Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kisah langsir baru utk raya

ahad lepas...
menghabiskan masa sehari menyiapkan jahitan utk langsir sliding door
eceli ni 2nd time aku spend ms utk jahit langsir sliding ni
1st b4 puasa artu..
aku jahit langsir sheer dulu....
bl murah je kat tewah...
memandangkan sliding door aku, aku pasang 1 railing je utk sangkut langsir..
aku jahit attach terus langsir sheer dgn langsir kedua..
selama ni kan aku pakai single langsir je
teringin pulak nak pakai double curtain mcm dulu2...


menjahit langsir yg maha berat....

sekali bila nak jahit part kelabu,...
melilau mencari benang kelabu sib baik jumpa..
kedai semua tutup..
di MR DIY kat aeon br jumpa benang kelabu...
terus menyambung aktiviti menjahit langsir
lepas 6 jam menjahit..
siapla langsirnyer...
terus aku pasang kat sliding door
nak test...cukup labuh ke tak...
alhamdulillah...ok...
ikut contoh langsir la je pun...
tp susah oooo.... 16kaki ko nak potong....
ada sekali tu tersenget... stress betul..
dah terpaksa pakai pembaris, ukut dr hujung ke hujung utk betulkan semua ms nak jahit


plan asal....xmau jahit kaki utk sheer tu....
sekali ms nak bl langsir sheer tu kain xcukup..
aku perlukan 13meter tp kain ada 11 meter...
so..terpaksa jahit tambah kaki langsir dibawah...
tp kalau xjahit pun xboleh sbb langsir sheer tu sgt la ringat...
nak kasi nampak jatuh n berat....
jahit la kaki langsir...


dah siap dua2 belah...
nak tanggal balik malas...
terus pasang je langsir raya diawal ramadahn....haha
so... utk deco pertama sempena raya ni dah pun siap...

inilah langsir raya sy...
lawa tak??? 
kos bl kain je...dalam RM280++..jahit free



utk deco seterusnya...
tunggu cek nuffnang samapi...
kita bl carpet pulak..
tema thn ni....
hitam, kelabu, putih dan merah (minima)

next projek..ke macy utk tempah sarung kusyen warna kelabu lak.....daaa

11 comments:

Didie Kamila said...

Cantik..
Combination color menarik..
kaki sheer tu pn wlapun mmla sbb x ckup kain tp end up dgn bnda yg nice..:)

ayu Ismail said...

nampak cantik and kena kombinasi wrn langsir tu

Iela Fazielah said...

Tq didie n ayu... lepas ni mmg nak tukar ke warna kelabu lak...

syawalsimpsons said...

ok serius cantik...nak datang raya nanti...

syawalsimpsons said...

ok serius cantik...nak datang raya nanti...

Iela Fazielah said...

syawalsimpsons: soya...jemput la dtg rmh..... nnt kita saling kunjung mengunjung ea....

sumysya said...

cantik nampak mewah warna tu...bagusla pandai jahit sndiri jimat kos kannn

mummy_ayu said...

wah..nice! untung sbb tau menjahit

Farah Izza Shafik said...

cantik sgt!!!

- dieyana - said...

waaa..langsir raya syoknye, kita belum tukar2 lagi langsir dr mula duduk, dh 6 tahun kot! huhuuhhu

Iela Fazielah said...

dieyana: tu dah kena tukar tu....at least ada 1lg buat tukar2... ila dah ada 3 termasuk yg ini.... so..lepas ni setiap 4 bulan leh tukar langsir....dulu ada 2.....setiap 6 bulan tukar langsir...

Related Posts with Thumbnails