Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Si penapis air baru - Coway

Hmmm...
Akhirnya... tukar lg penapis air...
Dulu pakai diamond..
Dah abis kontrak pun dgn diamond....
Dgn diamond dulu kontrak 3 tahun...
Then abis kontrak thn lepas aku xrenew pun
Sbb kalau amik baru n kontrak baru sebulan dah rm100 lebih jugak...
Jadi sepanjang last year aku pakai penapis air diamond tanpa tukar filter ok...
Haha....

Dlm hati ada rasa nak pakai coway..
Since last year dah usha2...
tp masa tu kontrak 5 thn mmg aku xmau la
Lg pun fikirkan pakai letrik..
Aku rasa mcm nnt bil api leh naik..
So buat derk lg...

Tp bila anak2 stat sekolah dan makin membesar...
Diaorg kuat minum air...
Sehari aku refill air botol lebih 4kali
Sekali isi utk 5 biji botol tupperware 1 liter tu
Tu lom lg refill air dlm thermopot
Penat la pulak...
Then...since hujung thn lepas aku cuba2 la rikki harga brand coway ni
Katanyer dah xde kontrak 5thn dah
Cuma 2 thn je...
Harga pun lebih kurang diamond je...
Diamond pun skrrg kalau amik kontrak still 3 tahun dan monthly pun sama mcm harga coway..rm120 sebulan...

Jadi..lepas timbang tara..
Dan kebetulan brother coway yg aku amik ni tawarkan aku free installation...
Just byr 1month payment rm125..
Aku amik la coway ni...
2 thn je wei hutang nyer...
Xle lama benor hutangnyer...
Servis pun kerap..
2 bulan sekali..ok la..

new coway water dispenser

masa memula nak pasang




Cuma part tak best ms install ni adalah part kedudukan almari n dinding rmh aku
Mcm aku pernah mention ms pasang filter diamond dulu...
Ms aku buat kabinet dapur ni aku lupa ambil kira kedudukan water filter ni...
Dah bila aku nak pasang bendalah coway ni ada konkrit sebelah sinki...
Dok pikir laluan mana nak lalu.
tgk la benda kelabu yg melintang kat tgh dinding tu adalah paip air filter ni...

Nak xnak..lepas pikir2 n bincang2 dgn budak technicion ni
Nampaknyer kena lalu ikut almari la...
Xkan nak hack dinding batu bata kot...
Pastu kena tembus almari pulak...
Giler...
hubby pun cakap.,..boleh la mcm tu..


lepas siap pasang...

dalam sejam lebih jugak la dia pasang bendalah ni
cuma nnt aku kena fikirkan macammana nak tutup laluan paip air pd dinding utk xkasi nampak sgt

dah terfikir nak ke ikea utk bl penyangkut periuk tu ke 
gantung kat dinding..leh sorokkan kuali dan sudip semua..
n kat depan tiang konkrit tu nnt aku nak gantung tempat letak tisu..
haha...
planningnyer..



jam 7 mlm...
settle pasang...
tq abg coway...
nnt jumpa masa nak servis ye..bye


Mood Soping masdora

Lama betul aku xtambah charm masdora
Sekali sekala kena tambah n tukar charm ni...
Asyik beli goldbar je...
Eceli kalau nak simpan emas ni leh pelbagaikan simpanan...
Xsemestinya goldbar or syiling emas..
Brg kemas pun ok...
Susut nilai jelah tinggi sikit...

This month aku bl lg seutas bracelet
Berbanding dgn bangle..
aku lebih selesa pakai bracelet...
Cuma silap la..aku bl jenis bracelet lembik ni
Patut bl yg ala pandora tu...
Kepala jenis claps berbanding cangkuk..
Susah bila kita nak bukak2..
Sbb aku jenis suka buka n susun balik beads ikut mood...
Haha..

Eceli koleksi xbyk..
Masih ada 7-8bijik
Tp yg kecik2 semua aku dah trade in
Pakai yg besor2 punyer
Baru best...cepat sikit penuhnyer...


My super duper cute charms..
Tgk mood next month n tgk budgetlak..
Kot cukup utk bl lg charm...
Now tgh tunggu charm mickey n minnie..
Dah preorder...
Xsabar nak susun..


Mmg kalau msk group mmg byk kena racun la...
Tgk charm pun cantik2...
Tp harga..huhu...
Untung bl dlm group xde upah..
Lebih murah then bl di kedai..
Tp ada yg aku bl kat kedai sbb nak trade in....

