Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

sambungan bercuti di Gambang Waterpark pulak

uih...nak wujudkan satu2 n3 skrg ni..
bercinta betul aku...
kalau mlm2 mmg malas la..
kena lak time bulan posa ni...

any way pd semua...
Ilah nak ucapkan Selamat Berpuasa ye....
maafkan salah silap jika ada....

kalini nak sambung kisah bercuti di gambang aritu
aku suka taip n3 gi bercuti xabis..
haha
lantak la.....kiki

ok...2nd day di gambang...
pg2 dah bgn utk bersarapan di gambang resort ni
dah alang2 dlm pakej ada included breakfast kan
layan kan jelah...
pd aku agak kureng...
tp boleh mkn..nasi lemak dia ok kot..
bubur mmg sedap la...
cuba sramble egg dia agak hanyir n xdisediakan kicap mahupun pepper...
tp ada roti, buahan2 n mee goreng....
sosej pun ada.....
kalau tanya sedap or x.... dlm 2.5 bintang kot....
alhamdulillah...
perut kenyang..


Lepas sarapan terus balik bilik berkemas...


disebabkan budak2 sgt2lah xsabar nak gi mandi
n kami decided utk check out terus dari hotel..
so jam 9am dah berada depan gambang waterpark
sekali.......waterpart tu bukak jam 9.30 pg da...
menuggulah kami dlm kereta dulu...


Ngam2 jam 9.30 pg...berpusu2 org masuk...
Tp still xbape ramai...
Dlm 50 -60 org ada kot...


Ok....ni kat tempat bl pelampung dan locker...
Skrg sistem kat gambang xmcm dulu...
Dulu yg aku baca la..
Kena beli kad topup bagai...
Skrg ni xyah kad semua...
Kat handband tu semua dia masuk particular n baki duit...
Still guna kaedah e wallet kot...
Hubby top up rm100 dan ambil sebuah locker utk isi bj n purse semua 
Pelampung 3 bijik....2 yg double n satu singgle...
Harga aku kureng pasti...
Tp xsamapi rm100..
Semua ada deposit0



Ok..settle bl pelampung...
Destinasi pertama air keliling waterpark ni la...
Penat weh...kat 30min nak abis pusing...


Lepas tu bwk budak main kat area kanak2 ni
Seronok la bila xramai org dtg lagi...
Br jam 10pg ni....

Kat sejam layan kat sini br la ke kwsn gelongsor utk kanak2
Maknpak pun bole naik buat teman anak




Kat gambang part menan ni utk anak2 ni aku puji ..
Klau gi sunway lagoon or legoland or a famosa....tinggi benau nak memanjatnyer
So..xpernahla merasa naik...
Yg ni dekat giler..
Kat 20x ulang ko..

Sebelah ni kafe je...
Tp kami xbl apa2 mknn pun


Dah nak sejam n puas main kat gelongsor...
Br kami bergerak ke pantai buatan dia...
Jam dah nak msk 11pagi Mmg ramai la umat

W



kesimpulan aku boleh ckp kat sini best la..
kami dtg awal and balik awal....
lg tengahari lagi panas...
byk jugak mainan dpt main...
bnyaknyer aku amik video...

Jam 12tghari semua masuk mandi
N lepas siap kami gerak ke kemaman..
Abis 2hari semalam ke gambang
Þ

2 comments:

lia ummiirfan said...

best jugak ye bukit gambang ni. tak pernah sampai lagi. boleh pergi lepas raya.. 😆😆

adeQ said...

bestnye kak ilah... dulu mase blajar pantang ade mase free.. ke gambang kitorg.. dulu blajar terenggnu.. bestnye..

Related Posts with Thumbnails