Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Kasut baru n azam baru

Ok....citer kasutbaru...
Aku da pasang niat thn ni..
Insyaalah nak perlahan -lahan cuba terus terusan pakai stoking n kasut bertutup
Di samping dpt jaga aurat...
Dpt juga jaga kaki..
Kalau pakai kasut terbuka,tumit cepat merekah n rosak..
Aku ni suka pakai sandle je sebelum ni
Insyaallah...

Biasanya pagi2 pakai.. 
smapai lepas lunch..aku dah malas nak pakai stoking balik.. haha
Kena ajar diri lg...

N satu lg..sbb nak tutup kaki kena la bl kasut baru...
Kat opis ada sepasang yg hubby bl last year..
Jarang pakai..sbb pakai utk gi meeting je..
Tp nampaknyer kalau pakai selalu boleh rosak kasut tu..
So kena ada spare...

So since last week aku dah usha2 kasut yg nice utk aku bl
Paling kau berkenan kasut di hush puppies..
Tp dah 3 tempat or mall aku pergi semua dah abis stok
Saiz 8 mmg cepat abis..huhu
Ke clarks...tp xde yg aku berkenan.serius..
Jadi... last tempat aku dok usha or last choise adalah di scholl

Alhamdullillah..dpt pun
Pd aku bl kasut mahal xpe..
Tp selesa n tahan lama..
Berbaloi dr bl murah tp 3-4 bln or plg lama 6 bln dah rosak
Lg pun kaki aku mmg sesuai pakai 3 jenama ni je
Hush puppies pun ada jenis- jenis yg aku leh pakai...
Sbb kaki aku jenis lebar didepan..
Kebetulan harini ke scholl ada offer...
Beli sepasang dgn hrga normal price lebih rm150 dapat beli 2nd pair kasut dgn diskaun 30%. ..
Memula mmg nak bl 1 je...
Tp fikirkan offer...jimat kat rm80 gak sepasang...
Lg pun kasut outing aku si skechers dah buruk no rupa dia...beli la br buat pengganti

So..inilah kasut aku berjaya reward utk diri sendiri...

Aku punyer op cos kaler hitam n biru tu



Kasut ni leh wat outing ....
Hihi


Utk kasut syfqah aeon ada buat offer...
Carlo rino offer..2pair at rm99
Tu yg blkan kakak 2 pasang yg colour full tu...

Insyaallah..harap niat baik ni berterusan dan aku tawadduk utk amalkan..amin...

4 comments:

- dieyana - said...

Alhamdulillah... yang penting istiqamah kan? Diana pun masa awl2 dulu..pakai sarung kaki yang nipis tu je...kdg2 lupa pakai. lama2 nanti, jadi rs bersalah n tk best kalau tk pakai stokin, kalau tk pakai stokin, macam rasa tk pakai suar dalam..hahha.

**cantik kasut tu... ;-))

Iela Fazielah said...

tq diana.....insyaallah...hrap berterusan kan

adeQ said...

kasut kakak yg kaler turqoise tu sangggaaaaattt cantik..aeon mane tu kak?? 2 pasang 99 tu da sangaaaatt muraaahh kak..sy pon jnis cam akk..x boleh pakai kasut yg murah2 sebab cepat rosak.. now pakai crocs je g skolah.. paling selesa..scholl ngan clark buat standby meeting..

Iela Fazielah said...

adeQ...samala..... kasut mahal pakai utk standby meeting..Aeon Tman Equin le...kitak na dok seri kembangan....ada gak yang 2pasang Rm120..gi ler tgk

Related Posts with Thumbnails