Ok tu je...daaa



Boatnoodle di ioi mall putrajaya

Wah...seronok jugak dah ada Boatnoodle kat ioi ni..
Xle susah2 nak jln jauh2 kan...
Tp kat cyberjaya pun ada jugak..
Cuma aku xpernah mkn...buat derk je dulu
Bila dah pandai mkn..eh..sedap la pulak
Terus rasa nak mkn ulang2..kiki

Utk boatnoodle kat ioimall putrajaya ni berada di tingkat 2 hujung sekali
Sambil mkn leh tgk org main ice skating kat belah bwh...
aku tau ni pun sbb ada anak kawan opis share gmbar mkn kat sini dlm fb..harus aku pun cari n terjah jugak..xmau kalah..haha

kakak jadi model....haha

sementara menunggu mknn tiba

duduk sebelah sampan.... mcm naik smapan lak

menu baru aku cuba kat sini..nasi ni mmg sgt sedap..
beras wangi ko...harga pun ok...
cuma roti kukus tu je xde...dah abis katanyer

bermangkuk2 makan

last but not least...
tuan tanah nak masuk blog jugak

Dpt angpow giant

Kisah soping brG rmh sabtu lepas...
Biasanyer aktiviti soping brg rmh ni keje laki aku...
Mmg rutin bulanan...
Sejak setahun 2 ni aku dah xberapa amik port part soping brg rmh
Keje aku senaraikan brg n bg pada hubby..
Even aku follow pun...aku byk merewang jln2 je tolong tolak troli...
Harga brg semua aku xpernah tgk ko...

Sekali bila sendiri gi soping..
Bila nak amik barang aku terjojol2 bijik mata tgk harga bukan main mahal..
N sepanjang soping aritu kejap2 aku call hubby tanya harga brg ni ok ke x...
Mahal ke x...boleh bl ke tak..haha
Stress mamat tu...
Nak tunggu dia blk lambat lg..
Brg rmh mmg dah abis...

Pastu hantar gmbr byk2 kat dia..
Bygkan..ubat gigi rmh pun aku xtau dia pakai perasa apa..
Sbb aku xpakai colgate..aku pakai sensodyne...
Kiki....

Ok...nak jadi cerita..time byr la..
Lepas byr..nilai dlm rm400...
Budak casher tu suruh aku cabut angpau..
Tp 1 je....
Adik aku bl brg rm250 dpt cabut 3 angpou
Aku tanya mamat tu apsal aku dpt 1 je..
Dia diam je..
Xpela..malas nak tanya byk
Cuma dia ckp..akak bukak la angpau tu
Dlm tu ada hadiah voucher..dr rm2 ke ratus2..

Sekali bukak... dpt rm100 voucher ko...
Alhamdulillah..syukur...


Tanya hubby nak bl brg apa guna voucher ni?
Sbb soping brg ni pun bkn duit aku kan...
Duit dia...
Dia ckp..buat la bl brg2 buat kek utk aku msk2 dgn anak2..
Seronok la budak2...aku bl semua brg utk buat kek n biskut..
Tp still lom msk lg... hihi.

Oh ye..lepas soping brg tu rm 100..dpt lg cabutan angpau...eh bagusla...
Tp kalini dpt rm5 je...


N baru aku tau...setiap rm100 belian layak dpt 1 cabutan... tp malas nak kecoh2...aku terima dgn redho..patutnya gi tanya budak casher tu balik...
To Giant Malaysia...tqvm...

Kelas taekwando

Salam jumaat...
Mcm biasa...sekali sekala je jenguk2 blog ni..
Belek2 hp ada gamabr budak 2 org ni berteakwando...
Kongsilah sikit cerita...
This year mcm2 lak dpt join
Mood mama tgh baik..
Nak hntar jemput anak..haha

Ok.... syfqah nak join taekwando lama dah
Since darjah 1 lg...
Tp kami malas nak pergi hntr jemput tu
Lg pun dia sorang je...
Mcm..eemmmm....xyah la...lain kali jelah

Now... irfan pun dah sekolah sama
Boleh la join aktiviti sekolah
papa pun ckp ok je...
Pelagi... daftar jelah...
bayaran bulanan pun murah...

