Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

ganti karpet lain pulak

Aritu kan dah beli carpet br kat ikea
tp aku rasa mcm tenggelam lak carpet hitam tu
dah la sofa hitam..karpet hitam...
rasa sesak lak
sekali hubby ajak gi nilai 3...
wah...semangat aku
terus rasa nak bl karpet lain lak


hasil belian di nilai 3...
satu karpet warna biru utk bilik tido kami...
karpet comel bl dr kilang terbakar aritu...haha

karpet kedua yg petak2 tu la karpet br utk living hall
kebetulan kami msk satu kedai ni
dia punyer design cantik2 belaka
aku target nak karpet plain kosong silver or grey
tgk pumyer tgk...
hubby berkenan dgn corak ni

byk desing ada..
tp dia kata yg ni lawa...
aku pun rasa ok je...
saiz apa ye...100 x 180 kot...
lupa lak...harga aku beli Rm250 dr harga sebenar RM450..katanyer
tp design baru

sekali tgk mcm cermin ikea yg petak2 tu je..
yg aku tampal kat dinding...haha

bila dah pasang rasa mcm..hmmm
ok kot...

meja kopi tu mmg oldish betul kan???
nnt2 lah cari baru...
mungkin kena try tgk2 kat SSF kot....
tgk blog...ramai org terjah SSF kalau nak cr design jenis kristal2...
cermin2 or kaca2... tp harga mesti meletop tu....
aduhai....kena kumpul duit lg nampaknyer

oh ye..karpet kecik ketiga yg gmabar sudu garpu tu dpt free..
tu alas kaki je...rugilak xbl byk buat ganti alas kaki kat dapur..hmmm

kesimpulan ok x??
karpet ikea aritu nnt aku pikirkan
maybe letak kat ruang family hall atas kot
tp agak2 boleh x aku gi tukar...
pakai dalam 5hari je...
nak bl karpet kosong yg lain
sape ada pengalaman tukar brg di ikea??



6 comments:

cik hani said...

alahai comelnya carpet petak2 tu..
pesyen baru agaknya..
berkenang sunggguh. niat nak beli carpet ada, tapi hold dulu, kewangan tak mengcukupi

Hani said...

Cantik.

adianiez AIDA said...

cantik.
matching...

- dieyana - said...

cantik! naik seri raya ;-))

Alyyani Anuar said...

saya rasa nak gulung karpet kat living hall saya ni. sebab yaAllah susah nye nak maintain. tapi nak ganti dgn apa ye kalau tak ber karpet. pening2. cantik karpet tu kak. kena dgn kombinasi perabot / warna. tahun ni kalau buat open house jemput ye kak. nak tgk. hehehe..

Iela Fazielah said...

Alya..tq...kena ada carpet lebih2 situ tempat baring n golek2 tgk tv..tp kena ada 2 karpet buat tukar2..kalau 1 je mmg nmpak cepat kusam.. thats y nak maintain kena rajin vacum n kalau boleh cr je carpet yg xberbulu sgt...guna penyapu pun senang nak bersihkan. Open house..insyaallah..xtau buat ke x...lepas gaji ogos kot...haha

Related Posts with Thumbnails