Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Bercuti di langkawi (part2) : Review Dayang Bay Service Apartment & Resort Langkawi

Assalammualaikum...
Bertemu lagi...ahaks..mcm program tv lak
Ok nak sambung kisah bercuti kat langkawi...
Sgt seronok la pergi langkawi aritu sbb relex... xde memunggah barang lansung
So mmg relex la.....dah beli barang tinggal dlm kete je...

Lepas kami tiba di langkawi kat tanjung lembong tu...kami terus set google maps utk ke apartment yg ditempah...
Dekat je pun kat pekan kuah....
Dayang Bay Servis Apartment and Resort
Sgt cantik dan selesa tempat ni.....

ni sekitar lobi hotel...


sefpie selpot sikit


dgn irfan


depan lobi ada kolam renang....
xsabar budak2 nak mandi tgk kolam renang ni
sgt beso ok...
Bila nampak kolam yg sgt besar..anak2 dah xsabar nak mandi...
Jadi...just tgk2 sekitar hotel ni..
Hubby tgh check in.... kena byr deposit rn200 utk kad magnetik bilik...


lepas amik kad kunci...
kami pun naik la ke rmh apartment kami
hubby amik jenis studio 1 bilik
menghadap pool...tp standart lakan..
order dgn agoda dpt la poolview tp kena hadang dengan pokok...haha



ok...ni bilik kami...selesa...dlm bilik ada tv disediakan


dan toilet



seterusnya di ruang tamu

ruang tamu ada sofa bed n 2 single sofa
sofa des dah siap dibentangkan...
so xyah susah2 nak tarik sofa..
selesa la budka2 nak tido...

belah luar ada meja santai n sinki...

kemudahan asas pun ok...ada petisejuk besar, oven utk membakar, n kattle
basic pinggan mangkuk, mug besar n sudu garfu pun ada tau dlm 5bijik setiap satu
mangkuk besar pun ada
cuma iron diletakkan di area landry n dobi berdekatan lif...

kat hall ada lg tv sebijik n toilet diluar pn ada...
means rumh ni dilangkapi dgn 2 buah toilet
ni toilet kat area hall
xde la pakai shower room or bathtub..cuma shower cuirtain je


xlupa jugak ada laundry area...ada letak ampai ni supaya mudah nak jemur baju lepas balik kolam...haha


ni view dari balkoni apartment kami
dah hujung2... boleh la

kesimpulan utk apartment ni sgt selesa...
paling ramai kat sini pak arab n cina...
harga leh tahan mahal jugak
utk apartment kami semalam Rm325 x 4 hari 3 mlm plus tax dalam Rm1.2k jugak la

oh ye..
sarapan included n serius sgt sedap
sbb tiap2 hari makanan yg dihidangkan berlainan..
xrugila bayar breakfast

ni menu hari akhir...
meegoreng dgn nas goreng xsalah...aku xamik nasi goreng
ada pankek n bread pudding


imran tiap2 hari mkn kokkrunch n honey star

syfiqah tunggu rooti bakar

ni saladn buah2an

bubur mmg sentiasa ada

ni menu hari kedua...nasi goreng dan spegeti goreng...
mmg sedapla....
nugget n sosej mmg lain2 tiap2 hari


aksi budak2 ni

aku dia hari kedua...

so far..pada pendapat aku kalau korang bwk family ramai n nak selesa...
apartment dayang bay resort ni mmg sesuai utk duduk..
sekian review...
nnt sambung kisah soping periuk n pinggan mangkuk dan coklat lak

cerita pasal langkawi...klik sini:








No comments:

Related Posts with Thumbnails