Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Misi membeli hadiah birthday si suami

salam selasa semua...
harini aku pulun  taip n abiskan story tentang gamabr2 yang ada dlm hp aku...
ni mood tgh rajin mari...
ambil gamabr n edit pakai photogrid..
pastu masukkan dlm n3 kosong...
free2...boleh la edit mcm skrg ni...

gambar banyak tp nak masukkan cerita....
masyaallah..malas nak taip..hihi

n3 pasal hadiah bday aku mmg suka taip.
bkn sbb nak show off
tp aku suka abadikan apa yg aku bl ni
nnt next2 year kalau tanya...
aritu bday awak sy bagi hadiah x??
kalau setakat dlm otak aku ni..aku mmg ingat sgt apa aku bg
tp laki aku ni memanjang xingat
kang kalau aku ckp....sekian2 aku bg pada sekian2 tahun
mati2 tetap xcaya....
nah.... aku bukak blog suruh dia baca..
siap tarikh semua...
baru dia caya...

ok....pasal hadiah bday suami utk this year....umur dia 36 tahun....
aku delay beli hadiah dia smapai bln 6 ni
bday dia bulan januari yang lepas
bkn sbb saje nak delay...
tp sbb dia byk cekadak xmau amik hadiah yg aku cadangkan nak bg
dia sibuk nakkan mode vape baru...
tiap2 hari dia dok hntr gamabr....
entah apa2 jenis ntah....
n aku xlayan...
sbb aku serius xsuka dia vape bagai...
aku rela bg benda lain.....
so......berbulan2 dia tetap tolak cadangan aku nak bl brg lain
asyik la sebut nak vape....
lastly....

last month dia dok complain kata purse dah rosak n nak purse baru
terus aku ckp....xyah beli n aku akan g dia hadiah purse tu sebagai hadiah birthday or anniversary
n plus lagi..dia sebut nak spek oakley baru..
spek oakley lama yg aku pernah bg hadiah tahun 2014 dia nak tukar kanta ke cermin mata biasa...
ala aku xpandai nak sebut...
eceli laki aku ni rabun jauh..tp xteruk...
power dlm 100 ke 120 je...
tp selalu bising xnampak...
kalau drive malam or hujan dia akan pakai spek

jadi.... disebabkan dia sgt suka dng frame oakley twoface tu..
dia sibuk nak buat spek baru....
tp nak guna frame sediaada....
cermin mata lama dia dah calar kot....

jadi.....aku setuju jelah dgn idea dia tu....
maka bermulakah misi beli hadiah dia...
memula beli purse dulu
misi survey purse bermula....
tu pun dia request ko...nak purse bonia....hi..sabar jelah
xpela..bini dia ni pun demand gak dulu masa nak mintak bl handbag baru...kiki
tapi syaratnyer mesti ada poket syiling dlm tu.....
dia siap search dlm web n forward aku gamabr purse yg dia suka...
tp camne pun kena ke butik gak sbb nak kena tgk ada x poket syiling dlm tu....
itu pun...ajak ke butik.....masyaallah..susahnyer....



entah camne.... sabtu lepas...ajak punya ajak..punyer pujuk...
nak ko dia gi IOI mall putrajaya
lepas pilih2....inilah pursenyer...

then.....misi diteruskan lg keesokkan harinyer pulak..
sbb utk hadiah kedua spek oakley tu....
hanya di Midvalley je ada warna violet irradium seperti yg dia nak
kat ioi mall aku dah round penuh...
mmg xde warna violet ni.....tu pun dia pernah nampak ada jual kat Midvalley



sampai kat midvalley xsangka lak dah ada butik oakley ko...
bagus sgt la sbb boleh beli sekali hardcase dia
kebetulan ada sales skrg.. ada potongan kat situ..
sayang cuma dia bg 15% je...
so aku ckp hold dulu n round2 kot ada tempat lain yg murah...

then kami ke focus point sbb kebetulan nak tanya pasal nak convert cermin mata lama oakley grey dia ke power lens..
n kat focus point pun ada jual twoface ni dgn less 20%
jimat hampir RM40 kat situ...
ape lagi...beli kat focuspoint jelah..
twoface lama (grey irradium) v baru (violet irradium)
babai grey...sedih...sbb kena bukak lens dia..

n hubby pn terus check mata utk buat lens baru

jgn tanya aku apa jenis sbb aku xpro pasal spek..tp jenis transition la jugak


muka petak mmg seswai pakai spek petak gak...
suka la tu...

ok..settle bayar..
kami ke butik Oakley semula utk bl hardcase
kalau dulu hubby kena beli online sbb susah nak jumpa butik ni


\pilih punyer pilih....
semua cantik...
aku cadangkan amik yg warna kelabu tu


sempat kami posing jap...

so.... inilah hasilnyer

spek lama v baru dgn hardcase sekali



spek baru serius cun...
tp aku suka bingkai lama sbb bwh dia aluminium

hardcase lama warna biru tu...

n last but not least..
hadiah tahun ni utk suami tercinta...
lega....



happy anniversary n belated birthday pressie utk awak...
rasa gembira sbb dpt bagi bkn sbb paksa or apa..
tp sebagai kenangan sepanjang hubungan kami...
saling mengingati hari2 bahagia
mampu je nak beli sendiri...tp bila brg yg kita terima dari org yang kita sayang...
value dia sgt tinggi...
org panggil sentimental value kan....
ok daaa






No comments:

Related Posts with Thumbnails