Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Hari sukan imran @sinat bistari ceria

Sabtu lepas berlansung hari sukan taska imran
Lama betul x join event sakan sbc ni
since irfan keluar dari SBC masa di masuk umur 5 thn sebb aku masukkan irfan kat Little Caliph
then... imran lahir baru masuk balik SBC
Thn lepas masa imran 3 thn ada hari sukan tp xjoin
Sebenarnya nak join..tp last minit lambat byr...
Xdpt tshirt sukan....
Then hari kejadian imran xmau join aktiviti sukan sbb xde bj sukan..haha

So this year mmg byr awal2
Aktiviti berlansung di perkarangan bazar rakyat pinggiran putra
Sepatutnya diadakan di tongga futsal...
Tp xtau nape last minute tukar venue...
kitaorg ok je

imran la paling bersemangat...
bagn pagi2 suruh mandi xcerita byk..
cuba setiap hari hari sekolah ko suruh dia mandi...
org paling last dia lah...

ok...sebelum aktiviti bersarapan bl nasi lemak je kat gerai area rumah...
kami sampai agak lambat...
si imran makan sikit je nasi....pastu kena beratur dah

jam 9.30 aktiviti bermula dgn perarakan masuk barisan anak2 SBC dari umor 4 tahun ke 6 thn
imran rumah merah



aku xsnap gmbar org lain..
gambar imran je...haha


ni masa aktiviti bacaan ikrar
then ada senamrobik..
video aku upload dlm intagram je... kelkar tgk imran joget...
nak xnak je

lepas abis..xde ucapan pengetua bagai..
terus pada aktiviti sukan...

tu dia imran dan rakan2...
setiap group umor main 2 jenis games


game pertama imran dia lari bwk cawan..
laju giler imran lari
ala....lupa snap gamabar sbb syok rakam imran lari laju..hihi
tp kwn dia yg pertama depan dia alahai..lemah aku tgk..
selow melow ko...

2nd game lari bawak belom lak..
masa ni boleh mamat ni tetiba xnak lari..
xde mood lak....sebenanryer dia ckp dia lapar...
tp cikgu dok pujuk

last2 cikgu teman imran lari kepit belon tu


dalam xnak xnak...abis gak lari kepit belon

utk dedua game ni kumpulan imran menang tempat ke3..
ok la.... seronok je dia...janji dpt hadiah kan

dah abis sukan dgn mama...
tgh tunggu n tgk anak2 umor 5 dan 6 thn main game lak


kami with papa..
oh ye...nak habaq...alhamdulillah hubby dah blk kl semula skrg
kira dia dok rmh balik la...
kalau xdulu sebulan 2 kali je blk
projek dia dah habis..
macam pejam celik tu kejap je..
dah nak setahun gak kami dok jauh2....
lega papa ada rmh...tp bila dah ada rmh ni aduhia..
masak xleh miss la..haha

ni lak abg n kakak...
berlari2 kalau dah jumpa kawan ko


tiba masa penyampaian hadiah...
kumpulan imran dpt tempat ke 3

suka imran amik hadiah dgn pengetua cikgu zah

xlupa gak... xsangka dpt cabutan bertuah
dapat la bekas 3 bijik buat simpan brg vape papa...haha


n last but not least...imran dgn pialanya....daaa



No comments:

Related Posts with Thumbnails