Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

pak din n zool datang beraya

n3 khas n jamuan mkn khas utk kwn baik hubby ni...
last week minggu raya 28 syawal or 22 julai 2017...
aku kalau org dtg rmh..melompat2 aku...
melompat kesukaan...haha.
pastu dok pikir menu apa nak msk ni utk dorang....
kwn hubby 2 org ni mmg kwn kesayangan dia..
geng ms dia ambil Diploma Kejuruteraan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan di UPM dulu....
itu yg keje laki aku skrg ni bahagian Safety...
kalau ikutkan laki aku ni jadi engineer kapal terbang.. tp msk belajar dulu main2 je lebih....last downgrade tukar course ke diploma
pastu skrg sambung ambil degree semula pun masih setia bertiga ni....
tp pak din dah convo dah....
laki aku dgn zool asyikla extend semester sebab asyik naik offshore...
harap thn ni hubby abisla degreenye

n pakdin n zool ni kawin dgn isteri diaorg pun budak satu course...
kira yg dtg aritu semua budak satu batch hubby la....
aku je dgn hubby mmg lain course.. ☺☺

 diaorg ni dtg beraya jam 10 pg...
jadi...menu kenalah menu sarapan kan..
memula nak msk nasi lemak...
tp mcm xbest....dah alang2 aku ada baki beras wangi utk jamuan mkn last week..
so aku decided buat nasi dagang je utk tetamu aku ni
tp nasi dagang kawan dgn gulai ayam lak...
pg tu hubby ke pasar borong bl ayam sekor dan sekilo santan

jadilah nasi dagang
aku kalau snap gamabr mmg fail bab buka pnutup makan
ms snap mcm bagus je
sekali tgk gamabr,,,apa kebendanya nak tgk bekas je..haha
xpela...
ada gulai ayam, acar timun dan nasi dagang simple
nasi dagang pun aku msk sekilo je
tp termasin...haha
dari nasi ke gulai...


kuih raya ada sikit lagi..
siap hidang kuih raya

jam 10.30 mcm tu dorang dtg
pak din dari kepong je..sool dr seri serdang
dokek je..

org jauh dtg dulu... borak jgn tak borak

bila org dekat lak dtg..xcukup kerusi
sbb budak je kongker tempat..nilah kelemahan kalau tv ada kat ruang tamu
tp aku la yg bwk turun..sbb nak tgk drama ptg2...senang...
nak joget zumba pun senang nak bukak youtube...haha

semangat berborak...


sejam lebih berborak..masa utk mkn
kat meja mkn sambung borak lg x  ingat


snap gamabr sekeping 2..
kenangan ni...
kami ni dok tak jauh...tp nak jumpa 3 thn sekali kot...
dari jam 10.30 pg smapai 2 ptg..
ko byg lama ke tak lama
jiran depan rmh ajak dtg beraya lepas tu..
siap jiran tanya..amboi lamanya tetamu datang...
biasala....lepaskan rindu..byk modal nak diupkan...
haha
insyaallah...ada rezeki dan masa kita jumpa lg ye....



No comments:

Related Posts with Thumbnails