Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Syafqah patah tangan

Aduhai....anakku sorang ni..
Macam2!
kisahnyer....khamis lepas blk sekolah...
dia ckp yg dia jatuh depan bus stop sekolah sbb nak gi panggil kawan dia..
dia sudah tersadung batu 

memandangkan xde lebam or kebiruan...
rupa pun sama je cuma dia ckp sakit kat pergelangan tgn tu...
so...aku suurh dia tuam n sapu ubat je
jadi...aku bg dia ais yg dibalut dgn kain towel..
n dia tuam sepanjang mlm...

keadaan berterusan samapi hari sabtu tu
masih sama cuma dah bengkak sikit...
area yg dia sakit tu dia suruh pasang anduh..
aku anduhkan...
last2 bwk ke klinik

tp sbb aku gi hari cuti..xde xray....
jadi..tunggu hari isnin br xray...
dr. cek pun xleh nak sahkan apa2 sbb xray je boleh tau dia patah or apa..
jadi harini bwk syfqah utk xray
nasib baik kerajaan umum cuti jerebu
sbb kalau ikutkan syfqah stat exam minggu ni
harini isnin patutnya exam BM dan sains



ni ms xray...
result dr x-ray ada patah disitu
tp nasib baik xteruk...
so..doktor refer hospital

ni kalau gi hosp. serdang samapi ke ptg menunggu ni
jadi aku n suami decided bwk syfqah ke columbia asia
lg pun ada insurans cover


kat colombia asia menunggu la jugak
tp xla lama cam hospital serdang
 dlm 2 jam gak la

so...doktor pakar check n terus balut time tu..
pakai cast sekali
kalau patah teruk mmg kena operate...
boleh turun saham nnt nak kawin ada parut...
eiwwww! sib baik
kata doktor syfqah pun 

dah berbalut lengan
sib baik tgn kiri
3 minggu jugak la b4 doktor suruh dtg balik utk buat xray

dah tukar pakai sling yg lagi cantik berbanding kain anduh putih tu
moga kakak cepat sembuh..
sian dia

4 comments:

nadiah hanum said...

kesiannya..dah la musim exam sekarang ni..semoga cepat sembuh yer..

cik hani said...

kak.baca entry akak ni teringat kat anak jiran saya syafiqah, pun patah tangan.
Main kasut roda yang orang duk sewakan kat taman rekreasi tu.
Aduhai..kesian sbb next week dia akan wakil negeri untuk boling padang.

Semoga anak akak cepat sembuh ye.
Alahai..kadang2 sebab tersadung pun boleh jadi serius kan..

Iela Fazielah said...

cik hani: itulah...benda2 kecik je pun...tp kata doktor maybe sbb dia jatuh kuat n kebetulan tangan dia terhentak pada batu..tu yg patah tu

Farah Izza Shafik said...

alaaa kesian.. get well soon syafiqah k.. such strong girl!!

Related Posts with Thumbnails