Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Syafiqah dah anak dara!!!

Ohoho.....
do u know how i feel?????
ya Allah....xtergamabr dgn kata2...
bersyukur..tp...risau...
well..aku xyah describe apakah itu ... rasanyer korang paham kan???

tarikh keramat adalah semalam (12 April 2016)
aku sibuk dgn aktiviti pelupusan aset opis...
mmg xpegang hp la...
dah settle dlm jam 1.30pm baru naik opis blk n nak rehat konon
terus amik hp n telek..
sekali ada msg ko dr cikgu transit syfqah...
berderau darah aku bc bila cikgu sahkan kakak dah P...
terus tanya.....terus call...
dia tanya cikgu ke....camne cikgu check...
cikgu bagi extra pad ke??byk ke???
aduhai...
sekali cikgu ckp cikgu xde spare n cari2 dpt pun yg nipis...
apakah?? itu pantyliner...aduhhh...katanyer dah kuar byk...

pelagi..xmkn tghari n xrehat aku....
aku solat dulu n terus stat enjin kete singgah ke petronas bl sepek bendalah tu n ke sekolah
terus naik kelas n jumpa cikgu kelas
sebelum tu aku call dah cikgu kelas tp cikgu xjwb..
tu yg aku panik terus gi sekolah....

smapai sekolah terus ajak syfqah ke toilet n ajar cara2 tukar bagai...
cara nak basuh n nak buang...
risau la.....anak br darjah 4 kot...umor 10 thn
aku dulu nak msk darjah 6 br dtg,...

aku siap call hubby n nenek dia...
papa dia ckp...cepat gi sekolah resque..
kang bocor kang..seumur hidup org ingat....
sekali gi sekolah sib baik syfqah pakai bj sukan...
aku pun lupa..hihi...selamat..
xde la terbocor pun....

eceli.....since hari ahad aritu syfqah dah lain mcm...
dia bgn tido n ckp pening2...
perut sakit xleh berak...pastu badan lesu...
samapi xgi taekwando la
aku gi klcc aritu pun dia buat muka letih n xmau jln..
rupanyer badan dah tunjuk tanda2..
tp manala kita tau n xterfikir pun..
eh tipu...aku ada terfikir..tp aku xsangka la secepat ni...
budak sekarang kan....
pemakanan.....bentuk tubuh......mmg mempengaruhi....

jadi...mmg aku akan sentiasa hati2 n pesan byk2 kat syfqah..
jaga diri...jaga maruah...awak bkn bdak2 lagi...
kena ada sifat pemalu....
semoga Allah permudahkan semuanya.... 
Amin Ya Rabbal alamin...

4 comments:

lia ummiirfan said...

syafiqah ☺️☺️☺️ semoga menjadi anak yang solehah. :))

- dieyana - said...

ADUS..berdebarnya...tapi tengokkan badan dia tu...besar...mmng cepat la 'anak dara' nya tu kan..

apa pun..moga kakak jadi anak yang solehah...kita mak-mak la yang berdebarnya kan...

adeQ said...

wahhh.. tahniah syafiqah..awak cepat dewasa..tp kne more careful sbb kawan2 sebaya die still blom matured lagi.. takot die rase terasing... ye la.. lpas ni akan ade banyak perubahan la kan.. kawan2 puase.. die uzur.. kne banyaaakk terangkan.. lagi skali tahniahhh.. dah besarrr daaa..

NAC Ahmad said...

Betul nasihat mak awak Shafiqah...jaga diri, jaga maruah...Semoga sentiasa dalam peliharaan Nya..Ameen. Silent reader, Aunty Shikin..

Related Posts with Thumbnails