Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

sepanjang persediaan aktiviti kempen derma darah

aku xtau nak tulis apa..haha
skrg hidup agak bosan..boleh?
bosan part kat rmh sbb xde benda menarik
perkara yg sama je
yg xbosan aktiviti bersabit dgn student2 bsmm
now sedang berlansung aktiviti kempen derma darah
sblm aktiviti..byk gak persiapan yg kami kena buat
cuma sayang xdpt sponsor dari hep
ada problem sikit
jadi just kempen biasa je
xde cabutan bertuah bagai

ok..standard sblm aktiviti kdd biasanya ada aktiviti buat banner
aku suka part buat banner
tp budak2 selalu xsimpan banner
tu yg every semester kena  buat baru

cara aku buat banner pun simple je
since aku student 16 thn lepas...
aku guna kaedah ni
cuma zaman dulu pakai OHP projektor
skrg ni xde lg dah OHP tu..
melukis huruf untuk banner
skrg guna projektor
just pancarkan kat dinding tp pastikan banner dah gantung kat dinding tu
then ko ikut je la tulisan yg ada
makesure bwk pensel n pembaris

dah siap..masa utk mewarna
pakai cat pelaka








\dah siap pun banner
lega....haha
KDD ni yg penting promosi...
ada pembahagian tugas di mana student kena tampal poster KDD di sekitar UPM
n ada jugak aktiviti naik ambulans n pusing 1 UPM utk buat pengumuman..
ala..rakam je suara dlm hanpon
then naik ambulans..guna speaker ambulans,,ko ulang ayat2 jemputan KDD yang dah di rakam..
senang kan???

1 lg..pastikan masa dan tempat sesuai
mcm kat UPM ni biasanya aku pilih hari xde exam..
sbb kalau ada exam biasanya pelajar ni xcukup tido
jadi..kreteria nak derma darah mesti cukup tiod at least 5 jam..
xde mkn ubat2an cth panadol...suplliment vitamin xpe...
n tekanan darah kena cantik
b4 menderma kena mkn dulu...
n berat tu...mesti lebih 45kg...


ni adalah tempat kami akan buat aktiviti derma darah tu...
di foyer dewan taklimat 


nnt masa aktivit aku share ye...
daaa


aku dan kelas BSMM semester ni

dah masuk 8 minggu amali dgn kelas BSMM bawah pusat koko UPM
this semester silibus dah berubah...
lepas ni sapa join kursus BSMM QKU2102 dia kena join utk 2 semester
xperlu amik kursus lain..
tp pada aku bagus sbb aku dpt maintainkan ahli utk 1 tahun...
so...next september 2017 baru amik ahli baru lagi...

cuma this semester aku rasa agak kelam kabut sikit aktiviti PKPP
mananye kelas nak buat..
pastu universiti sibuk buat aktiviti jugak...
student kena pull sana sini...
last2 kelas byk kena tunda...
ganti dgn aktiviti universiti
aku nak habiskan silibus pun x boleh...serius stress

insyaallah...this sem aktiviti untuk projek mega aku nanti adalah perkhemahan di Berhulucamp Hulu Serting N. sembilan
semalam (ahad 20/11/2016) student akan gi meeting dgn tok penguhulu kg. serting Hulu.
n aku xjoin..serius xlarat..
byk aktiviti BSMM aku kena handle
harap student berjaya incharge dan handle aktiviti dgn fasilitator baru
this sem aku combine dgn group pandu puteri pulak
dalam masa yg sama xsabar nak buat aktiviti....


ni kalendar aktivi amali utk pusat koko UPM

aku n student masa seminar KI Kebangsaan yang diadakan pada 12.11.2016 lepas..
pg samapi petang ko....

