Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Bercuti di bagan lalang

MY 1st time ever bercuti dan bermlm di sini
pernah sekali dtg ke bagan lalang utk dinner di restoren seafood ni
xsalah last hubby kerja kat kilang Mahsing Klang dulu
kwn dia blnja mkn....
thn 2009 kot
mmg lama


ok... 
nak kata trip ni bercuti xle jugak...
tp kami ke Bagan Lalang dgn 0 cost...
serius..
dari transport ke bilik hotel,,,
eceli,.
aku dpt offer ngajar kursus 1st aid utk staf KPDNKK negeri sembilan
penginapan 3hari 2 mlm diberi free.
dpt lg byrn penceramah dan duit milage..
untung di situ kan
dok kat hotel Seri Malaysai Bagan Lalang
ok le....

dok pujuk hubby tlg bwk kami ke sini
aku xreti drive ke sini ok...
jauh tu....

w.pun diaorg offer dok 3 hari 2 mlm
kami dtg ptg sabtu n tido semlam je
aku ngajar pun cuma 2 jam je hari ahad smlm...
lg pun ada jemputan kenduri kawin sabtu tu
kena la singgah kejap kan


xle snap gmbar beriya...
budak2 semua xbape sihat
kakak badan dedar2 nak demam
abg batuk2....adik je sihat
tgk kakak...berselimutje smapai kat sini
sib baik dpt bilik besar...
nak tanya urusetia segan lak...
haha.....siap prepare bwk toto kot dpt katil sebuah je kan....

ptg sabtu tu kami just jln2 di pesisir pantai bagan lalng
ramai gak org kat sini

suka betul imran main pasir...
lepas tu layan minum air kelapa n kopok lekor kat gerai berdekatan
xle snap gmbar....
malas....haha
mandi laut.?? xla.... nnt kulit gelap...haha

nak mkn seafood di restoren dah penuh ko...
so mlm tu mkn di hotel je sbb dpt sekali mkn hotel utk seisi keluarga...
haih...untung sungguh...

alhamdulillah...
sepanjang mlm tido ok..
xde gangguan...cuma bila anak2 batuk n syfqah merengek sbb demam
aku terus bgn n sapukan minyak panas kat bdan irfan n syfqah
lena samapai pg

then bgn pg...mandi n breakfast lg di cafe hotel
nasi dagang lg tu
hubby je xmau mkn kat kafe.
nak jugak bl kat kedai...
tp mmg sedap pun mknn kat kedai di luar...


then....pg ahad tu br la bwk budk2 beriadah...
ada tempat senaman...
ingatkan taman mainan...
tp layankanlah imran yg suka bergayut tu


lepas tu...
ms utk mandi kolam...
itu tujuan sebanar siap bwk budak2 ni
suka dorang
tp mndi xlama la sbb sendiri tau badan masing2 xsedap
sejam dok berendam then sendiri ckp dah xmau mandi dah



kelas aku jam 11pg - 1.00 tghari
xde la snap gmabr...

The chubby me....

abis kelas...check out jam 1.30 ptg
xmkn di hotel tp kami pecut blk serdang n gi mkn steamboat di souelgarden IOI...
sekian...kisah percutian ringka utk permulaan cuti sekolah

hujung minggu ni br percutian sebenar sbb adik ipar kawin dgn org penang...
* mood: malas nak kemas bag utk 4hari 3 mlm...huhu
daa

3 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Seronoknya bercuti :)

Nad MamaZN said...

bestnya! free plak tu :)
tp tu la, bila anak x sehat ada sikit tak syok la kan
moga anak2 beransur sehat.. nak p penang plak ye? bestnya!

adeQ said...

Kampung mertua saya tu kak ilah... eheheheh.. sebelah tu dewan tmpat kami kawen dulu.. ehehehe..

Related Posts with Thumbnails