Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

si Zippo Lighter

hmmm...
skrg dah jadi hobi pulak laki aku ni mengumpul lighter jenama Zippo ni...
selama ni dia ada 2 biji je lighter zippo ni...

xsalah koleksi pertama zippo dia yg rolling stone tu kot...
bl thn 2009


then 2nd zippo bottomz up



then xsalah since last year..
dia jumpa sorang seller zippo ori...
terus dia rajin membeli n mengumpul
buat masa ni katanyer dah ada koleksi seminggu...
xtau la kot dia nak bl lg...
kalau dia sebut ptg ni blk lambat nak gi bkt jalil jap tu..tau le tu...
nak collect zippo dia le tu

paling terbaru yg gold ni... 

Zippo Windproof High polish...
nampk vantage giler


ni antara koleksi dia
cantik gak...
aku sbenarnyer xle menggalakkan...
sbb mcm galakkan dia isap rokok byk2 lak..
tp dah minat dia...
biarkan...

tp part port dia simpan lighter ni mmg xbest lansung
dia susun kat cermin perhiasan kat ruang tamu ni ha
awal2 dulu aku xpikir pun..
asal aku kemas kat situ aku akan angkat lighter ni n simpan dlm kotak dia
pastu bising mamat ni sbb kata zipo dia hilang
bila aku ckp aku maskkan dlm laci dalam kotak..
dia kuarkan blk...
rupanyer...
capaian cepat dia bila dia display byk2 kat cermin tu...
boleh la dia bertukar2 lighter setiap hari...
adehhh... sabar jelah...


3 comments:

syawalsimpsons said...

jadi koleksi sekarang lighter kan kakak

Farah Izza Shafik said...

nasib baik koleksi cantik... huhu

adianiez AIDA said...

A great collection...

Related Posts with Thumbnails