Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Nape Orang x Beli Emas....???

Assalammualikum wbt..

lama x cerita pasal emas dgn korang kan....
jom kita borak2 sikit...


πŸ˜ͺSEBAB APA MEREKA TAK BELI EMASπŸ™…πŸ™… 

πŸ˜€Jawapan kepada alasan² mereka😎⤵ . . 

1⃣ Mereka dok fikirkan harganya, kaji sana sini...last² x beli pun... 
πŸ‘‰ Biasa terjadi... 24jam layan prospek sorang yg byk tanya, last² diam.. MASA KAN EMAS πŸ˜‰ . 

2⃣ Duk kaji pasal spread... tapi x nak timba ilmu emas yg lain. 
πŸ‘‰ Kalau hanya bertanya, tiada kajian mendalam tentang emas, x rajin nak study tentang kebaikan simpan emas.... minda pun x kan positif terima. . 

3⃣ Duk teragak² mcm mana nak jual balik emas²... 
πŸ‘‰ Emas bukan mcm brg lain dek non...emas laku di mana². Sebaiknya jual semula kat dealer/company...dpt harga tinggi..itu gunanya ilmu dalam no 2 tu.. . .

 4⃣ Macam mana nak buat untung dgn emas?...
πŸ‘‰ Banyak cara nak untung, asalkan emas tu ada kat tangan, bukan atas kertas atau alam maya.. . 

5⃣ Takut pulak BNM serbu company yg mereka joint... 
πŸ‘‰ Kita bukan skim cepat kaya. Kita punya plan simpan emas fizikal dan bertindak sbg kedai emas online.... selagi mana namanya kedai emas, BNM x keluarkan arahan tutup kedai emas..dan selagi ada emas di tangan, apa nak runsing... . . 

6⃣ Takut rugi sebab harga emas jatuh... 
πŸ‘‰ Beli emas bukan utk dijual esok lusa. Kita simpan utk jangka masa yg panjang..rugi je kalau jual kan..so, simpanlah. Andai terdesak sangat, barulah pajak. Itulah fungsi Ar Rahnu, bukan utk memanipulasi skill. ✌ 

7⃣ Pelik, kenapa org kata emas tu duit???? 
πŸ‘‰ Kena tau apa maksud wang sebenar, kena kaji sejarah. Dulu² org guna apa sbg emas, dan wang kertas yg kita dok guna sekarang ni cuma ciptaan yahudi utk menindas dan berkuasa di dunia ini. 

8⃣ Tak faham kenapa perlu simpan emas... 
πŸ‘‰ Kajila dulu, selidik la dulu, cuba simpan satu! πŸ˜‰ 

9⃣ Tak nak membazir....
 πŸ‘‰ Satu masa dulu, harga emas RM30+/g, sekarang dah hampir RM200/g.. errr kat mana yg membazir tu ye... . . 

10 Takut nak simpan emas, takut kena rompak, hilang dan sebagainya....
 πŸ‘‰ Kalau kena curi, hilang, bukan emas je. Apa² pun boleh dicuri..so pandai²la nak elakkan. pandai²la sorokkan. . . 


jom....mulakan simpanan emas...
bila dah mula beli dan simpan...
kita akan faham fungsi emas ni...

call or wassup saya
0126098480
Ilah Fazilah

No comments:

Related Posts with Thumbnails