eceli hubby suruh hantar budak2 ni kelas berenang..
tp leceh la nak hntar jauh kat putrajaya tu
sbb taekwando ni dekat sekolah je....
aku pilih amik kelas seni pertahankan diri ni...


saje snap gmbar diorg
utk 1st day kelas ni boleh la parent tunggu
kata jurulatih dia..lepas ni xleh tunggu dah...huhu


allah...buruuk no syafiqah terkangkang..
badan beso...haha

aku n imran...

selamat belajar ye kakak n abg..

atuk n nenek serta pakcik makcik diaorg belah papa bukan main suka dgr budak2 ni msk taekwando sbb diaorg semua dari kecik msk taekwando...
atuk pesan..belajar baik2 dapatkan tali pinggang hitam ye...
ok daaa

Tgk wayang alvin the chipmunk

Kisah ahad lepas...
Outing dgn budak2...kebosanan dok rmh..
Budak2 bising...xkeluar mana2 ke mama?
Hmmm... tgh2 bulan....
Malas nak jalan2...

Then tanya budak2...
Nak buat apa?
Jom tgk wayang mama..kata dorang...
Then aku tanya balik..bape byk duit tabung irfan n syfqah dpt kumpul?
Cukup rm10 leh gi tgk wayang...
Baki nak bl popcorn nnt mama tambah..

Ha....mmg duit tabung cukup...
2 minggu sekolah dpt simpan rm10 pun...
Tp kena tgk tiket wayang dulu...
Since sabtu aku cuba booking online tiket kat GSC...
Asyik la penuh wayang..
So...mencuba lg jam 6pg hari ahad tu
Dapat pun... citer alvin the chipmunk tu ada jam 11.40am di GSC alamanda...
Ok... bersiap la pg tu ramai2

Paling excited si imran...
Tp mmg best la gi wayang pagi2..
Seat pun byk kosong...
Relex je...

bergamabr kat train zootopia...
boleh msk dlm list nnt kalau keluar citer ni nnt..

dah beli popcorn...
siap pow papa buat top up bl popcorn sorang 1...
pagi2 papa kena bank in duit.haha

dlm panggung...

lom stat lagi ni...

imran over excited..
terjerit2 bila ada aksi yg menggelikan hati..
tp masuk 30minit terakhir dia dah kesejukan..
pastu dia jln n merangkak2 sepanjang barisan tempat duduk..
nasib baik panggung xramai org n mmg ramai kanak2..

balik tu round2 alamnda jap...
siap jumpa nenek n atuk diaorg sbb atuk n nenek lawat ucu Fahmi kat sek. men Alam Shah...
nenek belanja mkn..

kakak request nak Donut Chipmunk bl di Dunkon Donuts...
layankan..

sepagi abis di Alamanda...
ptg tu  terus gi athan taewando..daa

kemaskini cuti bawa ke pencen...

aku suka aktiviti kemaskini cuti ni...
eceli pg ni kakak kerani cuti dtg kat aku tanya pasal 2 hari tarikh aku keje tp sistem x capture..
kalut weh..
2 hari tu...
sib baik aku ni rajin snap gmabar sana sini...update cite dlm blog bagai...
mencari bukti sahih kat mana aku pergi smapai 2 tarikh tu xde...

lepas jejak sana sini n tgk rekod latihan..
rupanye aku gi kursus....selamat...haha...

dah alang2 semak baki cuti bawa ke pencen..
dah 10 thn aku keje weh dgn UPM...org gomen katanyer...
n awal2 keje dulu rajin masukkan cuti tu byk2 ke pencen...
anak kecik lg masa tu....
now dah berderet ramai...
jumlah bawa ke pencen dah makin sikit..
sbb cuti byk abis utk kecemasan cth anak sakit n every year wajib cuti utk daftar sekolah anak...
last year mmg menderu2 abis cutinyer sbb awal2 tahun  dah guna gi umrah 9hari..
then nak raya syfqah msk wad pulak...
tgh thn adik ipar kawin lak di penang...
mana nak cuti raya lg...
abis di situ....


kenyataan cuti aku...
pernah ambil cuti separuh gaji tahun 2009 dulu 2 bulan sbb jaga irfan yg premature

ohmmm... panjang lg ms perkhidmatan....
baru dpt kumpul 50 hari utk 10 thn berkhidmat...
last year berjaya campak sehari je cuti..kebetulan ada baki...
mana nak cr lg 100hari ni...??

