Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

jatuh cinta dgn Nasi Arab dan Nasi Beriyani Mychef

kisah aku stat membeli nasi beriyani dan nasi arab kabsah Mychef ni bermula bila ada sorang x- opismate bercuti di Jepun tahun lepas
aku lak suka je  tgk gambar dia bercuti kat tokyo dia share dlm fb
sampai la ke part dia bwk mknn sepanjang bercuti...
mcm biasala...xlalu nak mkn mknn jepun je...
so dia bwk makanan preheat ni
aku tertarik dgn pek makanan dari myChef
sbb biasa tgk org bawak pek makanan Brahims je
then kata kwn lg sedap
tp katanya hanya boleh beli online sahaja


so kebetulan nak gi jepun next week ni..
aku n kakak opis nak mencuba nasi beriyani mychef ni
jadi kami pun order beramai2
n myChef pun sedang buat promosi..
mmg beli kaw2 byk2 la
postage pun flatrate je tau RM8.80 je tau
masa kami beli haritu Buy 9 free + extra 2 = 17 pek x 2 set


ms beli ni bulan lepas...
terus habis stok lepas tu...
kami beli utk test rasa...
masing2 cakap sedap n nak repeat order
sabtu lepas dapat msg kata stok dah ada semula
apa lg.... order lagi lah
sbb yg 1st trial masing2 order nak rasa n serius mmg sedap ok...


kalau beriyani ayam ..ayam mmg ada beberapa ketul
gamabr nasi aku terdelete lak...haha



ni msg aku terima dari pihak my chef bila stok dah restok semula sabtu lepas

korang kalau nak rasa nasi beriyani ayam n kambing dari mychef ni boleh la beli 
sehingga harini nampaknya nasi arab ayam kabsah dah abis dlm tempoh 7hari je wei...
sib baik aku dah siap2 order lastweek...😊

nak beli nasi putih dan samabl hitam pun ada...

ada tanya mcmmana nak masak or mkn nasi ni..?
senang je weh...
kalau guna microwave, cuma potong sikit pek ni dan terus masukkan dlm m/v selama 1 minit dan ready to eat

kalau gi travel tp xde microwave..
xyah pening2.... korang masak air dan masukkan pek ni dlm air panas tu selama 2 minit....
lepas tu barulah korang bukak pek n masukkan basi dlm pinggan utk di makan...


ok...ni xde bayaran pun iklan ni ye...haha
cuma nak share kat korang
kot yg tercari2 nasi yg sedap time travel leh cuba mychef
aku beli extra utk stok kat opis
kot malas nak kuar gi bl mkn ... mkn jelah nasi arab or beriyani ni kan... hihi😆😆 

oh ye.... 1 pek ni leh simpan or tahan selama 2 thn...
daa


3 comments:

- dieyana - said...

Wah! Menarik ni!

mama tisya said...

suziey aritu p jepun bw mychef ni..yela slalu tgk org bw brahim je kn..dlu kita p korea pn bw brahim

jamian said...

wah ...terima kasih sudi review

Related Posts with Thumbnails