Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

grading taekwando

hujung2 tahun ni...
mmg anak2 sibuk dgn aktiviti
yg ni utk grading ke 2 taekwando yg diaorang join since awal thn ni...
bln 4 haritu dia org. grading tali pinggang putih ke kuning...
now.... grading dari tali pinggang kuning ke hijau...

utk grading kali ni aku dtg tgk camne diaorg buat grading
ms bulan 4 hari tu xtgk pun
ni pun budak2 dah terlepas yg bln 7 punyer grading
sbb belajar xperform betul2...
buat sambil lewa je.... latihan pun malas
cikgu siap komplen masing2 malas nak sepak tinggi2
dah la mahal yuran nak grading taekwando ni...huhu

ni masa kem utk grading di sekolah wawasan pj
kem 1 hari..

ni adalah semasa exam grading pada 16 oktober lepas
diadakan di sek. kebangsaan seri serdang
atas pentas tu pegawai grading dia
dimulai dgn group irfan....aku tgk irfan sgt xfokus...
dia buat pun mcm ikut kwn..
means dia xhafal step...



1 group dlm 5 minit jugak...
then baru turn group syafiqah....
nampak syafiqah buat ok





smlm sepatutnya ada training taekwando as usual..
tp syafiqah br balik dr perkhemahan badan beruniform sekolah
mcm xsampai hati nak suruh dia pergi
sbb tau mesti dia penat giler
so..result grading last week masih xtau lg
hopefully diaorg dpt naik ke tali pinggang hijau 2 terus...amin


Si bag chanel idaman kalbu

Owh..lama giler aku ngidam beg ni
Sehingga ke bln 9 ni..
Dah genab setahun aku bermasdora...
Lama gak berdiam diri awal2 kecimpung dulu
Nak beli xde duit...
eh kejap..korang jgn ingat aku bak beli beg channel yg sandang kat bahu tu tau...
nehi nehi n nehi....haha
ni beg lain....

ini beg chanel idaman mak datin je..rm16k ko....haha

ok beg chanel idaman kalbu aku ni adalah charm masdora 916

Mmg lama dah aku usha..
Since last year
Nak bl terasa mahal sbb dia berat giler..
beberapa kali aku gi habib jewel..berat dia kat 3-4g...uih mahal giler..
Sama mcm camera...tu pun masih dlm wishlist aku
Camera lg lah...cecah berat ke 4g sebijik


Tp alhamdulillah...lepas celik emas ni
Xkedekut dah nak bl sikit2
bak kata kak suzey...kira force saving
Mcm aku yg suka dgn brg kemas
Aku lebih prefer bl brg kemas than bargold
Kalau bl pun just coin 0.5g je
cash saving mmg wajib ada..
ni extra saving bila ada job mengajar ke... duit ni aku convert ke brg kemas..

Kebetulan last week ada sorang ahli group nak let go beg chanel dia...
Lama gak aku ushar..nak bl mcm sayang nak kuar duit
Tp nak msk 3 minggu beg dia masih xlaku2
Aku pm seller n mintak diskaun harga prelove
N beg ni pun xberat dgt dlm 2.58g...
Akhirnya dpt gak beg ni

Feel lain mcm bila pakai set ada handbag ni


 
Sbb beg ni gemoks...i loike!!! Hihi
utk 2-3 bulan smapai hujung thn i maybe stop beli charms kot..
nak tumpukan pada bangle lak
sbb aku dah lana usha bangle paku cartier...
insyaalah... bln 12 ni dpt la kot.... hihi

my simple dimple collection...
n aku juga wujudkan set essnce ala2 pandora ori...
sanggup beli seutas gelang bijik sawi ko...
daaa...

selamat menghadapi peperiksaan Akhir tahun 2016



kepada anak tersayang....
mama n papa doakan yg terbaik utk kamu berdua
hasil usaha kamu, doa mama dan papa,
semoga anak2 mama dpt menjawab peperiksaan dengan cemerlang
bismillahirahmannirahim....


