Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

My pandora: koleksi baru

Lama xsoping beriya2 charm pandora.
Jenuh penuhkan tabung nak bl blet baru...
Alhamdulillah..dapat gak blet kedua...

Then skrg ni dah kuar koleksi Spring Collection..
Cantik giler....


Jenuh pulak pujuk hubby mintak sponsor nak bl charm koleksi spring ni....
haha...
tq en Don bg sponsor sikit...
menggembirkan hati isterikan dpt pahala...haha
br la seronok isteri nak dok rmh sorang2 jaga anak walaupun suami jauh dimata...
xgitewwww...haha....
eh.... xle nak harapkan balasan je...tp kita win2 lakan...


Taraaaaa...

new bracelete.... heart claps..
eceli dah sebulan dpt..tp xdann nak snap gmbar..
lembut sikit dah...
safety chain tu pakai yg lama punyer...
dah blet lama xde safety chain...
xpe... kumpul duit lain bl safety chain lain lak....kiki



ni koleksi spring 2016.....
aku beli dangle spring time, charm spring garden dan dazzling daisy fairy...

dah ada 2 blet..yeay!!!!!



lama x mencoret

aduhai...
sian blog xde coretan...
jarang2 nak mencoret
kalau blog walking tu lg la x...

hmmmm....
kehidupan sebulan 2 ni agak sibuk
laki pun lama xbalik...
jadi mmg havoc la...
mana anak...mana keje....
ada duit tp xde org tersayang pun bosan jugak....
lama pulak nak mengadap keadaan ni..
tp redho kan jelah...
time2 gawat ni xleh pilih keje kan....



ni aktiviti last 2 weeks...
akhirnya si dia blk gak...
walau pun sekejap..
terubat rindu...
bwk anak2 gi jln2...
seronok rasa...
sian kan sikecik imran la...
asal call ckp..."wan nak tido dgn papa"
alahai...anak sedih..mak lagi sedih tau...huhu

papa balik  kejap kami pun ajak la mkn kat noobleboat ni...
lepas sekali yg adik aku ajak dulu pergi mkn kat sini..
terus ketagih nak mkn....sedapnyer...
anak2 mmg kaki mkn....lebih2 lg mee sop..
masam ke..pedas ke...semua lanjan...haha


tgk...irfan...
dia sorang leh habis 4 mangkuk

selain mkn noodle dia..kena jugak mkn nasi dia....
mmg sedap la...pedas nak mam..haha

tp penutup mkn roti kaya mmg best la..hilang rasa pedas tu..




satu lg..... 
bila papa blik mmg memasing aim nak hadiah mcm2 la...
yg ni dari dulu asyik la nak transformers...
abg nak botol air starwars....
kakak lak giler nak main chess...
memacam budak2 ni
papa byr....muka xsabar ko


suka..dpt kete transformers...


koleksi cinonet budak2 ni...haha



korang2 jgn marah aku xblogwalking..
aku skrg dgn teamwork aku dah nak pindah jabatan...
dia staf kontrak je....
10thn ko..dia kontrak....
akhirnya..dpt gak jwtn tetap.
tp tulah.... kalau dpt tetap harapan mmg tipis la nak stay kat jbtn yg sama
nak xnak mmg kena pergi juga...
utk carrier path dia....
utk masa depan dia....teman baik aku curah perasaan....
aku dgn dia beza umor 13thn ko....
tp seorg pendengar yg baik....
sedih sgt.......
semoga En. Zam sentiasa berjaya dlm kehidupan...

akhir kata...
muka dah lama xselfie...



Shopping bj anak2 lak

Wah...mcm bulan soping je aku bln ni...
Eceli bkn beriaya pun nak soping..
Tp last month aku ada blkan budak2 ni sorang sehelai tshirt transformer
dah rasmi pakai pun...

Then....ari isnin aritu....
Tetiba adik lelaki aku yg keje kat h&m wassup...
H&m buat sales 50% sehari je...
All item xkisah new or old season
Tp hanya utk staf je...
Dia terus send aku gmabar bj punyer byk
Teringat last month aku ada masuk h&m usha2 tshirt

Ada bj baru batman v superman tu...
Just tgk je...mahal gak....sehelai RM59.90
tp xle beli...
Tp bila adik kata offer ni termasuk utk new arrival pun dapat offer 50%...
Bagus beli ni....harga sehelai rm59.90 leh dpt utk 2 org sekali...