 n insyaallah thn ni cuti naik lg 5 hari....
selepas 10 tahun cukup perkhidmatan mmg dpt kenaikan cuti dari 20 hari ke 25hari...
lega u....
ok...target dlm tempoh 5thn perkhidmatan ni aku nak simpan lg 40hari....
xtau lg nak continue servis sampai umor pencen 58 thn ke
or.... kalau rasa2 hidup dah selesa...suami dah mampu sara aku dgn elaun bulanan RM5k tanpa gi keje...
mungkin umor 40thn aku boleh amik bersara pilhan kot....haha

ni kes terpedaya tgk ada MO kat opis aku ni amik...
mcm best je....
yg penting... servis dah 10tahun dan umor 40thn ke atas...
mcm best je....haha
pastu kita berniaga je lepas pencen...
still masuk gak duit pencen tapi lepas umor 45thn n amaun dia xle byk mana kan...
ikut gaji terakhir n berapa percent je..
yg penting benefit dari segi medical dll.... itu yg penting...
aku xmau la abiskan duit simpanan ms tua nnt utk medical manala tau sakit kan ms tua..
itulah kelebihan org pencen...
dan sekurang-kurangnyer....masih ada elaun tetap bulanan duit pencen kita dpt...
org kata buat duit blnja dapur...


tp itu angan2 je....
kot masa tu aku dah selesa,,keje xseteruk sekarang..
mungkin xpencen awalla kot...
haha...

ok dahh

happy belated bday my hubby

waaa....aku lupa la nak buat n3 bday wish kat hubby...
haha...

mana tak...26hb tarikh bday dia kami jln2 ke farm in the city...
masa 1hb januari aritu pun kat pangkor...
nak belanja dia mkn dia xmau...
nak blkan hadiah xmampu lg..mahal sgt hadiah dimintak...
haha..


papepun utk hubby...
happy 36 bday...
dia jumpa no 36 dulu sebelum aku..
aku lewat 9 bln dr dia..kiki..
sayang awak ketat2...










home tuisyen vs kumon?

salam jumaat lg...
tghrini xkemana..
pulun taip n3 seketul dua...haha
td dah citer luahan perasaan rutin hidup kini...
ada lg....byk sampingan sbb byk naw berubahnyer...
tp aku syukur sgt byk2 pada Allah..
sungguhpun laki aku jauh...
dia tau aku sorang2 nak handle anak2..
dia seboleh n sedaya upaya xnak nyusahkan aku...
kalau yg agak2 menyusahkan aku sendiri pun sbb aku yg cakap aku ok nak buat..

thats y still last year anak2 gi sekolah aku xperlu tunggu diaorg kat transit lg...
cari terus van yg boleh hntar anak2 blk terus ke depan pintu pagar rmh...
supaya aku dah kat rmh n boleh siap2 mandi n msk utk mkn mlm..

dan lg satu...tentang tuisyen anak...
aku n suami mmg sepakat utk berikan irfan n syafiqah tuisyen..
aku mmg xmampu nak ajar diaorg sbb aku garang mcm mak rimau..
kalau aku mengaum je xpe lg..
masalahnyer..aku ni hot temper!
dah mengaum siap cakar2 lg....ko paham???haha

budak2 bukan dpt apa yg diaorg belajar....
silap2 boleh hilang terus ilmu yg baru nak dpt sbb aku stat marah2 kalau xdapat or diaorg xpaham aku ajar..hoho
aku dah jadi rimau...diaorg jadi tikus...
makin kecik..makin kecik diaorg duduk lepas kena marah...
last year aku daftarkan syfiqah n irfan kumon...
diaorg amik maths..lagi pun syfqah mmg lemah subjek math...
nak amik sekali english tp kumon sendiri x galakkan sbb kumon byk giler homework
lg pun ms tu hubby ada boleh hntar n jemput budak2 mlm2..
xde la aku terkejar2 kehulu ke hilir..

thn ni xleh buat dah...
thats y since last year aku dah stat cari cikgu yg buat home tuisyen...
hubby kata asalkan anak2 dia dpt belajar dgn baik n aku xpenat nak kuar msk hntar anak ke pusat tuisyen malam2...
tu yg berusaha cari cikgu gak tu....
alhamdulillah...dapat pun cikgu tuisyen..
buat masa ni ada anak kepada cikgu tuisyen.... dia medical student
nampak ok la mengajar...
budak2 ok je dgn dia..
indian teacher..mmg speaking all the time....
aku suruh dia ajar subjek english n maths utk irfan n syafqah...





