Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cuti cuti malaysia di johor bahru (part 3: legoland day 2)

lagi smabung certia legoland day 2 

kami abiskan mainan yg xabis main hari 1st day masuk hari selasa tu
tp sebelum tu, disebabkan hari tu adalah hari ke3 kami di JB..
baju dah sebeban pakai dr hari isnin kami dtg,
hubby decided utk hntar bj ke kedai dobi berdekatan hotel dulu
senang katanyer..
nnt blk hari khamis xbyk bj perlu basuh. tq en hubby..


kami sarapan pagi di Hj Kcg Pool Larkin.
kalau dtg JB xpekena hj kacang pool mmg rugi
lagipun dah serik jd mcm hari selasa tu....
dtg awal di area legoland xde kedai mkn yg buka
jd.. baik sarapan di bndar lagi bagus sbb byk pilihan kedai


so... hari ke 2 dtg ke legoland (sebb beli tiket combo 2hari berturut2)
aku dah well prepared...wajib pakai bj sedondon kan
jd.. snap gmbar depan legoland pun lebih lawa gituw....hihi


1st tempat kami tuju sbb smlm xterjah adalah di taman mini ni
beso ko..
berpeluh2... hari kami dtg ni panas la pulak...isnin n selasa di JB mendung je...

snap gmbar di stesen keretapi tanah melayu..

imran siap panjat masuk dlm area KLIA lg tu...haha

seronok budak 2 org ni tgk kapal layar 

then..main satu menan ni...
alamak..gmabr xleh upload lak..
dah adik imran menangis2 sbb xleh main sama
oh ye... 2nd time dtg, kami pergi main semua permainan yg terdapat diseblah kiri dari pintu masuk
mainan di sebelah kiri kebanyakannya mainan utk org dewasa berbanding di sebalah kanan
n had tinggi of course kena lebih 100cm
that2 yg aku nasihatkan...kalau bwk anak2..
dtg legoland gi belah kanan dulu sbb semua mainan utk kanak2 di seblah kanan.
jd anak2 xbosan 


nah...peta legoland malaysia... ami kat google...


then
irfan sibuk nak naik rollercoster kete ni 


snap gmbar dulu..
kat legoland, kalau korang jumpa budak2 legoland bwk kamera..
korang offer je diri utk snap gmbar...xde bayaran...
nnt lepas snap gmbar mcm2 gaya..diaorg akan scan 1 barcorde n barcode tu dipakaikan dilengan korang
setiap kali snap gmbar, diaorg scan...
nnt ms nak keluar kalau korang nak bl n print gmbar yg korang snap...
boleh pilih dikedai gmbar di pintu msk legoland
ada byk pakej nak bl n print gmabr n serius kat situ korang spend masa kat stengah jam nak pilih gmbar je... kiki...

irfan dan hubby naik bendalah ni...aku masih mabuk pengan naik dragon smlm tu...
just jln2 je n layan imran

while abg n papa naik bendalah tu..
syfqiah lak naik bendalah ni...

siap ada bom air kat sini..kuyup jugak la syafiqah naik bendalah ni


lepas main ni... 
lupa lak nak gi ke musium star wars...
dah blk kl.. irfan dok tenung peta legoland. br perasan musium starwars xmasuk lansung..haha
tp syfqah masuk kelas robotic ni
hanya utk kanak2 umor 8thn ke atas sahaka..

kelas ni 45minit

hebat la jugak sbb syfqah berjaya selesaikan projek robot n dapat sijil...

jam dah tunjuk kul 12..
pelagi..
masa utk legoland waterpark!


kami tukar bj mandi...
oh ye..loker kat sini..kalau yg kecik RM20 sekali sewa tp leh pakai ulang2
yg besor RM40 ko...
tp kalau korang nak jimat..
aku tgk ramai org bwk beg tarik.
lepas tukar bj, xyahh sewa loker, masukkan dlm beg tarik n using je beg kat area kolam..serius..
lg untung...

