapi jiran aku pernah tegur
"ila ni asyik pakai bj biru n tudung biru je"
iye... i suka biru....hihi

ok... 
jln KLCC tgh bulan...
apa yg kita leh buat..
jln2 cuci mata jelah,...
niat ada la jugak... mcm nak bl selai jeans je...haha

si kecik dobot ni...
suka betul dia..
lawa gmabar yg ucu dia snap... 
iphone mmg clear gmabar dia kan??


gambar kakak pun sama...
suka sgt!
ni leh print ni n letak kat frame gantung kat dinding ni...hihi

ok.. sbb dlm otak dah set...
dlm hati dah niat...
so..terjahlah ke butik Levi's
aku ni jenis bl selai jeans every 2 years...
ok la kan...
jeans jenis tahan... bkn bsuh selalu..
sebulan sekali je...
serius..aku xbasuh jeans selalu...sbb nak jg kain n warna
lg pun bukan kotor pun... xde peluh pun...kiki

boleh adik aku snap gmbar bontot aku,,aduhai..
badan dah gemuk blk..
tp tetap nak bl jeans selai
lama gak dok fitting seluar n pilih2...


budak 3 org dah kebosanan nmpknyer...

lepas sejam lebih...
hubby pun dah smapai...
aku paksa dia jemput kami blk
xlalu nak blk naik LRT... aku dah rasa nak muntah n pening
penat ok...!! rasa penat dtg td pun xhilang lg...
so... cepat2 byr n tinggalkan utk potong
xlama pun dlm 15 minit je dah siap...
sementara tu jln2 dlm KLCC cuci mata
n collect seluar n kul 5 gerak blk
hantar adik aku kat LRT sentul 
then kami shoot blk ke BTS Sg. besi hntar syfqiah ke rmh nenek dia
cuti sekolah kena home tuition n operasi motivasi syfqah dgn nenek dia

then blk seri kembangan...
ni lah hasil belian selepas separuh hari keluar

 
selai je...
kali ni amik boot cut lak
aku selalu lupa tiap kali bl aku pakai jenis apa n potong kaki panjang mana
pernah sekali tu potong, seluar tersenteng..
ada selai aku pakai 2-3 kali je kot lepas tu xpakai lg dah

selalu pakai jenis demi curve low rise
kali ni amik demi curve mid rise
potongan cawat tinggi sikit la
aku amik ni sbb warna dia cantik
ada yg aku berkenan jenis demicurve low rise boot cut warna dia xcun sgt
n material agak nipis

LOW RISE DEMI CURVE BOOTCUT SKINNY JEANS 


..

so..pilih yg warna n jenis  ni


ni yg aku amik

MODERN RISE DEMI CURVE BOOTCUT JEANS



jadi model levi's jap... daa...


Makan2 di Johnny Rockets Avanue K

hmmm...
sambung kisah naik lrt n smapai ke Avanue K...
ok..nak jd certia lg...
ari sabtu si Alyyani a.k.a Nayville sudah tunjuk gmbar n video diaorg gi mkn di Johnny Rockets
tp diaorg mkn kat The Curve..
bila tgk staf JR buat flash mob kat IG alyyani...
wah pelagi...terus cr info pasal JR
ramai ckp rasa yg nice n portion burger yg besar..
mmg xjangka pun nak smapai ke Avanue K n KLCC
sbb mmg set nak gi Pavilion..
kat pavi pun katanyer bakal bukak new outlet JR ni
tp lom bukak lg la....

so... bila dah samapi sini..
pelagi...
harus cr mkn dulu... sbb dah kul 2 lebih
bygkan dok kat LRT dr jam 11.30 smapai ke KLCC jam 2.30...
mmg fenat + lapar ok..

so..ali pun tunjukkan restoren JR kat tingkat 3 Avanue K n menghadap ke uar

wajib bergambar depan pintu masuk..muahaha


ok..masuk dlm tgk menu..
harga ok..ok la.. mcm mkn burger king...
katanyer portion burger besar n served dgn kentang n salad..
kentang lak boleh tukar ke onion rings or sweet potatos fries
ada jugak steaks....




utk air dia..kata milk shake dia pun sgt special

budak y excited.. kelaparan sebenarnyer


sementara order smapai...berwelfie lah kita

ok.. air smapai dulu
premium chocolate  original shakes RM16.90
apa yg buat spesel disamping rasa adalah..
dia bg 2 gelas..
1 dlm gelas kaca tu n ada baki choc shakes dlm 1/2 cwn lg dalam gelas besi tu
kira byk la... berbaloi dgn harga


aku n ali minum shake... ali amik vanila
anak2 minum mineral je sbb masing2 batuk

mknn pertama smapai dulu...chicken tenders RM14.50

masa tu tiba2 diaorg buat flash mob...2 lagu lg tu...
bukan main suka budak2..
syafqah ckp.."enjoy la mkn kat sini mama"

then kids meal.. mini burger RM12.50 utk budak
portion burger mini utk budak mcm berger mcD
kira bersar gak
syfqah n irfan mkn belah 2..
tp syfqah pelik n siap tanya..nape roti berger dia kaler kuning..haha

then baru set kami smapai.. Original burger RM19.90
pun sama besar kalah burger King Whooper tu...
kongsi 2 dgn ali...