Ya Allah, 
Permudahkanlah anak² kami, ADRIANA SYAFIQAH & MUHAMMAD IMAN IRFAN yang sedang menduduki peperiksaan,
Kurniakanlah ketenangan di hati mereka, 
Kurniakanlah kekuatan agar mereka terus bersemangat mengulangkaji dalam masa berbaki,
Ingatkan mereka perkara yang mereka terlupa,
Ilhamkanlah ke hati mereka utk menjawab yang terbaik.
.
Ya Allah, 
Kurniakanlah kejayaan buat mereka di dunia dan akhirat, 
Berkatilah & ampunkanlah dosa guru² yang berjuang mendidik & membimbing mereka...
Amin...amin...amin ya Rabbal Alamin...

~ Good luck utk KakakSyafiqah & Abg Irfan.- 

#DoadrpdUstazNorhisham
#Finalexam2016




Hari Sukan Sekolah SKTU 2016

assalammualaikum semua
bersiaran kita kali ini
saja nak sharekan kemeriahan sukan sekolah syafiqah this year join karnival sukan sekolah ni
boleh tahan byk gak acara dia masuk
n the best part...
utk lumba lari 4 x100 meter...
kakak terpilih dlm final n beraksi ms kejohanan hari sukan sekolah.....
majlis ni diadakan di Padang Sekolah
n serius aku ckp..
dah 4 thn syafiqah sekolah...
inilah julung kali aku attended sukan sekolah ni

sekolah ni suka buat hari sukan pada hari bekerja..
tu satu..keduanya
pelajar terpilih je join sukan ni
kalau xterpilih dlm perbarisan or sukan...xleh hadir...sabar jelah...

on that day aku amik off kejap
nak cuti mcm xberbaloi
kejap je pun...
sekadar dtg bg sokongan...
aku suka bila syafiqah aktif dlm aktiviti
xkisah la sukan ke..nyanyian ke.....bercerita ke....at least ada la point dlm rekod kemajuan dia kan...

irfan dan syafiqah ...
irfan rumah merah sebenarnya... tp sbb irfan xjoin apa2 aktiviti...
dia kena cuti... jadi aku bwk dia gi tgk utk sokong syfqah 
dia pakai tshirt sukan syfiqah yg lama....





kami bertiga tunggu n tgk kakak


aktiviti hari sukan dimulakan dgn perbarisan kontigen Rumah Sukan dan Badan Beruniform
seterusnya ucapan YDP PIBG sekolah dan ikrar sukan sekolah
suka tgk hiasan rumah suka dorang....
paling happening rmh biru la...
tema dia shark (jerung)
smapai perbarisan pun ada jerung ko...

rumah sukan biru (putra)

rumah kuning (wira)

rumah hijau (perdana)

rumah merah (satria)


lepas ucapan...
ada penyampaian hadiah unutk acara awal yg dah dibuat masa sekolah sperti lompat jauh, lontar peluru dll


syafiqah amik hadiah jugak masani utk lontar pelaru
dpt tempat ke 3


beriya2 aku snap gmabr
sekali ms dgr announce nama....nama org lain ko
rupanyer syfqah ganti kawan dia...huhu
sabor jelah/////haha
lepas selesai amik hadiah..
brlah aktiviti sukan lumba lari berlansung
syaifqah masuk 4x100m..past baton 
tp aku xleh stay lama..jam 9.30am aku gerak balik

sblm balik snap gmabar dulu dgn dia

then pesan kat hubby suruh dia tunggu n snap gmbar syfqah ms lari nnt
xkisah la dia menang or kalah
dpt masuk final tu kira laju lah kan
ni final berentap antara yg terlaju

ms lumba lari ni...
team syfqah kalah...dpt no 4
tp xpe....still bangga dgn kakak sbb dpt join hari sukan
tahniah kakak