cuma aku tgk irfan masih lom boleh adapt dgn timing persekolahan skrg..
jam 8.30 mlm biasanyer dia mmg xleh bukak mata dah...
penat sgt kat seklah...
mlm nak study n tuisyen lg...
harap dia boleh biasakan diri nnt....

kaedah pengajaran kumon mmg aku suka..
nampak ada peningkatan dlm kaedah pengiraan diaorg
tp aku xmampu nak kuar msk gi hntar diaorg skrg...
so...terpaksa stop kumon..
apa2 pun....tq to my hubby yg byk membantu walaupun jauh...daaa

rutin harian kini

Salam hari jumaat semua...
Lama betul x bersiaran...
BW pun x sempat...maaf ye...
Mmg lama x jengah blog korang...

Aku skrg mmg struggle la jadi singlemom...
Dgn anak dah 2 org msk sekolah
Si kecik imran pun ada keje sekolah ko...

Nape sorang2 aku urus anak ni?
Dah...laki ku keje jauh..huhu...
Jadi..mmg sgt superbizilah aku....
sekarang.celik mata dari jam 5pg mcm2 keje kena buat..
rutin harian mmg uruskan anak jelah...
utk diri sendiri pun kalau rasa nak relex ke..
waktu opis hour la..
kalau blk rmh mmg sepenuhnyer settlekan anak..
akulah mak..akulah ayah..huhu..
xpe...redho n masih lagi selesa dgn kehidupan sekarang...
xle susah mana pun...
anak2 pun dah beso n dah boleh urus diri...
kalau dulu kalau hubby xde..aku panik jugak..
lebih2 time imran kecik2 dulu..
bgn tido nangis2...
dgn nak perah susu lg..nak urus barg sekolah anak lg..
skrg relex sikit...janji diaorg semua cukup tido...
dijamin esok pg bgn semua segar bugar...
xnangis...xmerengek..
tp kalau aku still pekik2 pagi2 buta tu biasanya pasal irfan n imran kuat bercekau...
si abang teramat melindungi...
semua xboleh...
si adik kuat mengembur... dah bercekau....
si abg kuat mengusik...si adik kuat menjerit...
dah melalak2 lepas tu....

kalau rutin harian sekarang....
aku bgn pagi terus kemas sikit2 brg2 anak yg mana mlm smlm aku xbuat..
contoh masukkan towel2 anak sbb jemur sepanjang mlm...
sediakan sarapan n penuhkan air botol budak2...
pastu kejut anak2 bgn n suruh diaorg mandi

semua org dah mandi n solat, siap pakai baju dah boleh sarapan....
lepas sarapan semua org kana basuh pinggan n cawan masing2..
terus angkut bj n beg masuk dlm kete
dah ready aku boleh terus gerak antara diaorg ke sekolah...
then aku terus ke opis

ptg...paling lewat aku gerak blk dr opis jam 6...lebih dr tu..kalau jemmed..
mmg kena byr OT..haha
blk terus jemput imran di tadika n amik bj anak..
samapi rmh terus siapkam mkn malam...
ada hari aku malas aku xmasak nnt aku bl la nasi lemak or nasi ayam or sup meletops ke...
xyah pening2....
nnt budak2 blk sekolah jam 7 lbh terus mandi n solat...
jam 7.30 dah boleh mkn mlm...
lepastu kemas meja...
masing2 kena tgk n siapkan kerja sekolah...
sambil2 tu aku suruh la diaorg kemaskan beg sekolah masing2

time ni ..kena la tgkkan kerja sekolah anak2..
imran pun ada kerja sekolah ko....kena layan lebih sikit sbb imran br nak belajar menulis..


irfan aku byk kena tlg dia bab tulisan jawi utk latihan sekolah agama mmg teruk sikit
dia masih xpandai tulis jawi dgn baik...
biasanya budak2 xleh stay lebih dr jam 10 mlm..
mmg lepas tu tersengguk2 masing2...
syfqah ok lg..tp dlm 2 minggu ni aku tgk irfan la kesian sikit....
pg ptg sekolah....sian pulak.....
dia masih dlm fasa nak biasa diri...