byk gak aktiviti kami dpt main.







tq to gopro yg merakam aksi kami mandi manda di legoland wetpark

utk makluman..
utk anak bwh 3thn..
wajib bali swimming drypers yg berharga RM10 tk 2 helai
bagus drypers tu xserap air pun...

semua pelampung, life jacket free utk kegunaan xperlu sewa
paling lama bebudak spend masa di pantai legoland yg berombak ni
dan kami semua sunburn teruk 
dok xlama di wetland dia dlm 3jam sahaja..
tp hasilnyer.. suami n anak2 sunburn teruk mcm udang kena bakar


kami xmain extreme gelongsor di waterpark..
sbb hubby teman anak n aku dah noneng2 n start demam...
kat sini aku siap mkn la kat foodcourt dia..
nasi lemak n ayam panggang dgn buah n air RM30 sepinggan...
bdk2 n bapak budak xingat makan lansung..
kami selesai main dlam jam 3.30 ptg, tukar bj n gerak ke depan utk print gmabar n membeli souveniour utk kenangan sendiri
serius aku ckp..
brg semua mahal...huhu
so... xde la FM lebih aku bl...
n kami jugak print gmabar kami di sini...
amik pakej RM100 for 4pcs 5R photo...

gmabar : google


kedai souvenier di legoland..
aku xbl awal2 ms dtg.. just tgk n aim apa nak bl...
byk choice smapai rambang mata


ada keychain...





antara souvenior yg dibeli
legoframe, lego magnet, gmabr n lego tag bag utk beg sekolah anak

n ptg tu jam 5.30ptg dgn rasminyer kami kuar dr legoland..
babai legoland.. insyaalllah...nnt imran dah besar kami dtg lagi..


n anak2 lunch merangkap dinner di KFC sahaja...
n mlm tu bebudak sikit pun xletih walau dah main air lama..
siap bina lego masing2
sbb masing2 dpt mainan lego sorang sekotak...

nnt sambung certia terakhir di johor dimana kami ke JPO lak...dahh...


12 comments:

adianiez AIDA said...

sgt nak pergi.
best sgt tgk gambo ilah and famili...

Iela Fazielah said...

tq Aida..berbaloi gi legoland ni.. tp kena betul2 spend masa secukupnyer.. kalau xrugi byr mahal2 tp xmasuk or main byk aktiviti

Farah Izza Shafik said...

tgk u all main kat dlm legoland mmg puas ati la... hihih.. tp nampak cam panas bebenor!

Julia Kartini said...

Slm akk baru plan nk gie dan nmpk akk post gini lg exsaited nk gie...akk stay kt hotel mana?

Irma Putri said...

seronoknye...kami ni dok jb pon xpi legoland lagik..masa tour dlu free pnh la masuk, ingt tahun ni nak amik annual pass sekali pregnant plak tunda dulu la.. mall of medini dulu en laki jaga site tu...kalau dtg sana dia akn ingt time construction..xde mood betul... teringin nak dok hotel dia plak

Iela Fazielah said...

Julia kartini, ila dok hotel puteri pacific di tgh bndr jb... Xjauh pun dr nusajaya..jalan straight je...

Iela Fazielah said...

Irma putra: next time kami dtg mmg nak dok hotel legoland, ms rancng nak gi legoland ni, dlm tempoh 2 minggu... So semua bilik di hotel legoland penuh, ada 2 kosong, tp harga rm 1200 semlm... Klau booking awal, boleh dpt serendah rm540 je semlm...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ilah,
salam perkenalan yer
syoknya uols cotik2 legoland :)
pa pun jemputla join & singgah blog iols jugak yer :)

- dieyana - said...

huii..sakan ya uols main!

huhuhu, kita pulak sedikit frust sbb tk dpt mkn kcg pool. Diana tk masuk jb..mmng kwn dh ckp kat larkin ada..tp semua mcm kepentn...mls la nk kuar jauh :-((

Dhani Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Related Posts with Thumbnails