Then wassup hubby...
Boleh x blanja baju bang selai dua...
Ada offer...
Lg pun budak berdua tu dah lama mintakkan bl bj batman n superman
Kata papa dia ok je...
Terus la adegan pilih memilih secara online berlaku...
Ewah....

baju yg dipilih...
irfan n imran dpt sorang 4helai
syfqah dapt 3

ni pun cantik..blouse utk syfqah
sbb syfqah badan beso amik yg ladies punyer...
tp aku rusai xmuat..aku ckp..xyah amik blouse ni..
just pilih swater je


ni swater utk ladies...
syfqah pakai sai XS..
sehelai RM59.90....dpt terus 2 helai kan....

ni gmbar tshirt adik aku send

ko tgk...segalam cm dia snap n hntar

ni pun sama,.,,
siap suruh amik kemeja


aku prefer lengan panjang ni...
tp saiz lak xde...
so xjadi amik ni...

so,,,,memasing dpt la bj sperman batman tu...
kerugian dalam RM 200..
tp dapat 11helai baju...
ok la kan

Jln2 mkn2 @ chillis

Aku ni..
Lama dah nak repeat mkn kat chillis.
Ala nak mkn skillet choc cookies tu sebenarnyer...
Bkn xleh msk sendri..sekali sekala tekak nak mkn kat kedai punyer..hihi

So..ahad lepas blk sentul
Mak la...nak mkn pulut kuning dgn rendang katanyer...teringin...
Tp dia nak msk...kalau xde org dia xmau msk....
Dia ajak semua org blk..
Aku lak....saje je pun nak singgah rmh mak...
Jenguk org tua tu jap..
Then kebetulan adik aku fadlisyah cuti...
Boleh la ajak dia mkn kat chillis klcc jap
Lg pun xleh lama
Ptg nak kejarkan hntar budak2 takwando
So....

Jam 11.30 ke klcc
Terus naik ke chillis n order mknn
Aku suh asik aku order dulu...
Leh dia order 2 maindish n dia order sandwish ko...
Dah dia order 2 main course..aku xjd nak order lain...just order mknn utk budak2 n skillet choc cookies
Eceli adik aku xpernah mkn kat chillis...
Portion mknn dia byk...
Aritu mkn pun xabis ko....

Kami.....tq sbb teman

Kakak mood xbape baik...
Ckp sakit perut la...pening la...
Tp paksa suruh senyum..dia senyum gak la

Adik layan mewarna b4 mknn sampai


Ok..kids set sampai dulu...suka dorang

Set 1 samapi...sandwish dia order

Yg ni aku suka..nama lupa

Jemput mkn

Last sekali mkn skillet cookies ni
Sedapnyer sbb coklat dia byk giler...


Masing2 xsabar nak mkn...

Alhamdulillah kenyang...
Blk tu jln2 kejap kat klcc 
Tgk aksesori gopro...
Kamera gopro aku byk adik yg pakai sbb dia kaki travel...
Then singgh sentul blk hntar adik n tapau pulut rendang mak...
Terus blk serrdang n hntar budak2 gi taekwando lak....
Abis sehari ahad jln2 last week ...
Daaa

Syafiqah dah anak dara!!!

Ohoho.....
do u know how i feel?????
ya Allah....xtergamabr dgn kata2...
bersyukur..tp...risau...
well..aku xyah describe apakah itu ... rasanyer korang paham kan???

tarikh keramat adalah semalam (12 April 2016)
aku sibuk dgn aktiviti pelupusan aset opis...
mmg xpegang hp la...
dah settle dlm jam 1.30pm baru naik opis blk n nak rehat konon
terus amik hp n telek..
sekali ada msg ko dr cikgu transit syfqah...
berderau darah aku bc bila cikgu sahkan kakak dah P...
terus tanya.....terus call...
dia tanya cikgu ke....camne cikgu check...
cikgu bagi extra pad ke??byk ke???
aduhai...
sekali cikgu ckp cikgu xde spare n cari2 dpt pun yg nipis...
apakah?? itu pantyliner...aduhhh...katanyer dah kuar byk...

pelagi..xmkn tghari n xrehat aku....
aku solat dulu n terus stat enjin kete singgah ke petronas bl sepek bendalah tu n ke sekolah
terus naik kelas n jumpa cikgu kelas
sebelum tu aku call dah cikgu kelas tp cikgu xjwb..
tu yg aku panik terus gi sekolah....

smapai sekolah terus ajak syfqah ke toilet n ajar cara2 tukar bagai...
cara nak basuh n nak buang...
risau la.....anak br darjah 4 kot...umor 10 thn
aku dulu nak msk darjah 6 br dtg,...

aku siap call hubby n nenek dia...
papa dia ckp...cepat gi sekolah resque..
kang bocor kang..seumur hidup org ingat....
sekali gi sekolah sib baik syfqah pakai bj sukan...
aku pun lupa..hihi...selamat..
xde la terbocor pun....

eceli.....since hari ahad aritu syfqah dah lain mcm...
dia bgn tido n ckp pening2...
perut sakit xleh berak...pastu badan lesu...
samapi xgi taekwando la
aku gi klcc aritu pun dia buat muka letih n xmau jln..
rupanyer badan dah tunjuk tanda2..
tp manala kita tau n xterfikir pun..
eh tipu...aku ada terfikir..tp aku xsangka la secepat ni...
budak sekarang kan....
pemakanan.....bentuk tubuh......mmg mempengaruhi....

jadi...mmg aku akan sentiasa hati2 n pesan byk2 kat syfqah..
jaga diri...jaga maruah...awak bkn bdak2 lagi...
kena ada sifat pemalu....
semoga Allah permudahkan semuanya.... 
Amin Ya Rabbal alamin...

