Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Si penapis air baru - Coway

Hmmm...
Akhirnya... tukar lg penapis air...
Dulu pakai diamond..
Dah abis kontrak pun dgn diamond....
Dgn diamond dulu kontrak 3 tahun...
Then abis kontrak thn lepas aku xrenew pun
Sbb kalau amik baru n kontrak baru sebulan dah rm100 lebih jugak...
Jadi sepanjang last year aku pakai penapis air diamond tanpa tukar filter ok...
Haha....

Dlm hati ada rasa nak pakai coway..
Since last year dah usha2...
tp masa tu kontrak 5 thn mmg aku xmau la
Lg pun fikirkan pakai letrik..
Aku rasa mcm nnt bil api leh naik..
So buat derk lg...

Tp bila anak2 stat sekolah dan makin membesar...
Diaorg kuat minum air...
Sehari aku refill air botol lebih 4kali
Sekali isi utk 5 biji botol tupperware 1 liter tu
Tu lom lg refill air dlm thermopot
Penat la pulak...
Then...since hujung thn lepas aku cuba2 la rikki harga brand coway ni
Katanyer dah xde kontrak 5thn dah
Cuma 2 thn je...
Harga pun lebih kurang diamond je...
Diamond pun skrrg kalau amik kontrak still 3 tahun dan monthly pun sama mcm harga coway..rm120 sebulan...

Jadi..lepas timbang tara..
Dan kebetulan brother coway yg aku amik ni tawarkan aku free installation...
Just byr 1month payment rm125..
Aku amik la coway ni...
2 thn je wei hutang nyer...
Xle lama benor hutangnyer...
Servis pun kerap..
2 bulan sekali..ok la..

new coway water dispenser

masa memula nak pasang




Cuma part tak best ms install ni adalah part kedudukan almari n dinding rmh aku
Mcm aku pernah mention ms pasang filter diamond dulu...
Ms aku buat kabinet dapur ni aku lupa ambil kira kedudukan water filter ni...
Dah bila aku nak pasang bendalah coway ni ada konkrit sebelah sinki...
Dok pikir laluan mana nak lalu.
tgk la benda kelabu yg melintang kat tgh dinding tu adalah paip air filter ni...

Nak xnak..lepas pikir2 n bincang2 dgn budak technicion ni
Nampaknyer kena lalu ikut almari la...
Xkan nak hack dinding batu bata kot...
Pastu kena tembus almari pulak...
Giler...
hubby pun cakap.,..boleh la mcm tu..


lepas siap pasang...

dalam sejam lebih jugak la dia pasang bendalah ni
cuma nnt aku kena fikirkan macammana nak tutup laluan paip air pd dinding utk xkasi nampak sgt

dah terfikir nak ke ikea utk bl penyangkut periuk tu ke 
gantung kat dinding..leh sorokkan kuali dan sudip semua..
n kat depan tiang konkrit tu nnt aku nak gantung tempat letak tisu..
haha...
planningnyer..



jam 7 mlm...
settle pasang...
tq abg coway...
nnt jumpa masa nak servis ye..bye


No comments:

Related Posts with Thumbnails