Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

1st time mkn di souel garden ioi mall sebenarnyer
selalu tgk n dgr..
kalini mencuba....
ajak suami.... mkn steamboat grill ni kena bwk org yg kuat mkn..
kalau x....
rugi... bayar memahal...
aku sbenarnyer xla kuat sgt mkn... tp dah lama xlayan steamboat...
nak jugak la gi mkn...

kami ke seoul garden IOI mall... betul2 depan stall neelofar ko...
sambil mkn...smabil tgk je tudung neelofar...
wajib pow selai ni lepas mkn nnt...haha


muka kami yg xsabar nak mkn
jgn caya harga dalam nternet ok...
ni harga betul dia..
lunch adult RM40.45 n kids RM24.35..
utk dinner RM52.05 sorang,...
mahal dowh! aku ingatkan xsmaapai RM40 sbb tgk harga dlm web..
rupanyer lain..



memandang kan ini 1st time kami mkn...
so..kami dafar sekali sebagai ahli...lepas ni..mkn leh dpt diskaun
nak lg jimat..mkn hari ahad...
sbb kids eat free!




dpt la kad keahlian, 2 biji keychain dan voucher bernilai Rm40
lepas bayar..
terus jenguk2 tgk maknan...
leh tahan byk...
kalau ayam n daging.. byk jenis perapan la...


pinjam gmabar kat mr.G

sayur pun leh tahan byk

aku suka dgn ayam kari n ayam bbQ tu




kami pun memulakan proses mengrill n mengukus...


sushi pun ada...


my hubby... ni mmg hantu steamboat n grill

lepas sejam setengah ulan alik mkn...
syafqah dah bersandar kekenyangan..
mana x... menu utama dia mee n udang..
tu je ulang2

irfan pun sama...

tp imran.....


asal org gi mkn je.. dia tido...
time dia tido je.... org nak mkn...
kejut pun xmau bangun ko...

lepas abis seround...
sibuk nak gi toilet lak...
ni blk dr toilet..
wajib amik last round


dessert la... ape lagikan...

ABC n ice cream

banrang2 utk ABC dia

dalam 2 jam dok mkn kat sini...
kami pun gerak la,...
balik tu dpt la selai tudung neelofar...
dah dok sebelah stall kan....
tq my hubby... belanja tudung selai.....daa..

.







hero yg kecundang II

 Dulu aku pernah cerita kisah hero kecundang...
kisah si irfan... KLIK SINI
jatuh tersembam...
mulut darah bagai...
kali ni....
adik dia pulak si imran...

dok memanjat..
pastu lompat...
mmg kegemaran dia...
sekali...
salah landing kot...kata irfan..
sebab kejadian berlaku kat family hall atas...
aku tgh jemur kain kat blkg rmh.
tetiba dgr bunyi bedebuk kuat...
terus dgr si kecik ni nangis kuat..
turun bwh mulut n hidung berdarah2....

ni muka budak lepas basuh darah di hidung dia...


kejap je pun nangis dia...
xmcm abg... jatuh sikit nangis 1/2 jam..
siap boleh suruh senyum... relex je dia


suruh dongak....
tgk bibir dia.... besor terus bengkak dia...sian...


dah rupa mcm itik dah dia....
xhencem dah...
letak minyak jeslin...
ptg tu dah surut...



sape pernah pakai or guna minyak ni???
mmg sgt berkesan!
bkn uk bengkak2 je..
lebam, gatal, luka...
cepat sembuh...

ok da....


dinner arabian night pku 2015

Event 14 feb 2015 lepas....
malas nak menaip sebenarnyer...
ok..utk dinner ni serius aku mmg dressing sempoi...bj lama pakai semula...
tp xsangka make up aku lak over...
sabar jelah dgn adik aku ni
sbb dia tukang make up aku...

eceli cerita tentang preparation..
akak2 opis aku la yg happening...
siap jln reramai lg je bangi utk tgk n bl dress
aku tukang bwk...xde bl pe pun...
just bl sepasang sarung tgn kat al humaira contemporari hari jumaat tu

