Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Pendaftaran pelajar baharu upm

sabtu n ahad lepas x ke mana...
bekerja sbb pendaftaran pelajar baharu di UPM....
dari jam 7.30 pg ke jam 5 ptg berada di UPM...

utk hari pertama sabtu aku bertugas di Kolej Pendeta Zaaba...
dewan xde aircond... membahang oo kepanasan...

utk 2nd day ahad bertugas di Kolej 12 pulak..
sib baik dewan beraircond..selesa sikit...
tugas aku key in data pelajar yg hantar report madical check up n xray...


keje xle rasa stress sbb byr OT kan..
tp xbest sbb xdpt join family di picknic kat tepi sungai....huhu

Subway Buy 1 Free 1

xpernah aku gi bl offer bawah subway ni
biasa gi Kenny Rogers punyer offer je...
kebetulan...
this week mmg dah sebut byk kali kat budak2 nak ajak mkn subway
tp xpergi2...

smlm...kebetulan bc kat FB pasal ada offer Buy 1 Free 1 di subway..
nak jugak grab offer ni..
untung di situ...
lg pun dah plan nak ke Alamanda..
nak gi kedai emas ko....
nak bl gelang tgn baru..ewah!!! hihi

so.,..... smapi2 terus ke Subway 
baca offer dulu....betul x??



ok betul!
tp masih confuse..ni bl apa jenis burger ni???
xpe..beratur dulu...

ko tgk......
berapa ramai daaaaa

samapi ke Parkson...
tp sib baik ms ak smapai xpanjang mana...
ni gmabar lepas mkn br aku snap....hihi


disebabkan kami dtg jam 8mlm..
terus dinner kat sini..
aku beratur n bebudak gi cop tempat dulu...
lama gak la...

lepas beli...
amik chicken teriayki n tuna je....
Rm15.35 je utk 2 sandwish n 1 air cup besar
tgk imran..suka buat muka

alhamdulilah kenyang...

lepastu....misi ke kedai emas..
nnt aku cerita ye...daaa

rezeki bershopping

Adik aku sorang ni....
Mmg rezeki melimpah ruah...
Pastu mmg sentiasa ingat utk org lain...

Smlm..tetiba dpt wssup group dr adik bongsu aku ni fadlisyah ...
Tetiba dia ckp tlg bg idea dia nak amik brg apa...
Dia dpt join soping contest anjuran U mobile dan giant...
Shop till u drop...
Dlm tempoh 5 minit ambil la sebanyak mana brg mknn di giant ni nilai xlebih rm1000...

Aku ingatkan dia cr partner in crime nak join aktiviti tu
aku ckp aku ok je...
rupanyer dia dah ada kat Giant Kota Damansara n tinggal tunggu turn je nak soping...

ni gmabar dia dgn partner dia nak soping
xtau la kawan ke aweks tu....


mcm2 cadangan kitaorg bg...
sbb 5 minit je kan...
kitaorg suruh amik milo 10 pek, sabun bau bj 5, pampers 5, 
beras 10 kg 5.. apa2 jelah yg tercapai....

dia siap tunjukkan makcik depan dia ni amik bendalah ni


akhirnya...
ni antara peserta yg join n dapat mengambil barangan dgn nilai yg paling hampir dgn Rm1000 tu
pememang ni bukan je dpt brg bwk blk..
dpt jugak 1phone sebijik sorang


adik aku jumlah belian dia RM994 sahaja...
inilah hasil belian dia...


tgk beras,,,,,n milo...
penuh boot kete ko...
rezeki utk mak n org2 kat rumah sentul....
daaa


kursus TOT di BTN Lipis

hmmm..
lamanyer xhapdate blog...
malas pun ada...
snap gmbar pun xde mood...
ok la.. saje nak abadikan kisah berkursus TOT Perdana utk Fasilitator Kursus Berkredit Pusat Koko UPM
telah diadakan di BTN Lipis Pahang
1st ime aku samapi kat kem Biro Tatanegara Lipis ni
last aku smapai ke kem BTN ni ms aku form 3 dulu
tu pun pergi yang kat Melaka punyer..
siap cirit birit n sakit perut teruk...

