Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

perjalanan diet HCG aku : minggu ke 2

sambungan...
catitan perjalanan diet HCG utk minggu ke 2
dari 25.02.17 ke 03.03.2017
utk minggu ke 2 penurunan sgt sedikit giler
tp aku maintain gak mcm biasa...
sepatutnya paling koman sehari boleh hilang dalam 1/2 ke l pound atau dlm 200g
tp aku akui utk hari sabtu n ahad ni aku ada cheat (haha)
suami blk dari miri...gi pulak rmh adik dia...
pastu goreng kopok lekor.... xrasa lapar pun..
tp ko tgk mcm terliur..
otak jahat ckp..ko mkn la sebijik...haha
efek ok..



menu utk 2nd week xbyk berubah...
cuma buah aku amik buah grapefruite n tambah apel hijau
1s week aku salah bl buah..selamba mkn buah apel merah...
washington red lg ko...tp xpe.... xde masalah,,,
mkn half jelah...
utk buah-buahan sehari mkn 2 bijik..
kalau grape fruit tu boleh mkn half je
aku share la kalori utk sebijik epal granny smith hijau tu = 80cal
oren sebijik = 62 cal
grapefruit half = 41cal




ni menu bayam rebus air letak garam dan lada hitam..
utk sayuran biasanya sekali markan portion dalam 100g je


bagi mudahkan aku nak adjust setiap portion mkn ni sama..
aku msk ikut berat.. cth masak bayam ni seikat bayam aku dpt 4 meal
bayam rebus/bening = 41 cal sahaja
timun jepun sebatang = 15 cal


aku pada 28.02.17 day 11

ni 01.03.07 day 13

aku pada 02.03.17 day 14


aku hari sabtu as usual (kanan - jeans biru) berat dah 73.3kg berbanding gambar awal (kiri)1st day 77.8kg


8th day : 74.7kg
9th day : 74.3g
10th day : 74.5 kg
11th day : 74.3 kg
12th day : 73.9 kg
13th day : 73.3 kg
14th day : 73.3 kg

total lost utk minggu kedua : 1.4 kg..
total lost keseluruhan : 4.5kg


aku ambil juga ukuran badan b4 stat diet:
dgn xmalu aku tulis la jugak..haha
                        sebelum            selepas               selepas
                                                  1 minggu          2 minggu
pinggang :    37 inch                    35inch                 34inci          
perut :           41.6 inch               41 inch               40.6 inch
pinggul :       42 inch                   41.8 inch            40.6 inch
dada :            43 inch                  42 inch               41 inch
lengan :         13.8 inch               13.2 inch             12.8 inch
peha:             25.5 inch               24 inch                22.5 inch


terasa kelonggaran baju n seluar...
utk part membuang (bowel) pun ok...
setiap 2 hari la membuang... bayangkan korang mkn 500cal je sehari
tp sbb kita mkn buah dan sayurkan...
serat still ada...jadi xde masalah kembung perut or xlawas...
kala normal kita membuang setiap harikan...
yg penting teruskan byk minum air kosong
aku ni jenis xsuka minum air kopi or air teh
jadi mmg kena minum air dalam 2 liter lebih sehari
setiap hari kat meja opis mmg ada sebotol air 1 liter
dlm kereta wajib bwk 500liter air
mlm dalam 1 liter air lagi...
jadi badan xrasa terhidrat

mcmmana dgn kesan suntikan setiap hari...
ni kakak opis aku ajar sbb dia amik injection insulin kat perut
1. jangan cucuk ditempat yg sama... bergilir2 harini kiri, esok cucuk kanan
2. kalau cucuk tetiba kuar darah, maksudnya tempat cucuk salah... so far xde darah pun....
n xde kesan lebam...jgn risau....

minggu yg kedua ni aku tukar sayur kepada bayam n masak ayam dlm bentuk fillet
ada sekali 2 aku mkn telur rebus dgn timun jepun..lg sedap ko...





No comments:

Related Posts with Thumbnails