Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Sambutan Hari Lahir Syafqah 9 tahun di sekolah

cerita kisah sambutan birthday express utk syafiqah
prepare dr hujung bln 2 tu...
xde la buat grand pun...
sbb this year aku byk sikit pakai duit...
jadi... xdpt nak buat majlis besar2 utk anak2...
aku terpaksa pecahkan sambutan bday anak2 dan smabut di sekolah masing2 je
pd aku lagi besor kot kos nak buat asing2..
sbb kek kena bl 3 bijik...
sebijik kek Rm100++ gak...
bl mknn utk goodies bag...
nak msk utk 3 tempat....wah...leh thn...
tp xpe.. thn ni je kot..
insyaallah..thn depan... kalau berkesempatan..
kita combine semula...
sekali sambut lg senang kot...

so.... utk bday syfqah...
dia request nak smbut dgn kwn sekolah..
memula dia nak buat dgn kwn sekolah kebangsaan.
tp sbb dia sekolah petang..
aku rasa agak renyah nak dtg petang bagai...
so... aku suruh dia sambut dgn kwn sekolah agama je sbb belah pagi...
lepas pikir byk kali...
aku decided bg budak2 ni nasi goreng cina je..
syfqah yg request... memula aku ingat nak goreng meehoon
then letak seketul nugget sorang
tp dia xnak..dia kata nasi goreng mama sedap...haha
tq kakak puji nasi goreng mama

jgn xtau.. signature dish aku nasi goreng ni...
nama dia Nasi Goreng Burger..
sbb aku masak bahan utama dia adalah daging burger ramly, telur dan ikan bilis..
nnt aku share resepi ye...

ok.... ni nasi aku goreng...
penuh sekuali...
lepas sendukkan ke bekas.... dpt sepuluh bekas je...
then... masak lg sekuali..
dpt lg 10 bekas jugak...
aku dah msk 6 pot nasi...xcukup...
akhirnyer..masak lg 3 pot nasi...
then masak nasi goreng kali ke3.... baru dpt 31 bekas...
ngam2 kwn sekolah agama syfqah...
sbb msk nasi ngam2... utk ustazah xcukup...
nnt aku bg nasi lemak bl asing utk ustazah

inilah hasil bekalan n jamuan utk kwn2 syfiqah

xlupa... goodies utk kengkawan...
malas nak bl loot bag bagai...mahal..
baik pakai paperbag ni n print je gmabar ni n stapler kat bag kertas...
ringkaskan....??

ok...alkisah..9.03.2015 hari isnin
syfqah rehat jam 9.00 pg...
so.... jam 8.45pg aku sampai kat sekolah n tunggu jap smapai msk waktu rehat..
then br la buat majlis potong kek ni...
suka budak2 semua

keluar je kek dr kotak....semua dok serbu...
siap la nak pasang lilin bagai...
aku siap smabar sebijik lighter zippo hubby...
xcek pun... sekali nak nyalakan api xde gas ko..sabor jelah..
last2 syfqah potong kek x tiup lilin pun..
tp nyanyilah lagu bday...
ustazah awal2 dah keluar...
tp aku suruh syfqah bg ustazah nasi lemak 5 bungkus.

ni lepas nanyi lagu bday n potong kek

mama xnak kalah...siap tanya...
"sape leh tlg amik gmbar auntie dgn nana??"
semua berebut nak jd juruphoto...
nampak tekan berkali2..tp gmabar satu je... sabar jelah...

kek sofia kakak...
ohye... adik imran ikut sekali...
tp adik xsporting... berkepit sebelah mama je...
lg pun kwn2 kakak ramai....


lepas potong kek... xpotong kecik2 lagi..
sbb budak2 tgh rehatkan...
aku kena agihkan nasi goreng dan air kotak dulu kat budak2..
kang lapor pulak
suka memasing

xlupa.. goodies utk kengkawan syafiqah
semua bc doa n stat makan...
alhamdulillah

sementara budak2 mkn... br aku potong kek n agih2kan kepada budak2 semua
sebelum terlupa..
sekeping gmabar mama suapkan syafqah kek... 

dan sebelum habis...
ajak syfqah  snap gmbar dgn kwn2 kelas dia... 

ngam2 siap semua... bell pun berbunyi...
rehat diaorg 30 minit je

sebelum balik... snap gmabr dgn anak dara sy yg seorang ni...
kakak dah setinggi bawah telinga aku...
br darjah 3 ko...
xdpt bayang syfqah umur 17 tahun dia tinggi mana lak nnt...huhu

to kakak...
mama sayang kakak..
n happy birthday to you....

dan hadiah utk kakak tahun ni...
bwk kakak ke Toy r Us IOI City Mall Putrajaya aritu....
dia nak mainan saidina ni je...
tp sape yg kena main sama dgn dia..??
opkos la mama n irfan....
better mainan mcm ni dr patung barbie kot.. 
sbb patung tu jd model xgerak je dlm bilik dia...haha

ok.. daaaa...

7 comments:

mama tisya said...

happy birthday syafiqah..sronok dpt mkn kek ngan kwn2

- dieyana - said...

good mama!

gigih betul mama grg nasi ..anak gembira, mama pun gembira kan!

jgn lupa resepi tu ya! ;-))

sumysya said...

share ler resepi nasi grg cina yg sedap tu...hihi

syawalsimpsons said...

wahhhh rajin la kakak...

adianiez AIDA said...

ilah, terbaik la idea nasi goreng tu utk anak-anak...
terbaik!!!
aida tiru la nanti...

aida pun pernah hadiah kan nurin saidina & board games :)

Iela Fazielah said...

Aida...nasi goreng menu yg mudah...n saidina tu bagus jan utk melatih otak dia berfikir n kira math

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ielan,
happy belated birthday syafiqah
moga sentiasa dalam lindungan & rahmat Allah AMIN

Related Posts with Thumbnails