Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Dpt angpow giant

Kisah soping brG rmh sabtu lepas...
Biasanyer aktiviti soping brg rmh ni keje laki aku...
Mmg rutin bulanan...
Sejak setahun 2 ni aku dah xberapa amik port part soping brg rmh
Keje aku senaraikan brg n bg pada hubby..
Even aku follow pun...aku byk merewang jln2 je tolong tolak troli...
Harga brg semua aku xpernah tgk ko...

Sekali bila sendiri gi soping..
Bila nak amik barang aku terjojol2 bijik mata tgk harga bukan main mahal..
N sepanjang soping aritu kejap2 aku call hubby tanya harga brg ni ok ke x...
Mahal ke x...boleh bl ke tak..haha
Stress mamat tu...
Nak tunggu dia blk lambat lg..
Brg rmh mmg dah abis...

Pastu hantar gmbr byk2 kat dia..
Bygkan..ubat gigi rmh pun aku xtau dia pakai perasa apa..
Sbb aku xpakai colgate..aku pakai sensodyne...
Kiki....

Ok...nak jadi cerita..time byr la..
Lepas byr..nilai dlm rm400...
Budak casher tu suruh aku cabut angpau..
Tp 1 je....
Adik aku bl brg rm250 dpt cabut 3 angpou
Aku tanya mamat tu apsal aku dpt 1 je..
Dia diam je..
Xpela..malas nak tanya byk
Cuma dia ckp..akak bukak la angpau tu
Dlm tu ada hadiah voucher..dr rm2 ke ratus2..

Sekali bukak... dpt rm100 voucher ko...
Alhamdulillah..syukur...


Tanya hubby nak bl brg apa guna voucher ni?
Sbb soping brg ni pun bkn duit aku kan...
Duit dia...
Dia ckp..buat la bl brg2 buat kek utk aku msk2 dgn anak2..
Seronok la budak2...aku bl semua brg utk buat kek n biskut..
Tp still lom msk lg... hihi.

Oh ye..lepas soping brg tu rm 100..dpt lg cabutan angpau...eh bagusla...
Tp kalini dpt rm5 je...


N baru aku tau...setiap rm100 belian layak dpt 1 cabutan... tp malas nak kecoh2...aku terima dgn redho..patutnya gi tanya budak casher tu balik...
To Giant Malaysia...tqvm...

2 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Banyak juga tu RM100 eila...
Rezeki juga tu :)

mama tisya said...

rezeki angpow dpt rm100 tu..bole shopping lg...tp kalo kita tnye juga sbb dpt cabut 1 tu sedangkan yg bli rm250 dpt cabut smp 3...hehe

Related Posts with Thumbnails