Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Update keadaan syfqah di hospital

Salam hari rabu uolls...
ramai ke dah blk kmpg?
Seronoknyer....
kami masih di hosp. Serdang ni haa...
xleh kemana....
keadaan syfqah dah bertambah pulih...
tp oksigen masih blm di off lg...
means dia masih bergantung pd oksigen...
tp sukatan dah turun dah..

Lebih kurang ginila rentetan peristiwa progress syfqah...

Jumaat   : hntr klinik pku upm dan refer ke h.serdang
              : jam 4.30 ptg ditolak naik ke ICU dan dijaga oleh staf icu..kami ulang alik tgk syfqah sbb xleh jaga
sabtu    : keadaan syfqah bertambah stabil... xpakai mask besar dah pakai mask kecik je


ahad     : siang masih di ICU  utk further treatment. Keadaan semakin pulih....
              : jam 10mlm staff ICU call maklumkan syfqah akan dipindahkan ke wad biasa 5A                 mlm tu jugak. Bermula mama berkampung dgn syfqah. Ms ni nebuliser still on                   2jam sekali dgn oksigen 3liter diberi

isnin     : di wad 5A kondisi sama...mlm tido wad dgn syfqah

ni gmabar pg isnin aritu...punyer berselera dia mkn

selasa   : still in wad 5A...neb turun ke 3jam sekali n oksigen turun ke 1 liter. Aku keje.                   Berganti dgn papa syfqah...ptg aku dtg balik stay teman syfqah smpai esok pg                   semula

gmabar hati selasa smlm...sbelum tinggal siapkan mandi dahulu...


Rabu    : still in wad 5A...neb dah off ptg smlm tp dah tukar pakai ke inhaler tp oksigen                   masih on...

gambar pagi ni
dah siap mandi bagai


Hopefully harini oksigen dpt off tp syfqah still on antibiotik. Aku still keje. Nnt tukar syif dgn papa syfqah... moga harini or esok dpt balk. Nak prepare bj raya..nak basuh bagai...nak iron. Nak kemas rmh....byknyer keje.....

kalau syfqah discharge dah selewatnyer esok dptla blk kmpg di sentul.... 
this raya beraya rmh mak di sentul... 
nak msk2 beramai2 dgn adik beradik yg lain...

kalau samapi mlm raya xkuar jugak..
alamatnyer mmg syfqah beraya di wad la nampkanyer...
mmg aku msk ketupat n rendang sendiri n bw ke wad utk mkn beramai2 di sana...

kengkawan...
doakan syfqah cepat sembuh dan dpt blk harini jugak...

3 comments:

norey said...

Semoga cepat sembuh...Amiiinnnn
dugaan di bulan Ramadhan....harap bersabar dan ramai mendoakan semoga syfqah cepat² sihat..InsyaAllah
salam aidilfitri..maaf zahir batin

mummy_ayu said...

dugaan tul yer.. sabar ek. semoga syafiqah cepat2 sembuh .. leh discharge.. okay!!

cik hani said...

insyaalahhh..semoga dia cepat sembuh dan dipermudahkan semua urusan akak yer. dugaan ini insyallah ada hikmah disebaliknya..

salam aidilfitri

Related Posts with Thumbnails