Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

happy bday my husband ~2015~

salam sejahtera semua
dalam kesibukan hal2 yg melanda malaysia dan dunia..
kami tetap meneruskan kehidupan seperti biasa
takziah kepada semua mangsa bencana alam banjir

just nak wish happy birthday to my soulmate..
Mr Don Damien a.k.a Zul Irwandi a.k.a my husband
dah selamat menyambut hari lahir ke 35 dia tahun ni

mcm biasa....saya xpandai bermadah2...
ckp direct je...
Selamat hari lahir ke 35 thn dan semoga panjang umur dan sentiasa dimurahkan rezeki...
semoga hari2 mendatang lebih mendewasakan kita dan membawa seribu rahmat kepada awak..
kami (mama, n anak2 ) sayang sgt kat awk..

utk papa...
potong kek ramai2
(yg nyata, semua kek mama yg mkn) hihi



n belanja mkn....
bday boy nak mkn kat secret recepi je...haha...
layankan..



n hadiah utk papa dari hasil  jejari kontot yg xbape dari syafiqah n mama...


nnt papa gnatung dlm opis papa ye...
skrg ni frame ni tergantung dlm bilik syafiqah


cuti cuti malaysia di johor bahru (part1 hellokitty town)

salam isnin petang uolls....
lamanyer xbersiaran.,..
seminggu bercuti di JB...
alhamdulillah... selamat perjalanan pergi balik..
cuma blk tu akak kedemaman..
kepenatan dan ketraumaan sebab menemankan anak..haha..
nnt detaail aku citer ye,,,

ok... ceritanyer...
last week bwk anak2 bercuti di Hello kitty town JB & legoland
kami amik pakej 4 hari 3 mlm .. dari isnin 22/12 - 25/12/2014
tq tu en suami yg sponsor penuh percutian thn ni...
suka je semua anak2....
mak budak lg suka...! haha
so... cerita nyer,.. kami bertolak dr serdang jam 6.30pg hari isnin 22hb tu
matahari baru naik time ni....
on d way ke jb

konun budget smapai jb dlm jam 10.30 am camtu...
siap berhenti sarapan di RnR pagoh mkn sandwish lg jam 8.30 pg...
siap bwk bekal ko... saje suka2
sandwich tuna n telur je...

berhenti sarapan pagi di r n r pagoh

lepas kenyang meneruskan perjalanan n kami masuk di tol senai.
dr sini konun pakai google map nak ke nusajaya terus..
aku la tukang bc petanyer...
entah mcm mana aku bc peta... sepatutnya dr tol senai nampak JPO..
jalan 1.7m ke depan then u-turn
aku xpandai guna applikasi goggle map dlm tab aku..
kalau pakai kat samsung note senang sikit..
dr JPO kunun nak lalu highway baru tu msk nusajaya..
sbb salah bc map...
kami sudah jln straight terus masuk desaru ko...
ni bukan 1.7 km tp sudah jln sampai 68km siap cross jambatan desaru lagi...haha
dah kena patah balik 68km semula...sejam berlalu...

lepas patah blk...
kami tiba di nusajaya jam 12thari
tanpa berlengah, terus chek in ke dalam Hellokitty town ni
parking di hellokitty town ni buat ms ni free lg...
kami parking bwh bangunan dia...



sementara nak beratur msk...snap gmbar dulu

utk mkluman...pd yg xpernah dtg sini
tiket hello kitty ni harga dia
anak yg berumur 3 thn ke bwh free of charge
tp kalau tinggi dia mencecah 90cm..dia still kena byr tau...
sabar jelah

di pintu masuk hello kitty town

mostly semua mainan anak2 n pama boleh main sekali..
tp mcm kami berlima..
ada yg kena bergilir..
hihi

dicadangkan di pagi2 time br bukak sbb org tak ramai lg
dan paling best pergi diwaktu hari biasa...
mcm kami dtg hari isnin..heavennyer... xperlu beratur lama pun nak main semua aktiviti
tp ada gak yg kami xberatur tunggu nak msk..
sbb dah penat...

antara gmabar2 kami di 1st floor di bahagian hello kitty town
oh ye.... bangunan hello kitty ni ada 3 floor tau
1st floor semua mainan berkatian hello kitty
2nd floor barniey, thomas the train, pingu n lain2
n tingkat 3 sambungan mainan2 lain

bergmbar dalam rumah hello kitty






naik cawan pusing


snap gmabr sikit je....
kat dlm kami stat dgn naik cwn pusing n msk rmh hello kitty n snap gmbar..
then petugas di dlm tu ckp sepatutunya aku stat main dr sebelah kanan dulu.
so... ikut ckp petugas tu.., stat dr sebelah kanan ada membuat manicure...
pakai quitik n tampal sticker...

gmabar pakai quitik n tampal sicker lupa snap la...

ni buat gelang
dpat seutas gelang n diberi sebijik kepala hello kitty utk gantung di gelang...
siap!


then jam 11 ada hello kitty musical show



lepas tu masuk 
hello kitty black wonder ni
kena selesaikan misteri...

tgk muka imran...kelakar

games dlm castle ni


yeay..berjaya selesaikan...dpt sijil

kami xtunggu utk tukar pakai costum n bellerina sbb papa ajak naik tingkat atas
utk pakai costum kena tunggu lama sbb lepas tukar nak bergmbar bagai

ni kat tingkat 2




bergmabr jap..
main game sikit
then ada thomas show


best tgk show dia...

then kami naik ke tingkat 3 pulak..
kat atas ni la paling byk mainan

naik bas terbang



windmill


bumper car


hellicopter
ada 2 3 games xdann snap gmbar

games

naik keretaapi




b4 balik berrgmbar di rmh barniey




 n bergmbar last b4 kami keluar 
kami keluar dr bangunaan hello kitty dlm jam 4.30 ptg..
kami xmkn didalam bsngunan sbb harga mknn sgt2 mahal...
just bl air je 5 botol...
air pulpymaid 2 botol n air berperisa botol bob the builder dgn cost rm30...haha..
nak mkn nasi goreng sepinggan rm25-30 ..
so kata hubby..nnt mkn kat luar sbb situ byk kedai mkn

ok..habis seharian dijalanan n hellokitty town
then kami blk ke bandr JB utk check in hotel di puteri pacific hotel...
bestnyer jumpa katil..heaven...

bilik ni bolehla
dgn extra bed RM285 semalam

n mlm tu kami dinner mkn mutabak singapore di kg melayu majidee
tp pd aku xsedap lansung
mcm tipikal murtabak biasa...
bl 2 n buang 1 1/2..membazir betul...
nnt sambung cerita part 2 ke legoland pulak ye.. daaa

baca cerita Legoland Part 1
Baca certia Legoland Part 2

Related Posts with Thumbnails