Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Melawat petting zoo di Farm in the City seri kembangan

kisah cuti hujung tahun 2015...
cuti panjang dari maulidur rasul , krismas dan cuti hari minggu...
tp sayang kami xleh nak kemana sbb xbooking mana2...
hubby pun dpt cuti hujung tahun lepas puas pujuk bos dia..

jadi...tgk org lain mandi manada di sana sini...
gi penang, gi melaka, gi pd, gi pulau...
kami telan air lioq je.,.huhu
cuba bukak di agoda, trivago eh macam2 la...
semua penuh ko...
last2 lepas puas pikir...
baru teringat...
kat area rmh ni ada petting zoo la...
Farm In The City.....org lain yg jauh2 dah smapai..
kami yg jarak xsmapai 3km dr rmh xsamapi...
xpatut...xpatut
ok..bg cadangan kat hubby n dia setuju...
horey...
pg2 lepas sarapan kat maulana...
pelagi...
ke FITH unutk beriadah dgn haiwan2 dlm zoo tu


ok...
utk yg xpernah dtg mcm aku...
aku search dulu...
kat sini ada family pakej....
sesuai la yg anak ramai.... kalau bl seketul2 tiket lg mahal...
so...
bl pakej family ni murah la sikit...
dulu harga rm106 xsalah...
la ni dtg dah naik ke RM 116 termasuk GST


untung lain bl family pakej dpt free ice cream utk anak2
dpt free poney ride utk 2 org
dpt kupon makanan dan voucher RM10 utk pembelian souvenior di kedai cenderahati 

di depan pintu masuk...
imran pun kena bayar jugak sbb imran dah lebih 90 cm
tiket kami semua utk 5 org nak kat RM145 jugak la

sesi pengembaraan bermula dgn jumpa giant turtle 
aku suruh staf situ tlg amikan gmbar family...
sayang..gambar gegar

lepas tu kami tgk ular sawa, alligator n mcm la...
abis area situ msk ke area burung2...
kat sini best...
boleh bg burung2 mkn....
just mintak makanan burung pada staf disitu....



sekitar area ternakan burung dan itik, ayam, serta merak

kat sini kami ada amik gmbar family jugak..
kelakar ms burung tu bertenggek kat bahu hubby..
terus dipatuknyer leher mamat ni..haha

konun nak bergmabar dgn merak..
laki aku..kalau suruh amik gmbar..bkn ikhlas..
asal ambil je....org lain semua xpandang...
sedih ooo

keluar dr sini kami ke kandang kambing, dan rusa lak...

ele..suka...gmabar dgn kambing je pun...muhaha

papa ajar irfan cara nak sentuh rusa...haha

irfan n imran bg rusa mkn...suka dorang

lepas dok beberapa minit..kami gerak ke tempat lain lak...

sempat snap gmbar sekeping dgn hubby...
ciuman sempena bday dia hari tu...
hadiah bday sendiri bwk anak2 gi zooo...haha


ok...seterusnyer tgk kolam ikan pulak..
kat sini boleh bg ikan makan...suka bebudak...
setiap org 1 bekas..
tabur jgn xtabur


dah abis ke bahagian longkang fish...
boleh cuba utk tangkap anak ikan kalau dpt..haha...
mmg beriya dorang tangkap ikan


lepas layan budak tangkap ikan...
main dgn rabbit lak


bg rabbit makan

then tgk bird show
lepas tu bergambar dgn binatang2 kecil ni

 

nak naik poney tp semua takut..
kakak pulak mcm nak tak nak..
so...xnaik la poney tu

b4 balik...last..
bergmabar dgn binatang ni

imran takut benor dgn semua binatang

aku bwk instax camera..aku snap 3 keping ni je.haha

dan b4 balik..bl sekeping gmbar family...
rm22 sekeping
n wajib..fm sebagai kenangan

satu3nyer gmbar family di kandang rusa....



pada yg tanya ok x kat sini...
ok la..
xbesar sgt...
tp best jugak...
bodo2 kat 2jam lebih gak dok dlm ni
kami xmkn kat foodcourt dia sbb dah kat mrh baik mkn kat rmh je.....muahaha..
daaaa

2 comments:

syawalsimpsons said...

seronoknya, akak dah sampai,...

adianiez AIDA said...

aida lom pernah sampai sini ni :)
menarik nampak nyer.

Related Posts with Thumbnails