kerja rmh biasanya aku suka buat time ptg n pg2 jam 5pg tu,..
sbb time tu budak2 xbgn tido lg....
dan biasanyer lepas diaorg tido aku akan pastikan rmh kemas sebelum naik tido...
baju pun 2 hari sekali br basuh...

kalau tanya aku punyer keadaan sekarang..
serius penat..sbb kena urus anak dan rumah sendiri,,
kat opis kena  buat keje lg,,
ptg rushing blk jemput anak n memasak..
kalau x masak pun still lepas mkn nak kemas bagaikan...
kemaskan beg sekolah budak2...
ajar budak2 belajar sorang2...
biasanyer aku mmg xdann tgk tv pun...
naik bilik biasanyer mmg ngam2 ngantuk nak tido...
letih ko....
kalau nak borak dgn hubby pun biasanyer waktu jam 8mlm tu dgn budak2...

aku xla rasa susah mana nak urus anak2..
hubby pun kalau balik sesekali dalam sebulan tu.
mknn dlm almari n peti ais dia dah siap2 penuhkan...
keje aku masak je...
xde masalah...cuma sorang2 jelah,,,,
semoga aku terus tabah utk tempuhi keadaan ini...
lepas ni ada kerja tambahan sikit utk aktiviti tambahan anak2 ari ahad ptg..
nak cuti mana2 pun xleh la nampaknyer....huhu

sekali sekala...
luahkan perasaan...
bila baca kat fb tips urus anak tu..
aku rasa xheran sgt dah...
sbb dah lali...haha...
ok dah




segment novel: novel baru bulan ini...

Bosan giler mlm2 bila xde benda nak baca sebelum tido...
Eceli ada je...tp tetap nak bc novel gak...haha

Aritu ke popular book
Sambar seketul novel...
kenalak ada 20% less...
Best la pulak..jimat sikit...
Jln cerita cam menarik...
Leh bc....

Ini ceritanyer....
Snap gmbar b4 tido...
Novel standart dok sebelah katil...dpt layan stengah ke sejam sebelum tido pun dah best da... ok..tu je


bila bateri kereta kong lagi

kisah ahad lepas sebenarnyer...
last aku kena pasal beteri kete kong ms bln 11/12 aritu..
siap la pinjam kete jiran n gi keje...

kali ni kena ms aku gi tempah baju kat Bangi...
aku gi adik beradik...sbb ramai sgt nak tempah bj dgn mcm2 stail..
lama la kat kedai tu....
rupanyer ms aku parking....imran  dah tertekan hazard light..
lepas 2 jam aku nak msk kete... bateri kong terus...
dah...camne nak blk..
aku takut nak panggil hubby mintak tlg.
teringat kawan opis ckp...kita kan amik insurans...
mcm aku nissan ada menyediakan nissan care utk customer dia..
lg pun insurans pun aku amik bawah nissan - Lonpac xsalah...
jadi...aku terus call nissan centre utk mintak rescue pomen dtg jumper bateri kereta...

tp lama gak la menunggu..
sejam ada kot....sempat la round2 area kedai manja ku n mkn cendol semangkok...


seminit je jump dah settle...
no charge at all...
brother ni pesan suruh aku blk rmh..
tp boleh aku bantai gi singgah ioi city mall ko..
hamik ko...lepas 2 jam dok round dlm tu...
nak stat kete blk xleh...ye la..
bangi ke ioi mall 5 minit dah sampai.... enjin x sempat panas n bateri xdann recharge

last2 call nissan centre lagi..
terus kena marah aku..
bother ni dtg sekali lg utk rescue..
tp silapnyer aku dah terbayar parking dulu ms nak kuar tu..
xsangka lak kete bateri kong semula...
tunggu mamat ni dtg kat 30min....last2 kena byr parking 2 kali

esok tu mmg kete xleh hidup...brother nissan ni siap check bateri n mmg dia kata bateri dah low...
alang2...esk tu 4/1/2016...
lepas hntar budak2 gi sekolah tghari tu..
aku blk rmh dgnhubby n bl bateri baru utk ganti bateri sedia ada..
xsangka lak..tp ok la...1thn 7bln bateri kete kong...
mmg dah ms dia....so settle...

jadi..pd kengkawan lain..kalau kena kes mcm aku..
bateri kong or kete pancit ke apa...
call je insurans utk rescue...
xyah nyusahkan org lain ye.... daaa

Related Posts with Thumbnails