Ok layan gambar  jelah ye...
daaaa


aktivit memasing sibuk soping baju...
boleh kata ramai gak yg bl hud tu...
murah je pun..RM29.95 xsalah

ok...ni dressing aku ms kat dinner aritu

gambar...
aku dgn adik aku nuyun...
dia jugak tukang solek aku..
headchain pun punjam dia punyer
dress aku pakai ms ngandungkan imran dulu ms gi dinner PBJV 2011 yg lepas..haha
tudung pakai neelofar shawl je..
sarung lengan yg aku bl kat al-humaira komtemperori tu...
simple kan..
ni 2nd time aku make up beriya...
1st time ms kawin... ni 2nd time..
aku pun xtau nape gatal sgt aku hari ni nak bermake up bgai..
kena lak adik aku gi kejekan muka aku dgn xdpt bayangan
syafiqah n irfan dah menjerit2 kata aku dah rupa hantu
punca dia...sbb aku xtgk cermin pun...
dok make up kat area meja mkn..
lepas selesai kata syfqah..
mama nampak ok tp kakak xsuka kat mata mama tu..mcm hantu katanya...
aku terus tgk cermin..
sekali... mmg menjerit aku! terkejut..!
tp sbb dah lambat.... pakai tudung terus gerak la...
xdann nak padan n make up semula


mostly semua org pakai kalerful..
aku xde colourful pun..
sewarna je...
mcm xseswai nak dressing melampau..
cuma xtahan dgn make up sendiri...
naik malu lak nak tgk gmabar n kamera

close up sikit tgk muka aku...
mata dah naik sepet dah tu adik aku punyer keje
dah sebijik rupa adik aku pulak...kiki

dinner stat jam 8.30 mlm
tp kami sampai lambat 10 minit
semua pasal makeup la...gerak jam 8.10 ke equatorial bangi
dptla tgk persembhaan pertama..
ok2 la..

then jam 9 stat dinner..
mkn semua sedap..
tp xlalu mkn..
semua mknn berat yg agak creamy..
makan le jugak spiral with carbonara sos ni..



snap gmbar sikit sana sini
yg lelaki jd pak aji semua haaa

tiba time games - bekas beracun..aku lari keluar.. takut oo..
kang kena denda buat persembhaan depan pentas.. malu ok...

satu-satunyer gmabar aku beramai2 dgn budak2 lain..
aku segan la nak bergmabar...kiki

tgk ha budak2...
beriya2 dressing..lawa2 weh.

last sekali...
pergi pun xrasa nyesal sbb balik bkn tgn kosong
dpt hadiah cabutan bertuah weh!


apa hadiahnyer?
kipas sebijik.... boleh la.... haha...
ok tu je citernyer...


jln2 di ikea n the curve

ahad lepas....
aktiviti jln2 cuci mata n poket kat ikea..
kena lak adik2 aku ikut sama...
gamat weh!
hubby je xikut.... so mmg relex jalan2
kalau hubby ada rasa sesak nafas pulak...haha
so bila dah buat aktiviti sendiri..
jam 10pg dah tercegat kat ikea...
jam 6.45 ptg la br smapai rmh...

just bl sikit2 brg deco utk rmh...
tp skrg aku lebih suka bl brg dapur mcm sudip, sepit, mangkuk adunan
tp xbl sekali gus...
aku suka bl 1 brg setiap kali dtg...
mahal gak mcm penyepit mknn or sudip..
yg IKEA365 punyer kualiti..
sebijik kat Rm23 gak...

kali ni bl cooking tweezer lak

next time bl cooking utensil lain..

ok... lunch mkn meatball...
xsnap gmbar lak..
melayankan tekak syfqah...
kang merajuk.... dah dtg ikea xmkn meatball
dah bosan mkn meatball...
kita mkn kat tempat lain lepas tu..


ni bila lepas byr kat IKEa ni wajib kena pow dgn budak2 ni eskrim
aku tgh beratr byr masing2 dah sibuk mintak duit nak beratur gi bl aiskrim lak
sekarang ni budak2 boleh kata tiap2 hari mkn aiskrim
asal ptg je main kat depan rmh,
lalu je motor matcool terus semua merengek nak ais krim
aku n hubby xblkan pun..tp rezeki diaorg la...
tiap2 hari ada je uncle or aunty depan rmh blnja mkn aiskrim



cik puan tanah nak selfie gak....
lepas 2-3 jam round ikea...
layan meatball sepinggal 20 ketul tu...
then solat jap sebelum menyambung jln2 di the curve
kali ni teringin nak mkn Johnny Rockets balik...

ni adik2 aku peneman n pelayan terbaik anak2


ni order cheezy french fries with bacon...
perut kenyang lagi sbb dah mkn meatball ikea...



tp chicken tanders mmg wajib bl...
sedap weh! rangup gitew..

tgk budak kecik ni...
menghayati sungguh...!

siap pejam mata ko


the best part haruslah coklat shake dia...
tervaik ko!

last but not least...
aku lg...

selnger dah rupa...
lama sgt jln...
perut pun dah sengkak...
kaki pun dah letih...
nnt leh jln2 lg ye.... dahhhh

jalsn2 hujung minggu -kenduri kahwin

Salam semua...
lama betul xupdate blog kan...
mcm bizi sgt nmpknyer...
lebih kurangla.....