Kasut baru n azam baru

Ok....citer kasutbaru...
Aku da pasang niat thn ni..
Insyaalah nak perlahan -lahan cuba terus terusan pakai stoking n kasut bertutup
Di samping dpt jaga aurat...
Dpt juga jaga kaki..
Kalau pakai kasut terbuka,tumit cepat merekah n rosak..
Aku ni suka pakai sandle je sebelum ni
Insyaallah...

Biasanya pagi2 pakai.. 
smapai lepas lunch..aku dah malas nak pakai stoking balik.. haha
Kena ajar diri lg...

N satu lg..sbb nak tutup kaki kena la bl kasut baru...
Kat opis ada sepasang yg hubby bl last year..
Jarang pakai..sbb pakai utk gi meeting je..
Tp nampaknyer kalau pakai selalu boleh rosak kasut tu..
So kena ada spare...

So since last week aku dah usha2 kasut yg nice utk aku bl
Paling kau berkenan kasut di hush puppies..
Tp dah 3 tempat or mall aku pergi semua dah abis stok
Saiz 8 mmg cepat abis..huhu
Ke clarks...tp xde yg aku berkenan.serius..
Jadi... last tempat aku dok usha or last choise adalah di scholl

Alhamdullillah..dpt pun
Pd aku bl kasut mahal xpe..
Tp selesa n tahan lama..
Berbaloi dr bl murah tp 3-4 bln or plg lama 6 bln dah rosak
Lg pun kaki aku mmg sesuai pakai 3 jenama ni je
Hush puppies pun ada jenis- jenis yg aku leh pakai...
Sbb kaki aku jenis lebar didepan..
Kebetulan harini ke scholl ada offer...
Beli sepasang dgn hrga normal price lebih rm150 dapat beli 2nd pair kasut dgn diskaun 30%. ..
Memula mmg nak bl 1 je...
Tp fikirkan offer...jimat kat rm80 gak sepasang...
Lg pun kasut outing aku si skechers dah buruk no rupa dia...beli la br buat pengganti

So..inilah kasut aku berjaya reward utk diri sendiri...

Aku punyer op cos kaler hitam n biru tu



Kasut ni leh wat outing ....
Hihi


Utk kasut syfqah aeon ada buat offer...
Carlo rino offer..2pair at rm99
Tu yg blkan kakak 2 pasang yg colour full tu...

Insyaallah..harap niat baik ni berterusan dan aku tawadduk utk amalkan..amin...

Hadiah untuk bday girl n boy mac thn ni


Hmmmm...
Syfiqah dan pun msk 10 thn dan imran dah pun masuk 4 tahun..tahun 2016
Pejam celik kejap je ms berlalu...
Memasing dah besar...
Mmg mencabar nak mendidik anak2 nak membesar ni...
Mana nak urus pakaian, pelajaran dan sosial hidup...
Yala...dah besar, dah sekolah...nak berkawan
Badan pun makin hari makin berubah
Syfqah sgt besar badan dia...
Berat dia dah cecah 49kg dah di usia 10thn ni...
Tinggi pun dah 145cm...
badan besar..tp minded masih budak2..huhu
Biasalakan...

Imran lak...dah 4thn alhamdulillah...
Perbendaharaan kata dia dah makin berkembang...
Tp dia ada 1 sifat yg sgt suka mengamuk
Maksudnyer...bila dia marah..dia kan campak or tendang benda...
Aku selalu tegur tp agak xjln...
Mungkin kena cara lain kot...
Kalau dia masih xkawal baran dia mmg bahaya ooo..abis hancur brg kat rmh nnt

Utk potty training...
Alhamdulillah..sepenuhnyer dia xpakai lampin dah
Even tido mlm
Dia dah pandai kawal kencing la tu..
Tp mesti suruh dia kencing b4 tido n xleh bg dia minum berat2 b4 tido..
Kang ada yg terkucil gak kang..
Jenuh basuh cadar n comforter..

