Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Wedding adik @ Rumah Tamu Datin Halijah

Kisah wedding adik pompuan bongsu aku berlangsung pada 13 Feb 2016 bertempat di rmh tamu Datin Halijah Taman Dato'Senu Sentul...

Alhamdulillah...majlis berjln lancar
Pakej perkahwinan di Rumah Tamu ni complete semua utk tempat, mkn, dj, mc dan event manager...
Juga diberi penginapan sehari semalam  di Rumah Tamu tersebut...
Cuma pelamin dan jurufoto je adik aku amik pakej lain..

Kami pulak sebagai tuan rumah xde byk yg perlu disediakan...
Hanya sediakan goodies dan sediakan bunga pahar je...
Ringkas kan?
Harga utk pakej perkahwinan di rumah tamu ni boleh la tahan...
Nak kata murah pun x..mahal pun x...
Tp boleh la...

Jemputan xramai..dlm 300 x 2 = 600je
Bermula mlm jumaat...
Kami bermlm di rnh tamu tu....
Pengantin berinai kat situ...
Pakai inai segera..mudahnyer..


Pengantin pakai inai...
Syfqah pun nak pakai gak...
Bolehla..buatkan utk sebelah tgn rm5

Then mlm tu pindahkan semua goodies kat rmh...dan bwk bunga pahae
Itu je pun...
Dan kami bermlm di rmh tamu tu..
Ada 2 bilik...
Satu utk pengantin siap ada katil n aircond lg...
Satu lg dia letak katil bujang n ada almari kayu jati..
Sgt cantik rmh ni...
Umor dah 100 thn...tp maish elok dijaga


Mlm tu kami tidur dgn nyenyak n keletihan sbb angkut brg n kisah tayar pancit kan...

Esok tu brlah teroka kwsn rmh tamu kaw2

Ni pintu msk rmh tamu datin halijah ni

Susunan meja mkn utk tetamu...
Weeding adik aku temanyer purple gold

Ini pelamin adik aku...
Cantik sgt.. suka aku tgk...
Pelamin, bj n makeup kata adik aku rm2.5k je kot...
Since adik aku siti kawin ms 2012 tu da amik dgn bridal ni...


Pg tu..kami bgn mandi n bersiap..
Gi sarapan dulu kat rmh mak...
Then dtg blk kat rmh tamu utk susun goodies
Goodies aku sediakan botol isi kacang dan gula2 dlm tin
Semua goodies ni aku buat sendiri...
Jenuh gak la nak tuang kacang dlm botol
Tp ok la..berbaloi...

Siap pun susun...
Ms kenduri tu mmg keje aku jaga part goodies ni...

Jam 10.30 kami dah bersiap dah...
Sbb tetsmu dijangka tiba jam 11pg kan....
N alhamdulillah..perjalanan kenduri smooth...
Makanan cukup n event manager manage dgn baik majlis ni...

Dr makanan ke timing pengantin turun..
Siap ada bacaan doa utk memberkati majlis dan menjemput tetamu dan sedara mara utk merenjis pengantin....
Dj dan mc pun included sekali dlm pakej pengantin ni tau
Makanan pun cukup...
Tp kena tambah lauk ayam sambal sbb abis dulu...
Aku n anak2 tanpa hubby yg jauh nun di seberang... xpe...aku rela... 
N kami ok je

Adik laki aku no.3 bj merah tu...
Akak aku yg beso tu...mak atas wheelchair..
Abah bj kaler pink n adik aku no 5 yg kurus tgh dukung anak dia

Ni setting ruang makan buffet utk tetamu sebelah tepi dewan

Jam 1tghari pengantin masuk...
Xpakai kompang betul just bunyi kompang dari dj radio je
Ms ni mc yg incharge semua

Pengantin dah dok kat pelamin dgn pari2 dia...layankan

Dj yg hensem

Pengacara majlis yg bagus...

akhamdulillah..majlis berjalan dgn lancar dan sempurna
dlm jam 3.30 masih ada lg kawan2 ofis kau yg dtg...
dulu adik aku ni pernah keje dgn PKU UPM
jadi,...wajib la dtg kan
tp dah hujung2...makanan mmg tinggal nas jelah...
huhu

budak2 pun dah keletihan..
berlari sana sini..
siap tetido ko..
pengakhiran..,.
sesi bergmabar bersama keluarga...


gambar aku anak beranak..
syg xde hubby...















2 comments:

Nad MamaZN said...

cantekkkk semuanya dan meriah
tahniah dpt adik ipar baru ;)
selamat pengantin baru utk pasangan mempelai :)

- dieyana - said...

tahniah!

meriah sokmo rumah datin halijah ni... selalu ada je kawin2 kat sini...

Related Posts with Thumbnails