Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

sesi persekolahan 2015


salam jumaat semua...
harini dah seminggu anak2 bersekolah....
lambat update cerita,.
ada 2 perkara perlu dibuat pada 12 Jan 2014...
perkara xjangkakan bila sekolah ditunda dari 5 jan ke 12 jan...
sbb pada 12 jan mmg dah rancang nak bwk student bsmm upm gi camping..
so.. bila anak pun mula sekolah pd tarikh sama..
bkn persiapan anak ke sekolah je kena buat..
persiapan nak gi camping pun kena buat jugak..

alhamdulillah...
persiapan anak2 ke sekolah thn ni awal2 dah beres..
hubby blk dr offshore.... terus bwk anak soping brg dan minggu kedua disember terus settle kan belian buku sekolah dan byrn yuran pendaftaran bebudak
cuma bab nak bsh bj bagai...biasalah..
last minit baru sibuk nak buat..haha

ok..irfan stat sekolah di LC semula pada 7hb jan...
hari rabu irfan br dpt uniform baru dia..
so...khamis br mama snap gmbar irfan lengkap beruniform nak ke sekolah..
siap helmet pun papa suruh mama blkan baru utk irfan
keselamatan di jln raya pun kena jagakan...
this year irfan 6year

while kakak msk seklah 12hb jan... wah... hari isnin aritu..
penuh fb n IG dgn gmbar anak2 msk sekolah ye...
n compom semua cuti ari isnin aritu...haha

aku pun sama... tp bkn sehari terus 3 hari sbb lepas settle urusan syfqah terus gi camping 3 hari tinggalkan anak2 dgn papa diaorg...

 ni pagi... syfqah gi sekolah agama.....
then mcm biasa... tukar bj n mkn tghari di transit..
then thn ni syfqah naik van sekolah yg lain. bkn owner taska yg bwk lagi dah...



kakak naik van jam 12tghari

ni ms hari 1st day..
biasalah hari 1st day...
mesti nak tgk keadaan anakkan..
sebanarnyer nak tau mana kelas syafqah n nak amik no telefon guru kelas syafiqah je..
so... lepas dibahagikan ikt kelas..
masa utk masuk kelas masing2..
mari kita follow syafiqah n the gang...

ni kelas syafiqah...
tingkat tiga...atas sekali..
blok ke 3...kira atas kedai buku sekolah
amik ko..
dok terintai2 la kami tgk anak2 murid di dalam kelas..
tu guru kelas syafiqah
nama dia Ustazah Thurayya...ustazah ko....alhamdulillah...

sempat la amik no tel. ustazah n snap jadual kelas syfqah..

lepas tunggu 1/2 jam mcm tu..tgk semua ok..
pelagi...snap gmbar sekeping n aku gerak blk...
xrisau sbb syfah dok dgn kawan2 lama dia jugak...xtukar kelas lain pun..
nnt kita jumpa hari rabu nnt ye kakak...
sbb blk dr sekola hsyfqah.,..
aku terus bersiap n gerak ke gunung nuang utk pinpim student bulas sabit dgn aktiviti camping selama 3 hari 2 mlm...

just pesan pada papa syfqah tgkkan kakak 
yg penting ms blk sekolah petang sbb van akan hntar syfqah terus ke rmh....

hari rabu, aku blk dr camping..
xsabar tunggu syfqah depan pagar nak smaut syfqah pulang dr sekolah...
alhamdulillah...seminggu bersekolah..
semua berjalan lancar

to syfqah n irfan...
belajar rerajin ye sayang...
semoga thn ni kakak dpt tingkatkan prestasi pelajaran .
insyaallah... sedang usahakan mencari cikgu dan kelas tuisyen utk syafqah....

3 comments:

mummy_ayu said...

alhamdulillah..semua ok. Ayu ni..just Iris jer la..meragam gak 1st week ni. harap2 minggu depan ok la dia

- dieyana - said...

Alhamdulillah, moga anak2 kita sentiasa di bawah lindungan dan rahmat Allah Taala..

comey irfan pakai helmet ;-))

adeQ said...

Kak. Sory x sempat nak berwassap kat akk.. sy x dpt nal terima kak. Sebab sy ajar ptg.. balik pun da lewat kak... n weekend tu mmg sy spend quality time ngan family... :)

Related Posts with Thumbnails