last sekali.. kesian tgk budak2 terkulat2 tgk mama minum shake
bgla yg dlm gelas tin td diaog minum kongsi 2
irfan minum mcm org giler
xsedar awk tu batuk teruk
n mmg ptg tu dia batuk teruk blk..
mama dia la yg kena marah dgn papa dorang

xlupa jln2 byk my instax photo...
snap la sekeping dua gmbar dgn adik kesayangan..



kesimpulan...
semua sedap mkn kat JR ni
leh repeat lg...
next time bw papa Irfan lak
then kami jln2 kat H&M dan masuk ke KLCC cuci mata n shopping sikit..
until next n3...daaa

cuti hari malaysia & naik LRT

salam khamis.....(salah taip pg td) kiki
smlm xberkesempatan update blog
ok..nak citer pasal cuti ms hr malaysia selasa lepas
tetiba rasa nak jln2 kat KL
ajak hubby jln dia xmau...
so...dok msg dgn adik aku si Fadlisyah
kebetulan dia cuti, pelagi.. ajak dia teman jln2 la
kunun nak gi pavilion...
tp nak gi naik monorel...
lepas rancang2 jln...
so kesimpulan, caranyer dr serdang ni naik kete sampai LRT sg. besi
then amik train ke titiwangsa
jumpa adik aku kat sana sbb ali dr sentul...dekat je
dr sana naik monorel ke pavilion

ok...so..inilah aktiviti kami selasa lepas
budak2 op coz la aling excited dgr nak naik train
dgn si kecik ni....paling teruja

tgk irfan kalau bergambar....
mata pandang atas la

ni mulutr pulak dia buat lidah cenggitu....geram je

dlm train....semua teruja tgk kat luar...
itu yg buat seronok tu
sbb anak2 suka....sekali sekala
ingat lagi n3 last dulu aku bwk budak2 naik train blk sentul
kata dah serik...
tp naik jugak...haha

ni ms kat monorel
ucu ali dorang dah sampai.....suka la masing2
terutama si imran...rapat dgn ucu dia..
apa x..ms kecik2 kan papa selalu OS
ucu la yg jaga dia sbb mama bz buat keje rmh


nak jd cerita...
ms smapai kat stesen monorel ni punyerlah ramai org
n adik aku ada ckp, perkhidmtan monorel ni selalu delay n lambat
aku ckp xpela.kita tunggu je....agaknyer nak kasi train rehat kot
sekali tunggu punyer tunggu dah msk sejam lebih
badan dah hangin la...
berpeluh2 dah ni
kerusi lak xde
sekali tgk screen dia tulis
perkhidmatan ada masalah

what the ****! ni yg buat aku rasa nak maki je
dah la sempena hari malaysia
bygkan la...punyerlah ramai mat n minat saleh kat situ
malu siot!

last2 ckp kat kakak n adik, tgk jelah rupa dlm train tu
tp kita xleh naik sbb train rosak
sikit announcement pun xde dr pengurusan rapid KL ms org sibuk bl tiket
cuba buat announcement bg tau yg monorel ada mslah..
ni x..biar je org berdiri lama2 n tunggu...
sbb dr tempat tiket nak ke monorel kena jln jauh ok!


akhir sekali ksmi decided naik semula lrt n turun di masjed jamek n tukar train ke KLCC
ingat nak gi pavilion xtercapai jugak nmpknyer
so jln2 di Avanue K n KLCC jelah



ni ms tunggu train ke KLCC...
terpaksa lepaskan 2train awal sbb kat sini lg ramai
ada tu, train berhenti, org keluar je..
kami xsempat masuk pintu dah tutup...sabar jelah...

aksi imran n ucu dia...
ucu rajin melayan....

ok smabung next en3...
bila dah smapai di Avanue K....


Pandora: Gift from Heart Charm... my new collection

hemm..ehem2...
bl lg sebijik charm
sukanyer!!!
kira hadiah bday utk diri sendiri la
hubby dah xkuasa nak layan..
kiki... xpe...




nama charms ni : Gift From Heart Charm RM295
soooo cute kan??
ada cincin comel dgn batu zubic zirconia dlm dia..

lepas pasang di gelang
buat masa ni hampir penuh dah dibahagian hadapan
means antara 2 clips

lepas pakai kat tgn...
ok.. stop for awhile...
kita gi terjah tomei pulak nak tgk gelang emas ala pandora tu
baik melabur kat situ lg untung kan?? 


oh ye... sejak gelang pandora dah sarat dgn charms ni aku dah x pakai selalu dah
means pakai tiap2 hari, tp balik keje or blk jalan mesti cabut n simpan dlm kotak
giler tgn berat sebelah... lg pun sayang la
aku risaukan chams jenis dangle tu.. 
takut patah mcm charms mother doter dulu tu
aku kan ganas...huhu
lg pun SA kat butik pandora dah pesan...
lagi selalu pakai, lg cepat rosak n buruk gelang kita
 jadi, kekalkan kilat n kecantikan dia dgn penjagaan sebaik nyer
ewah... mcm poyo je..kiki

orait.. one more...
kalau nak hantar cuci gelang kat butik pandora
ianya percuma..
tp kena tunggu 1jam 30 minit
so...kalau smapai mall... hantar gelang dulu utk cuci then br gi jalan
nnt nak blk br collect...
itulah kisahnyr,,

er... aku br nak hntar cuci gelang...
dah setahun.... 
mcm2 kerak ada kat gelang sbb dulu pakai tiap2 hari xpernah cabut...
daaa

Related Posts with Thumbnails