Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

antara barang souvenir dari hadyai

bismillah....

sikit lagi sambungan pasal kisah hadyai...
antara barang souvenir yg aku bwk bali hasil dari duit 2250bath @ RM285 
giler sikit budged soping aku...
haha....
xpela..
tp rumusan utk program jln2 hadyai ni mmg best
aku aki kalau ada org suka gi hadyai tu mmg patut pun...
sbb seronok dan mewah dengan makan...
kadar tukaran wang pun pada aku still ok berbanding harga duit vietnam..haha

kos trip budged aku:

Bas & hotel : RM300
Pasport kumpulan : RM20
Duit Belanja  : RM 285 + RM50 (malaysia)
Kadar tukaran wang Feb. 2017 : 100 bath bersamaan RM12.64

1st barang paling aku suka...beg2 gamabr owl ni
yg merah belang2 tu 180 bath, 2 yg kecil =200 bath dan 1 besar 150 bath
magnet tu 100 bath
purse comel yg tulis hadyai tu 80 bath
total : 710 bath baki 1540bath

bendalah putih ni sebijik 20 bath x 3 = 60bath
baki 1480 bath

pes tomyam 60 bath sebotol x 3 = 180 bath
yg tomyam putih beli kat padang besar RM10 sebotol
baki : 1300bath

megi in bowl 3 x20 bath = 60 bath
megi 5 bungkus dlm plastik free..haha kongsi ramai2 memula.sakli budak ni ckp amik la free..dia belanja...

t-shirt yg kesilapan beli awal2 kat nora plaza : 320 bath
baki 920 bath
aku lupa ada selipar sepasang aku beli 100bath
baki 820 bath

Baki 820 bath aku spend kat makanan , tambang tuk2 dan lain2...haha


last sekali aku beli periuk kukus jenama buaya ni kat padang besar saiz 26cm
harga asal 85.50 aku dpat RM65 je..
ok la... adala kenangan...

lepas ni nak pi mana pulak>>>haha
tunggu opismate plan lagi...daaaa

No comments:

Related Posts with Thumbnails