tp tempat kat BTN Lipis ni mmg best la...
bilik bersih..
toilet superb bersih..
aku kalau 2 bendalah ni tip top..yg lain azku xkisah dah
cuma bentuk muka bumi dia mmg mencabar minda dan fizikal la...
100% naik turun bukit ok!!!
aku bwk 12 helai tshirt....
10 helai pakai sepenuhnyer...
n semuatu bwk balik mmg busuk2 belaka..
peluh xhingat dunia la....

samapi2 je surau n dewan kat atas sekali....
dewan mkn dan asrama semua kat bawah bukit yg korang kena panjat berpuluh2 anak tangga...
Nak gi mkn kena naik tangga...
Nak gi bilik turun tangga
Nak gi solat jemaah naik lg tangga...
Nak buat aktiviti kat dewan pun sama..
Panjat tangga...giler weh!






aktivit best la jugak...
kalini tot relex n santai tp serius xcukup tido...

aktiviti mlm pertama..nite walk...
ada gmbar ms berkumpul je..
masuk hutan 2 jam naik turun bukit xde gmbar ape sbb hp n torchlight kena tinggal ok...
msk hutan jam 1pg..kuar hutan jam 2.45pg...
blk terus mandi n tido..
jam 5.30 pg dah bgn utk solat jemaat di surau....


ni aktiviti discus n preparation utk persembahan malam 




n utk kursus kali ni....
diaorg masukkan subjek First Aid utk semua fasilitator belajar n tau
yela kan...korang jd tenaga pengajar n akan handle max 30 org student
bkn sekadar aktiviti dlm kelas...
ada jugak aktivit luar yg akan dikendalikan...
so..kalau berlaku apa2 kena la at least tau nak rawat sementara dptkan bantuan...
nak jd cerita..
ada la rezeki Allah nak bagi...
aku dijemput sebagai penceramah utk program ni...
xla lama....3 jam je pun...walaupun hakikatnya xcukup masa...
mcm keretapi laju aku mengajar ko....
tp yg penting semua peserta happy....

gmabar xde byk pun...
tp ada la aktiviti nite walk, 1st aid training, qiamullail dan abseiling
yg lain buat n discuss modul...
dan mlm akhir biasalakan.... mesti ada malam persembahan bagai.



layan gmar 3 keping ni ha...

as pengajar 1st aid

di malam Aspresiasi TOT

dan repeiling

daaaa

periksa akhir tahun...

skrg..anak2 dah stat exam kan...
sekolah agama syfqah dah exam minggu ni..
eceli since isnin lepas....
aku yg xkeruan...
syafiqah relex je....

Ya Allah...moga Engkau mudahkan soalan dan semoga anakku dpt menjawab soalan dgn betul, tepat dan sempurna....amin......


teringin nak tukar meja mkn baru...

since b4 raya aritu aku plan nak tukar...
keje aku kalau bosan jln2 kat kedai perabot..
tp jln2 je....
snap gmabr n tunjuk kat hubby.,..
nak bl...tp...tp haha...mahal oo///
ada hati nak pakai meja marble..
cantiknyer....

eceli meja mkn sediaada dah patah sebatang kaki meja tu...
kerusi pun dah koyak2...
tp masih fikir2 lg...
aku nak bl jenis tempered glass jugak dgn kaki stainless steel...
tp mahal sgt...kalau design jenis cntik2 ni
marble pun boleh tahan.... 2-3K jugak la...
tp bila fikirkan xleh digerakkan tu mcm fikir byk kali...
tp masih lg fikir2kan...
insyaalah...ada rezeki bila2...
mmg rasa nak tukar baru...
jom cuci mata.....