oh ye..sempena hari sukan malaysia lak..
sekolah ada buat perlawanan bola jaring, bola baling n badmintan xsalah
syafiqah jadi player bola jaring
guess what...dia jadi shooter ok (GS)
n team dia menang johan...alhamdulillah
aku main netball pun jadi GD je...haha
ok la dia tinggi kan
harap syaifqah dpt seimbangkan aktiviti koko, sukan n akademik dia
thn depan dah darjah 5 dah..risau pun ada
daa

riadah bersama family dihari cuti

hi....sambung n3...
kisah riadah hari isnin pulak
mcm kesian tgk budak2 bosan
so...pakat dgn hubby...
bwk budak2 mandi kolam awam jelah
aku teringin nak gi kat putrajaya
tp xtau tempat
last2 pergi tempat biasa mandi kolam
kat kelab tasik cyberjaya
lama jugak xdtg sini
suka mandi di sini sbb xramai org n selesa
tp yuran masuk dah naik ko...
dulu rm3 xsalah...skrg berganda jadi rm6


mandi dlm 2 jam..dari jam 8.30pg...
jam 10.15 aku suruh diaorg naik n bersiap
aktviti seterusnya
ke alamanda...
layan wayang pulak...


kami tgk citer miss peregrine's home for pecular children...
serius best!! berbaloi la dgn tiket yg dibayar...
cuma imran je awal2 takut2 sikit
hubby xjoin kami tgk citer ni
dia tgk citer 7 apantah


lepas tgk wayang...
jln2 kat MPH jap...
beli la beberapa buku latihan nak exam dah ni
buat tambah2...
then br balik...
ptg aku suruh budak2 ni tido kasi rest badan
mlm lepas dinner masing2 stat buat latihan sblm tido jam 10mlm
kejap je dah abis sehari cuti....
pastu sekolah semula...

penuh aktiviti sempena cuti panjang maalhijrah

assalammualaikum semua...
saje update..
cuti hari panjang minggu lepas sempena maal hijrah
sabtu aku sibuk dgn kelas bsmm


then blk kelas  ke kenduri kawin opismate kat tman kosass...
opismate kawin dgn adik kwn opismate jugak....
saje dok acu2 bg no tipon...
melekat pulak..... opismate aku yg lelaki tu budak lab....

ahad lepak rmh je..
pg budak2 tuisyen
tghari ke bangsar gi mkn mee wantan
sekali sekala bila tekak teringin nak mkn kan....
masing2 papa orderkan sepinggan besar mee wantan kicap
harga pun dah naik skrg
sepinggan besar mee wantan kicap rm7.50
dulu rm5 je kot....



adik mkn mee dgn sup
saiz kecik rm6.50...

balik dr bangsar....
ingat nak singgah rmh mertua...diaorg xde...
xpela..relex jap kat rmh sblm ptg tu hntr syfiqah ke kelas taekwando lak
lg 2 minggu ada grading pulak...
harap irfan n syfqah naik la ke belt hijau...

tp boleh pulak si irfan bgn tido lepas nab kejap....
mata bengkak..
dah x pergi training taekwando...
kakak gi sorang..n aku bwk irfan ke klinik je...
kata doktor..just alahan...
bkn jangkitan kuman....




oh ye..last week ariani ada buat sales...
puas pujuk hubby minta blnja tudung..
dia bg gak duit buat bl tudung baru..hihi
aku bl 2 helai tudung lasetcut ariani
sgt suka material dia yg lembut...
labuh pun ye....
aku beli sehelai jenis instant n sehelai selendang...

dgn tudung baru ariani instant lasercut

abaikan ada kotor sikit kat tudung tu...
mkn mee wantan kicap...
aku kalau mkn xtumpah kat tudung mmg xsah...haha..tp dah basuh hilang..ok je pun....

habis kisah hari sabtu n ahad...
isnin lak lg sibuk...ok daaaa
sambung next n3...




Related Posts with Thumbnails