Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Skillet chocolatechip cookies

apa aku leh ckp pasal choclat chip cookies ni..??
sedap ya amatttttttttttt!!!!

cari resepi dia...
xde beza dgn buat cookies ala2 famous amous tu....
aku siap gi bl loyang yg jenis base dia boleh tolak kat luar..
senang nak potong...haha

smlm blk keje..terus ke kedai baguss.
beli butter jenama Anchor
tambah loyang pembakar sebijik...
dan... sebijik penapis tepung tu...
suka aku...xde tumpah2 dah...

barang lain....semua dah ada kat rmh...
aku gunakan resepi dari youtube ni
simple sgt...

diaorg panggil skillet chocolate chip cookies 
tp aku xjumpa bekas skillet ni
tu yg pakai loyang je..
apa2 pun.xkisah...haha


nah..gmabar amik dr pinterest je
aku xsnap gmbar pun msk smlm..
sbb teacher tuisyen ada kat rmh tgh ngajar budak2..
kang kantoi la masak smabil snap gmbar
xseswai...haha

aku siap potong utk elakkan budak2 ni berebut...


esok leh repaet msk lg...
leh mkn ramai2 dgn papa....weeeeee

Resepi :

Skillet Chocolate chip cookies

225 g tepung gandum
175g chocolate chips Hershey
115g unsalted butter Anchor
200g gula perang
1s.teh baking powder
1 s. teh vanila
1biji telur

cara masak:

butter dilembutkan dlm suhu bilik
xperlu guna mixer pun xpe...aku xguna mixer
kemudian campurkan dgn gula perang.. kacau
then pecahkan telur, masukkan esen vanila
kacau lagi...
last sekali ayak tepung yang dah dicampur dgn baking powder
gaul smapai rata
dah ok masukan choc chip
siap!

amik skillet pan or loyang
masukkan ke dalam..
bakar pada susuhu 130darjah selama 20minit


dah siap...
boleh potong or letakkan aiskrim
leh terus mkn panas2...sedap....!!!!



selamat memasak uolls





4 comments:

mama tisya said...

sedap nmpk...mcm dessert kt bubba gump

lia ummiirfan said...

mak aihhh... sedapnyaa..

nursuhada aziz said...

macam senang je...macam sedap je..hihi..boleh try neh..

- dieyana - said...

fuh sedapnya..

yang tk sedapnya, kite tk berapa nk rajin..uhuhu

Related Posts with Thumbnails