\






gmabar dalam katalog sebenarnyer...
cantiknyer.....
bila la boleh merasa ni....
skrg kan zaman berjimat....
cuci mata jelah....

majlis hari raya unit pentadbiran PKU

owh...this year mcm suram je rasa raya..
buat jamuan raya semua ikut unit..
apsal ntah...
tp best jugak..
buat style pot luck..
aritu dah buat pun peringkat PKU masa taklimat bulanan...pun style pot luck..
semua org sumbang mknnn...
thn ni xde la sambut besar2an bwk family bagai..
zaman jimat kot..haha

ok..utk unit aku - Unit pentadbiran...
menu utama kami mee siam...
aku mmg suka mee siam ni...
aku pernah share cara buat mee siam ni..
mcm kuah sup tp rasa masam2 sbb pakai cuka n kicap cair..
spesel org utara je tau..
tp xsemua org utara tau kot..mcm opismate aku yg perkenalkan resepi ni mmg dia org perlis campur siam...
ok...kami devided setiap org bwk satu menu..
aku sbb malas nak pikir..aku buat air je...
diaorg request punch buah-buahan..aku kasi sekali nata de coco kot nak kunyah2 sikit kan..

malas nak taip panjang..
aku share gmabar jelah...
kami jemput semua doktor yg dok kat area pentadbiran..
xle jemput semua..
tp geng nurses kami mmg jemput sbb aritu diaorg buat jamuan unit diaorg diaorg jemput kami...
kenyang smapai mlm mkn byk ni...
rendang, ketupat, nasi impit, lemang semua ada....

mee siam..

set rendang ayam, rendang daging, nasi impit, lemang n kuah kacang

ubi kayu n samabl ikan bilis..best!

kuih muih, agar2, bingka durian, kacang kuda rebus

air punch n nata de coco

xlupa..bubur pulut hitam, lasagna & buah oren

ayam goreng pun ada

majlis stat jam 10pg.... semua kelaparan ni

dr. yahaya meihat makanan...bos besar kami.... meriah ko

aktiviti stat makan2



meriah semua mkn2

jgn tanya mana aku sebb aku tukang snap gmabar ni...haha


sekian...catatan ringkas aktiviti pku tahun ni


irfan ke kilang roti high5

ok..saje nak abadikan kenAgan sikit...
kita x follow...
tp cikgu kongsi gmabar dia dlm FB LC...
kekadang bila dia dah besar2 nnt...
kita recap blk kisah diaorg ms sekolah tadika...
remind kan dia pasal dia pernah gi lawatan sambil belajar dgn kwn2...
ia sesuatu yg menyeronokkan....
ada masa diaorg pun lupa....
or...kekadang dgr kakak certia kat adik pengalaman dia gi lawatan...
adik pulak ckp...ye ke?? hah...
nak pulak bukti...
so..au copy paste gmabr diaorg abadikan dlm blog...
kot 1 hari nnt irfan citer kat imran....
ke kat kakak ke....
ada la bukti....kiki....










sesi fotografi irfan

alahai comel tgk irfan ms sesi fotografi utk konvo dia di Little Caliph smlm..
blk tu beriya certia ada kawan nagis..
mmg pun...tgk gmbar susah teacher nak pujuk...
katanyer sbb ms bergurau..kawan dia sudah tarik kwn tgn kwn tu..
dah sakit menangis...
tanya irfan..."abg xnangis ke??"..." tak!" jwb dia
tanya dia lagi...."abg senyum cantik2 x ms cikgu snap gmabar? jgn jadi mcm kakak syfqah muka nak nangis" 
irfan cuma jongket bahu...
tp bila tgk gmbar ni mcm sama je rupa mcm kakak dia dulu....
huhu



xpe... kita tunggu gmbar sebenar ms hari graduation dia ye..
bln 10 xsalah...
daaa

Tq pada kwn yg sudi mengunjung ke rmh

Saja mengabadikan gmbar yg dah snap...
At the same time nak ucap tq...
Kawan baik hubby dr belajar sampai dah keje
Siap smabung study kat oum
Assignment pun sentiasa tlg menolong
Sorang dok serdang ni..sorang dok kuantan nun di sana..
Asal kami smapai kuantan...insyaallah smapai la ke rmh dia...
Asal dia turun kl...
Samapai la dia ke rmh kami...

Tq to fatin n pak din....
Sudi dtg beraya rmh kami...
Siap pakai sedondon lg tu..
Kebetulan pg tu ada majlis beraya jiran paragon
Mmg buat laksa extra...
Merasa dia mkn laksa...
Lain kali kami ke kuantan pulak ye...


tu dia...kalau certia kalah perdana menteri...haha

Related Posts with Thumbnails