Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

bila bateri kereta kong lagi

kisah ahad lepas sebenarnyer...
last aku kena pasal beteri kete kong ms bln 11/12 aritu..
siap la pinjam kete jiran n gi keje...

kali ni kena ms aku gi tempah baju kat Bangi...
aku gi adik beradik...sbb ramai sgt nak tempah bj dgn mcm2 stail..
lama la kat kedai tu....
rupanyer ms aku parking....imran  dah tertekan hazard light..
lepas 2 jam aku nak msk kete... bateri kong terus...
dah...camne nak blk..
aku takut nak panggil hubby mintak tlg.
teringat kawan opis ckp...kita kan amik insurans...
mcm aku nissan ada menyediakan nissan care utk customer dia..
lg pun insurans pun aku amik bawah nissan - Lonpac xsalah...
jadi...aku terus call nissan centre utk mintak rescue pomen dtg jumper bateri kereta...

tp lama gak la menunggu..
sejam ada kot....sempat la round2 area kedai manja ku n mkn cendol semangkok...


seminit je jump dah settle...
no charge at all...
brother ni pesan suruh aku blk rmh..
tp boleh aku bantai gi singgah ioi city mall ko..
hamik ko...lepas 2 jam dok round dlm tu...
nak stat kete blk xleh...ye la..
bangi ke ioi mall 5 minit dah sampai.... enjin x sempat panas n bateri xdann recharge

last2 call nissan centre lagi..
terus kena marah aku..
bother ni dtg sekali lg utk rescue..
tp silapnyer aku dah terbayar parking dulu ms nak kuar tu..
xsangka lak kete bateri kong semula...
tunggu mamat ni dtg kat 30min....last2 kena byr parking 2 kali

esok tu mmg kete xleh hidup...brother nissan ni siap check bateri n mmg dia kata bateri dah low...
alang2...esk tu 4/1/2016...
lepas hntar budak2 gi sekolah tghari tu..
aku blk rmh dgnhubby n bl bateri baru utk ganti bateri sedia ada..
xsangka lak..tp ok la...1thn 7bln bateri kete kong...
mmg dah ms dia....so settle...

jadi..pd kengkawan lain..kalau kena kes mcm aku..
bateri kong or kete pancit ke apa...
call je insurans utk rescue...
xyah nyusahkan org lain ye.... daaa

2 comments:

Qaseh Suhaida said...

Kalo keta buat hal/rosak first ingat call husband la tak pernah ingat nak call rescue pun padahal nomb tertera kat sticker yg ditampal kat cermin keta hu huu.

Rizziela said...

kena belajar gak ni jaga kereta...selalu mmg suruh husband aja yg tgk

Related Posts with Thumbnails