Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

melayan anak tekak anak


budak2 ni...
semakin membesar semakin byk yg diaorg nak
kena pulak tgk iklan tv.....

sekarang sibuk eskrim buterfly...
kalau jumpa tu mmg la kena belikan
kalau xde tu bgla eskrim pape...


satu lagi....
diaorg suka sgt mkn dadih...
kalau bl...sebekas RM1...
3 org dah 3 ringgit...
pas mkn terkulat2 muka..
sbb xcukup....

last2 aku ckp kat syfiqah n irfan..
kalau nak mkn...lebih baik kita masak sendiri
so./...
mlm  semlam.... kita buat operasi memasak...
msk dadih mmg budak2 je boleh buat..
part masak air n susu syafqah n buat....
irfan masukkan gula...
sementara tunggu air mengelegak....irfan xsabr tunggu tu..


suka je kalau mama snap gmabar
mama tukang prepare bekas tupperware utk letak dadih tu nnt


lepas je susu mengelegak..
tutup api...
memsaing sibuk nak msukkan dadih tu...


operasi kacau n masukkan dlm bekas...
tu keje mama la....
ni lepas siap...
xsamapi sejam keje...


hari ni dah boleh mkn...daaa

8 comments:

mummy_ayu said...

sama la.. Ayu pun, kalau nak kasi anak2 puas makan, buat sendiri jugaks...
emm..nak buat jugak la.. :-)

- dieyana - said...

wah..sedap dadih...

comelnye kakak pakai tudung nelopa ke tu..;-))

Shuriana Khamisan said...

Kalau rajin buat ok la kak. yg malas tu kompem la beli je kat kedai.

adianiez AIDA said...

eskrem butterfly tu lom makan lagi.
mau carik la, ilah...
anak2 mesti suka.

and dadih tu ~ a very good idea...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam iela,
haah
masak sendiri lagi pueh ati kalo nak makan kan
bsepuluh kali ulang pun boleh kan3 he3

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

P/s: iela, iols bekenan nengok dapur merah uols he3

Iela Fazielah said...

Sha: itulah....buat endiri lg byk n leh mkn ulang2.... dapur dah lama....

sumysya said...

untung & puas wat sndiri jer dadih ni,,sya suka guna brand Happy Grass rasanya lah...

Related Posts with Thumbnails