Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Projek bakti siswa semester ini

Lama x mencoret dlm diari maya ni..
Ok...mood tgh rajin...
Nak kongsi aktiviti utk semester ni...
This semester aku xajar subjek bulan sabit merah utk pusat koko upm
Tp aku ajar kursus Bakti Siswa
Kursus agak popular sbb paling byk ditawarkan...

Eceli aku agak risau gak nak terima tawaran ngajar subjek ni sbb rasa mcm susah....tp kalau xcuba mana nak tau kan...

Kursus bakti siswa ni rupanyer banyak kluster....
Yg mana dpt kluster siswa @ kampung bawah kpdnkk mmg untung le...
Sbb dah dpt budget utk laksanakan program...
Aku lak dpt kluster NGO n usahama..
Mmg xde peruntukan budget la...
Kena usaha sendiri..uhuhu

So... utk kumpulan aku dpt projek usahasama dgn MQA dan Puspanita MQA dan program akan diadakan di Daerah Jeli, Kelantan....
Tp..bincang punyer bincang...sib baik xjd buat di Jeli..jauh tu....
N kami dpt tempat baru di sabak bernam...
Alhamdulillah..penduduk sabak bernam selangor ni mmg mengalu-alukan kedatangan kami
Tp kena usaha cara budged n sponsor la nampaknyer...

Ari sabtu minggu lepas 2hb april aku ke sabak bernam utk meeting pertama dgn ajk program dan PPD Sabak Bernam dan tok penghulu...
Alhamdulillah..semua berjalan lancar...





Perkara2 seperti ini dpt kembangkan minda dan dpt jalinkan usahasama...
Mcm aku yg bkn dtg dr background kampung mmg suka sgt la msk kampung..
Walaupun sebenarnya sabak bernam tu mmg kampung aku pun..haha
Tp jarang2 balik kan...

Org kata..kalau nostalgia balik kmpg ni ms kecik2 dulu je...
Skrg kat kg. Xde org dah...mak n bapak sedara semua dah meninggal...
Sepupu sepapat pun dok jauh2 dah..huhu

So... next meeting 23hb april nnt sebelum program sebenar akan diadakan pada 13 -15 mei 2016 nnt...
Semoga semuanya berjalan lancar...
Amin...

No comments:

Related Posts with Thumbnails