Utk persediaan bday tu mcm ada perancangan...
Tp perlaksanaan tu mcm xbersungguh..haha
Nnt2 la... kalau rajin

Ok...utk bday present..aku xtau nak bl apa
Budak2 nak playdoh..
Aku xbape gemar diaorg main playdoh sbb kotor n comot..
Tp dah memasing insist..aku blkan jugak
Tp suruh kakak n adik main kongsi sama...
Jadik la...






Utk kakak..another bday pressie dr aku..
Aku blkan dia 2 pasang kasut baru
Thn lepas bg kasut sckechers..tp dia xgemar pakai...
Lgpun kaki dia cepat panjang...
Hopefullyxpanjang lg sbb saiz kasut dia dah sama dgn saiz kasut aku..
Saiz 8 ko...hambik
Cuma kaki dia jenis lurus tu...
Kaki aku lak jenis kaki itik..
Jadi syfqah ni aku xde mslh nak blkan dia kasut jenama apa pun..
Aku yg bermasalah nak bl kasut
Xleh pakai kasut murah...haha
Ngengada..
Tp serius..xtipu



Ok ni hadiah utk kakak...
2 pasang kasut...
Buat jln2...nnt kasut raya bl lain kalau ada offer lg ye...
Hapi bday to imran n syfqah..
Nnt papa blk dr miri..adala kot hadiah lain papa beli...
Daa



Projek bakti siswa semester ini

Lama x mencoret dlm diari maya ni..
Ok...mood tgh rajin...
Nak kongsi aktiviti utk semester ni...
This semester aku xajar subjek bulan sabit merah utk pusat koko upm
Tp aku ajar kursus Bakti Siswa
Kursus agak popular sbb paling byk ditawarkan...

Eceli aku agak risau gak nak terima tawaran ngajar subjek ni sbb rasa mcm susah....tp kalau xcuba mana nak tau kan...

Kursus bakti siswa ni rupanyer banyak kluster....
Yg mana dpt kluster siswa @ kampung bawah kpdnkk mmg untung le...
Sbb dah dpt budget utk laksanakan program...
Aku lak dpt kluster NGO n usahama..
Mmg xde peruntukan budget la...
Kena usaha sendiri..uhuhu

So... utk kumpulan aku dpt projek usahasama dgn MQA dan Puspanita MQA dan program akan diadakan di Daerah Jeli, Kelantan....
Tp..bincang punyer bincang...sib baik xjd buat di Jeli..jauh tu....
N kami dpt tempat baru di sabak bernam...
Alhamdulillah..penduduk sabak bernam selangor ni mmg mengalu-alukan kedatangan kami
Tp kena usaha cara budged n sponsor la nampaknyer...

Ari sabtu minggu lepas 2hb april aku ke sabak bernam utk meeting pertama dgn ajk program dan PPD Sabak Bernam dan tok penghulu...
Alhamdulillah..semua berjalan lancar...





Perkara2 seperti ini dpt kembangkan minda dan dpt jalinkan usahasama...
Mcm aku yg bkn dtg dr background kampung mmg suka sgt la msk kampung..
Walaupun sebenarnya sabak bernam tu mmg kampung aku pun..haha
Tp jarang2 balik kan...

Org kata..kalau nostalgia balik kmpg ni ms kecik2 dulu je...
Skrg kat kg. Xde org dah...mak n bapak sedara semua dah meninggal...
Sepupu sepapat pun dok jauh2 dah..huhu

So... next meeting 23hb april nnt sebelum program sebenar akan diadakan pada 13 -15 mei 2016 nnt...
Semoga semuanya berjalan lancar...
Amin...

Happy 4th bday my cutie pie iman imran

CERITA LAST WEEK...
tarikh 30.03.2016 birthday imran imran
Kejap je anak mama sorang ni dah msk 4thn
Budak kuat jerit n manja ni
Kalau ang n kakak dulu umor 4rhn dah ada adik umor setahun....
Imran mungkin akan kekal as anak bongsu...
Harap manja xberterusan...



This year masih planning nak buat bday party or x...
Mcm malas...
Tp utk si kecik ni aritu hntar la jugak sebijik kek n buat goodies paling simple n hntar ke tadika...
N aku xdpt nak join pun sbb ada kelas ptg...
Cikgu ckp celebrate jam 4ptg...
Tu yg xjoin tu...
Jadi..mlm tu cikgu wassup gambar sambutan bday imran...
Suka dia...
Tema kungfu panda la konun...

suka imran dapat potong kek dgn kengkawan


seriusnyer muka


alolo....kalau ada semsa aritu mmg best..tp ada kelas...xleh join...




pada iman imran...
mama sentiasa doakan yg terbaik buat imran..
mama sayang semua anak2 






P.o.t.d: disneyland theme

Salam jumaat...
Sgt suka dgn charm mickey n minnie ni.... 
br dpt charm castle pulak...




Related Posts with Thumbnails