Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cuti2 ke cameron, ipoh n penang

salam....
masih xberkesempatan nak tiap n3 penuh...
just share gmabr jelah
percutian ringkas sbb dah alang2 smapai ke penang
rugilak xround pulau...
tp kami tiba hari jumaat...
just gi menikmati laksa bt feringgi sorang semangkuk
aku je siap tapau sebungkus buat sarapan esok pg nyer....









xde jln2 pun...
sbb kejar masa
cuma 1st time hubby bawak meround kat balik pulau
1st time jumpa empangan balik pulau n melalui dusun durian yg maha lebat buah2nyer
kata hubby durian penang utk di eksport je
jauhgak perjalanan ni sbb betul2 pusing 1 pulau...
samapi muntah la si irfan sbb perjalanan dilereng bukit mcm nak naik  cameron ko....

then masa kami di penang dihabiskan di rmh pengantin.

sabtu ptg kami gerak keluar dr penang menuju ke ipoh dan bermalam di ipoh je...
sempat bl beberapa bungkus jeruk pak ali utk jamu kengkwn opis n bg cikgu imran

kat penang kami dok hotel budget Golden Roof Hotel


walau budget tp selesa etul hotel tu
1st time aku msk bandar ipoh
mlm tu kami mkn nasi vanggie...




disebabkan kami xcukup masa nak jelajah ipoh...
ahad pg kami dah bergerak ke cameron highland melalui jalan simpang pulai...
kat ipoh aku budget nak ke lost wolrd of tambun...
tp len kali je ye...
round bandar ipoh pun dah seronok inikan nak msk tambun...
mesti lg best kan???

ok....perjalanan ke CH sgt smooth...
1st time lalu ikut jln ni...
xsamapi sejam samapi di CH..
tp xsangka jln nak menuju ke pekan Brinchang jem teruk
maklumlah cuti sekolah

4 jam kami dok dlm kete je
sbb dah kematu bontot...
sejam stengah pertama kami siap park n msk ladang strawbery
pastu lunch di kedai nasi ayam berdekatan






then sambung naik kete balik nak ke pekan brinchang sb kami sewa homestay budget di pekan brinchang
nama di Sam Jade Guesthouse
serius.. rumah penginapan baru yg sgt selesa
ditambah dgn owner yg sgt peramah

inilah bilik kami....
sgt selesa

kami smapai di CH jam 11pg.. tp sebab jemmed yg teruk..
kami dpt tiba di hotel jam 2.30 ptg..
tp bilik masih belum ready..
so ....kami terus ke dobi berdekatan utk basuh bj yg dah pakai since hari jumaat lepas...


then blk bilik n berehat...
mlm tu kami turun ke pasar mlm brinchang utk menikmati mkn mlm...
syfqah siap pau aku sehelai sweater...
sib baik murah....
layankan 


esok pg
aktivtiti wajib...
soping sayur kat pasar kea farm




memandangkan di kea farm ada rose center..wajib masuk sini
kami bergamabr mmg kaw2 la
murah je pun fee dia

seronok dtg sini thsi time sbb imran dah pandai nak bergmabar
sporting abis dia

gamabr family utk percutian tahun ni...

dan kami check out jam 12tghari
konun blk nnt nak singgah ladang teh boh..
sekali terlepas simpang ko...
hangin je aku dgn hubby

xpela..xde rezeki...
xbl satu pun teh boh...rugi betul..
sbb budget ingat nak bl kat ladang dia...
tp kami singgah mandi di kuala woh
nak mandi di lata iskandar xberani nak parking tepi jln...
dulu dah terkena...
abis kete kena sagat dgn lori n bas besar...


kat kuala woh ni ada kolam air panas  sungai yg sangat jernih n sejuk...
lama gak la spend ms kat sini
kat 2 jam lebih
then br kami tolak blk KL 


antara buahan yg dibeli kat cameron



the best part skrg dah ada coklat celup utk mkn dgn strawberi
kalau bl secucuk ada 4 biji strawbery R2
ni bl 3pek strawbery RM20 dgn coklat RM5..
mkn la puas2 strawbery tu...







2 comments:

sumysya said...

suka pi cameron tp takut pas banjir besar tu nak gi lagi

adianiez AIDA said...

wow.
ada air terjun?
menarik!
aida nak ulang tayang la gi cameron.
ari tu gi musim ujan.
terbatas!!!

Related Posts with Thumbnails