Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Kisah jalan2 sejam di melaka

Bila si isteri insist nak jln2 kat melaka...
Dgn jln jemmed yg teruk kat bandar melaka...
Tp si suami ikutkan jugak kemahuan isterinye...
Haha..aku le tew....

Eceli planning nak menginap di melaka ala cuti2 malaysia ni berbulan2 bincang...
Alih2 semua xjadi...
Semua en hubby punyer pasal...ckp pusing2...
Last2 xgi memana...jadi...
Dah pulang dr kampung aritu....
kalau dah lalu muar....masuk highway muar tu terus tembus melaka kan
apa lagi.....

singgah la ke bandar hilir...
tp sbb jalam jemmed teruk kat bandar melaka ni...
aku ckp kat hubby suruh dia tunggu dlm kete tepi jalan jelah,,
biar aku n anak2 jln2 sekitar bandar ni...
budak2 sibuk nak naik beca...
seronok weh...

so...hubby parking tepi jalan
kita org jln2..
just sekitar bangunan merah ni je...
tgk imran bergambar.....
aksi ultraman je...


then.....diorg sibuk nak naik beca...
layankan jelah...
sebuah beca RM25..
dlm byk2 beca.....
diaorg nak naik yg tema frozen ni...
berempat naik sebuah beca....
nak naik pun kena tgk org yg kayuh tu...
risau weh..kami ber4 ni dah la gadang2 saiznyer...





dia bwk dekat je....
bawak ke kota A Famosa..edia parking..
kami turun n tgk2 sekitar kota A Famosa n snap gmabar



nak jugak gmbar sekeping ada diri sendiri...
kenala selfie mode kan...
dah berempat...
abg beca tunggu kat beca dia

depan A famosa ada replika kapal ni...
xle jln jauh,,,
snap gmbar kat sini...
mintak tlg budak kat situ tlg snapkan gambar

then b4 balik..
mintak sekali lg abg beca snap gmbar kami atas beca...
on d way patah blk...
wajib bergmabar kat keretapi n kete lembu

last sekalii lepas sejam lebih round2 sambil snap gmabar...
sampai semula ke area kami mula2 tiba.....
adik pow eskrim sorang satu...layankan jelah....



xlupa b4 balik wajib beli FM seketul dua....








3 comments:

mummy_ayu said...

best best..bawak anak jenjalan!!

Nad MamaZN said...

xpela.. janji dpt bawak anak2 berjalan.. tu pun dah nampam kegembiraan dorg walau kejap ;)
next time bleh pegi lg :)

adianiez AIDA said...

wow. jap sgt di melaka.
lenkali singgah la lagi ekk :)

Related Posts with Thumbnails