ni kelas aku buat sabtu lepas...
inilah muka2 budak BSMM utk 2 semester dgn aku nnt...
ada 27 orang....alhamdlillah....sgt sporting n baik2..
mendengar kata gitew...:D

ni ms amali buat hemlich manuver (tercekik)

taklupa...aktivit wajib walau sekali...
kawad kaki.....haha




ni ms aktiviti kemahiran insaniah minggu 2 dan 3 awal bulan oktober lepas

aku suruh buat games utk setiap KI..
ni utk komponen Kepimpinan

ni pulak aktiviti teka tempat untuk elemen komunikasi

ni penghasilan benda dari barang terpakai untuk elemen Teamwork

ok...
tu je.... catitan untuk kelas BSMM semester 1 2016/2017

daaaa




KEMPEN DERMA DARAH 2016 psmm c upm & pku upm

Assalammualaikum semua
ya Allah..rindu kat blog
tp xdann nak godek
nak berjalan2 lawat org lain pun tidak...huhu
just nak update...
aktiviti terkini bsmm c upm
kami anjurkan Kempen Derma Darah tahunan 
sape2 dok kat UPM..meh dtg menderma ye...


jom menderma darah beramai2

teringin nak rasa Icebucket @Aeon Shah Alam

bismillah...
hi semua..... kisah kali ni pasal teringin sgt nak minum n rasa Icebucket kat Aeon Shah Alam...
asyikla tgk org post kat fb bagai...
sedap ke??? emmm macam besttt je....kan?
terus ajak hubby n anak2 ke Aeon Shah Alam

memandangkan org ckp kalau dtg lambat nnt penuh...
jam 10.45pg dah gerak dari rumah nak ke Aeon Shah Alam
bila samapi kat Aeon Shah Alam ni...
mmg rasa kagum la...mall baru kan
boleh tahan besar aeon mall shah alam ni...kedai pun byk yg best2
kedudukan dia betul2 kat sblh stadium tertutup malawati
kali terakhir aku dtg kat sebelah stadium ni ms teman hubby amik voucher buku dia kat OUM..tu pun 2 thn lepas
entah bila hubby nak grade ni..dah 2 thn dia tangguh pengajian..
1 sem lg je nak abis..
ms gi dulu rasanya Aeon ni dlm pembinaan kot..

kami smapai dlm jam 11.30pg..
mmg xtunggu n xsinggah tempat lain
sampai je terus gi kedai Ice Bucket ni
kat tingkat 3 di bahagian foodcourt Aeon


masa dtg ni xramai sgt org...
meja pun ada dalam 3-4 buah masih kosong...
lega....
kita tgk menu dulu...


ice bucket ada 3 perisa...
disebabkan kami 1st time kami mkn kat sini....
aku pun xtau nak pilih Ice Bucket yang mana
hubby minat chocolate tp aku nak mkn yg meriah dgn buah2an
so..kami decided amik yg ice fruit bucket
ada jugak pilihan if nak minum milkshake or jus buah2an

mknn pun byk pilihan...ada burger dan noodles dll
tp kami order kentang goreng sahaja



jadi sementara mknn sampai meh selfie dulu ye..


aku dan imran

ok.... kentang oreng dah tiba....
byk jugak setimba ko...aku order 2 timba...haha

n masa yg ditunggu2...inilah ice bucketnye
sgt meriah dgn buah2an

serius memula xpaham cara nak ceduk..
aku ceduk je sikit...
bila rasa ais dia xmanis..
ok then br paham....
rupanya kena gaul rata dulu
sbb mati2 kami ingat ais bucket ni aiskrim..rupanya ABC ko...
haha


wefie dgn ABC BUCKET

puasla mkn ni...
tp mmg lg enak ko mkn dgn meesup yg ada kat situ...
sbb sambil layan ABC kan....
tp kami xde plan nak mkn situ..thats y just mkn dgn kentang
alhamdulillah kenyang..

pada aku rasa dia not bad la..
cuma strawbery agak masam...
tp mkn buah mmg puas....
maybe kalau samapi sini lg boleh cuba perisa coklat kot
hihi...

ok..... terakhir dari aku.....wajib selfie skrg...
daaaa

Related Posts with Thumbnails