Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

jln2 di ikea n the curve

ahad lepas....
aktiviti jln2 cuci mata n poket kat ikea..
kena lak adik2 aku ikut sama...
gamat weh!
hubby je xikut.... so mmg relex jalan2
kalau hubby ada rasa sesak nafas pulak...haha
so bila dah buat aktiviti sendiri..
jam 10pg dah tercegat kat ikea...
jam 6.45 ptg la br smapai rmh...

just bl sikit2 brg deco utk rmh...
tp skrg aku lebih suka bl brg dapur mcm sudip, sepit, mangkuk adunan
tp xbl sekali gus...
aku suka bl 1 brg setiap kali dtg...
mahal gak mcm penyepit mknn or sudip..
yg IKEA365 punyer kualiti..
sebijik kat Rm23 gak...

kali ni bl cooking tweezer lak

next time bl cooking utensil lain..

ok... lunch mkn meatball...
xsnap gmbar lak..
melayankan tekak syfqah...
kang merajuk.... dah dtg ikea xmkn meatball
dah bosan mkn meatball...
kita mkn kat tempat lain lepas tu..


ni bila lepas byr kat IKEa ni wajib kena pow dgn budak2 ni eskrim
aku tgh beratr byr masing2 dah sibuk mintak duit nak beratur gi bl aiskrim lak
sekarang ni budak2 boleh kata tiap2 hari mkn aiskrim
asal ptg je main kat depan rmh,
lalu je motor matcool terus semua merengek nak ais krim
aku n hubby xblkan pun..tp rezeki diaorg la...
tiap2 hari ada je uncle or aunty depan rmh blnja mkn aiskrim



cik puan tanah nak selfie gak....
lepas 2-3 jam round ikea...
layan meatball sepinggal 20 ketul tu...
then solat jap sebelum menyambung jln2 di the curve
kali ni teringin nak mkn Johnny Rockets balik...

ni adik2 aku peneman n pelayan terbaik anak2


ni order cheezy french fries with bacon...
perut kenyang lagi sbb dah mkn meatball ikea...



tp chicken tanders mmg wajib bl...
sedap weh! rangup gitew..

tgk budak kecik ni...
menghayati sungguh...!

siap pejam mata ko


the best part haruslah coklat shake dia...
tervaik ko!

last but not least...
aku lg...

selnger dah rupa...
lama sgt jln...
perut pun dah sengkak...
kaki pun dah letih...
nnt leh jln2 lg ye.... dahhhh

2 comments:

Farah Izza Shafik said...

muke kenyang sgt tuh... hahaha..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam iela,
oohoiiii jhonny rockets
next time iols terjah selangor nak kena masok dlm eat list ni he3

Related Posts with Thumbnails