Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

pendaftaran darjah 1 2019

bismillah...

ha..sapa ada anak nak msk tahun 1 tahun 2019 nnt dah boleh daftar online ye
boleh pergi ke http://public.moe.gov.my


kalau sebelaum ni utk syafiqah n irfan..aku perlu dftar online jugak
tp dulu utk sekolah dinegeri selangor
skrg satu malaysia kot
agak mudah tp aku benci part isi maklumat kesihatan
makesure korang kena pastikan ms isi borang2 ini buku rekod kesihatan ada dok kat sebelah korang ye



so far mudah sbb maklumat kita automatik dah ada dlm sistem
ko masukkan no ic anak, keluar terus maklumat anak kita..
then masukkan no ic kita yg parent ni
dari nama jawatan, gaji ke alamat opis otomatik dah siap fill up
just betulkan kalau ada perubahan
dah siap korang tekan butang send
yg penat part kena sediakan senarai yg kita perlu hntr ke sekolah


oh ye..mcm utk sekolah yg aku pohon sktu ni...
sekolah maklumkan juga kena bw sekali 2 keping sampul surat beralamat sendiri dgn setem 80sen diatas nya

sebaiknya korang call sekolah dulu sebelum korang dtg hntr dokumen ye
sbb kalau ada tertinggal mcm lecehnye nak patah balik n dtg lain kali....

kejap je anak dah msk 5thn...
lg 2 thn nak sekolah rendah...
kalau imran darjah 1, syafiqah dah tingkatan 1, irfan dah darjah 4...☺☺😁



No comments:

Related Posts with Thumbnails