Just nak kongsi gmbar2 cuti sabtu n ahad lepas...
Bermula dgn aktiviti gi kenduri kawin opismate kat wangsa melawati...
sgt cantik pelamin dia...
boleh kata  serba serbi gah la...

kami d bahagian photobooth

tgk pelamin dia.... cunnyer

hantaran pun

sekali budak2 nmpak ruangan coklat n candy bar ni...
terus.... 

lastly...melayan budak2 selfie dgn props....
daaa

my 2nd photobook collection...

ok...
ni buku gmabr aku yg kedua..
masih bl yg saiz 6"x6" je...
x bl beso2 sbb nak murah2 je...
yg penting dah ada salinan hard copy kan..
ni nak selak gmbar dlm phone or dlm komp...
susah..

ok.. pd yg nak tau...
aku berdaftar dgn photobook malaysia (www.photobook.com.my)
kat sini asal ada offer murah..kita dpt la emel...
utk yg kali ni punyer photobook...
aku dpt offer serendah RM24 utk 2 buah buku yg berlainan design...
lama dah since bln 12 haritu..
mmg simpan utk pergi legoland...
dan satu lg ingat nak buat utk aktivitisepanjang thn 2014 yg lepas...
or nnt lah dipikirkan...sbb vacation ke a famosa melaka hujung thn 2013 dulu pun x pernah print out gmbar lg..
mcm nak buat je...



so far.... aku br guna 1 voucer..ada 1 lg voucher lom redeem
the best part... voucher ni valid utk 6 bln.,..
jd..xde la terkocoh kocoh nak buat photobook ni...

so... jom cuci mata sket tgk photobook aku yg kedua..

daaa...


nak tgk dlm photobook aku leh klik kat link bawah...



photobook murah... cepat2 order!

ok.. nak kepoci...
sblm aku up en3 pasal my 2nd photobook collection...
sape nak jugak photobook mcm aku...leh cepat2 klik sini utk bl photobook murah di goupon...



sgt murah serendah Rm8 je sebuah...
baik order cepat2 ye.... dahh....


jalan2 naik bas rapid KL di hari wilayah

owh...
pengalamn menyeronokkan utk anak2...
blk dr rmh mak dr sentul kami naik bas rapid KL..
ada hati niat nak blk serdang naik bas rapid kL
plannyer dr sentul naik bas smapai ke kotaraya...
dr kotaraya amik bas ke tmn ekuin seri kembangan lak...
budget akan mik masa dlam 3 jam perjalanan...

hubby nak jemput blk aku eksen xmau...
sbb dah berjanji dgn anak nak naik bas awam pulak...
tp akak aku xbg sbb kami bwk beg berbonjot2 nak naik bas...
dia risau... dia insist nak antar blk seri kemgnan lgi pun dia nak sgt gi IOI mall putrajay
tp sbb xnak menghampakan permintaak anak2..
aku naik gak bas dr taman dato' senu ke sentul raya...
jarak perjalanan xjaun mana pun...
tp cukup berherga utk anak2 sbb dapat naik bas awam.,..

kami tunggu bas di stesen akhir bas TDS... 
kunun nak jln kaki je dr rmh mak..tp jauh betul...
last2 naik kete separuh jaln...

di stesen bas...
ramai mat indon je.... cuak gak..


sib baik tunggu xlama... dalam 10 minit...
then br bas nak jln...
pemandu suruh masuk

beratur la bebudak naik bas

ok.. sempat snap gmabar b4 byar tambang
murah je pun Rm1.50 dr tmn dato senu ke sentul raya

memasing pilih seat sendiri..
ingat ni bas dorang..


kakak tunjuk bukti tiket bas pada 1 feb

selfie... cak!

dah separuh jln aku suruh diaorg dok sesama sbb bila bas stat berenti n amik penumpang br diaorg cuak...

mama n imran

smabil jalan sempat la tunjuk sekolah mama masa kcik2 dulu...
sekolah keb. snetul 2...

smapai kat sentul raya..tekan bell n turun...
bebudak xpuas sbb naik bas kejap sgt..
nnt len kali naik bas lg ye..

kat sentul raya tunggu akak aku jemput dtg...
blkan budak2 ni topeng muka..
suka dorang...


dahhh!

Related Posts with Thumbnails