Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Self reward for my 38th Birthday - Blue Baby G

bismillah...

saje nak share jam koleksi baru
nak self reward sambil hilangkan stress...
sbb aku ni terapi stress aku shopping je...
korang pahamkan situasi aku..
dgn hubby sakit.... sorang2 handle anak2 n rmh...
dulu ms hubby OS dan dia sihat tu lain.....
walau dia xde... tp hati gembira...
ni dia away n hati xgembira...

dan aku masih kekal buat partime mengajar..
my passion... jadi 1 kepuasan utk aku dpt share ilmu bantu org..
bkn dari segi treatment direct..tp ajar org nak rawat org balik....
dpt reward...selain utk family..
aku kena reward diri gak..kan...
dah alang2 birthday aku sendiri
apa lagi... masuk Belispree.com adalah jam baru yg murah
jom horder....haha



ok puas hati...
dpt jam biru... yg sebenar
kiki,,,,




hilang rasa stress kejap..
:D
happy bday to me....





Port Dickson Vacation (Halfday)

bismillah...
nak simpan kenangan bercuti tahun ni julung2 kali 
rasa lamanya dah xbercuti dgn anak2 sekeluarga
sian anak2...
last bercuti bersama keluarga hujung tahun lepas kami Ke Lost World of Tambun
yelah... masa hubby sihat..

bila tahun ni since bln 4 hubby dah stat sakit..
hidup totallnya berubah 50% bila perbelanjaan kena cut dan kami kena jimat cermat
dah hidup lebih fokus pada hubby yg keluar masuk hospital
anak2 pulak nak exam.....
so aku pun jadi xtentu arah sbb kena uruskan anak sorang2 dan kadangkala ulang alik e hospital lawat suami

then smapailah bulan september haritu.. hubby dah pun melepasi rawatan kimoterapi ke 4
dia pun dah siap buat proses harvest utk persediaan transplant stem cell
dan anak2 pulak tgh cuti sekolah...
dia rasa sedih sgt sbb dah lama bwk anak2 berjalan2..
dah lama janji dgn anak2 nak bawak mandi laut..
tp kondisi dia xberapa ok...

aku tanya kawan2 opis if kalau aku ke PD mana yg paling bagus tempat utk aku berpiknik
sbb kalau boleh xnak tempat yg crowded
then kwn opis cadangkan kami ke pantai yg bersebelahan dgn Rumah Penginapan UPm di Pusat Sains Marin UPM di batu 9 Port Dickson

Alhamdulillah...sehari sebelum pergi aku contact staf UPM di sana utk minta kebenaran tumpang masuk dan gunakan kemudahan di Sains Marin ni...
eceli pantai dia pantai awam tapi sbb kedudukan dia agak tersorok di teluk...
jadi xramai la org dtg...
aku masuk ikut pintu dlm Pusat Sains Marin ni dekat la sikit
n kalau nak sewa rumah pun boleh..
tp aku nak camping halfday je pun...
nak lepaskan gian anak2 nak mandi laut

ni pejabat sains marin UPM

pantai di depan pagar PSM UPM PD

kami baru sampai dan tgh tunggu guard bukak pintu pagar

siap pasang khemah ko..pinjam kawan opis punyer khemah..
leh la buat baring2 kan..

eceli lepas sampai..aku terus pasang khemah dgn syafiqah
buak 2 org tu dah masuk dlm laut dah


suka main air ye

hubby lak terus hidupkan portable cooker utk masak hotdog dlm kuali ajaib...
aku dah siap2 msk nasi lemak 6 pot kat rmh
kami gerak ke PD dari rmh jam 6 pg..
sampai PD jam 7.15 pagi..jalan clear kot
aku msk nasi lemak tp sambal aku beli kat gerai nasi lemak
aku bl sambal kerang campur sambal tumis
senang




maka.... bersarapan dulu kami b4 mandi manda


suka mamat ni...
tp dia bukan boleh renyah2 pun...
jalan slow melow
tgk badan mcm xsakit
inside dia..dia je tau kondisi dia mcmana


kat sini org yg bw tourist naik banana tu...
selalu campak tourist kat pantai sini..
sbb xde org kot...


kami mandi manda dlm 2 jam lebih...
lepas tu hujan ko...dlm sejam..
ada bangsal kat sini...
boleh la berteduh.... 
xde la dok dlm khemah...tp kejap2 aku tgk gak kehmah takut masuk air
tp ok je
jam jam 10.30 hujan stop sambung mandi semula n kami stat bakar air 
hubby dah siap2 perap air semalam..



berselera lunch mkn nasi lemak dgn ayam panggang

aku xmandi laut tgk dari jauh je
lepas hujan air laut lg suam... lg best mandi

dalam jam 11.45 pg aku suruh budak stop n kami mandi dan bilas baju di dalam pusat sains marin
lepas tu hujan balik ko..lg lebat
sib baik dah runtuhkan khemah dan dah siap salin baju
jam 12.45 kami gerak balik serdang semula...



alhamdulillah,,percutian ringkas

terus tido dlm kete budak2 niha.....
penat mandi katanya...
kecut2 tangan masing
aku pun balik tu paln nak tido
tp xdpt sbb kwn diploma hubby dtg melawat dia lak..
borak sampai jam 5 then baru dpt rest...
tq hubby 

Selamat Menduduki UPSR Adriana Syafiqah

bismillah
utk anak mama tersayang dan semua calon UPSR tahun 2018..
selamat menduduki peperiksaan
mama sentiasa doakan kejayaan buat semua anak2 mama



ya Allah...korang tau x..xlena tido aku berminggu2
risaukan anak nak exam
dia gak relex je...
harini dah hari ke3 syafiqah exam
tapi aku tau syafiqah boleh buat yg terbaik..insyaallah...
exam syafiqah adalah pada 24/8/2018 - 27/8/2018



07.09.2018... its my birthday

bismillah...
harini dah 26 september 2018
nak menaip en3 bday sendiri asyik x done
kali ni mesti taip jugak...
rindu blog n rindu korang
sibuk sangat le tew...hihi
dgn kakak syafiqah exam UPSR
mama dia xlena tido setiap hari


ok.... kisah my birthday
this year adalah sesuatu yg sgt berharga
sbb masih dapat menyambut birhday bersama suami tercinta...
itu pun ngam2 6hb tu dia dpt keluar dari wad selepas 19hari warded utk kimo cycle ke 4 dan harvest stemcell
rasa gembira sgt sbb dia ada
kebetulan birthday aku jatuh pada hari jumaat... siap ambil off ptg sbb hubby nak celebrate sama2...

rasa sedih sbb dia tanya awk nak mkn apa ms birthday nnt... 
saje je gurau dgn dia ckp nak mkn steak kat tony roma's
tau dia bkn berduit pun mcm dulu2
tp beriya2 dia ckp boleh je...
siap suruh aku search tempat nak mkn kat mana
serius aku sgt touching...
thats y aku ckp..aku tau sometimes dia mmg nak cuba buat yg terbaik utk aku
walau kadang2 dia xpandai nak tunjuk sifat caring dan romantik dia...
cuma kali ni dia ckp xcelebrate dgn anak2...lg pun anak2 sekolah
xpela... tp still aku ajak imran teman

so bday aku haritu hubby belanja mkn kat Tony Romas Citta Mall...
kebetulan hntr iron tefal utk repair
dan kat situ ada TR...

tq so much hubby...
setahun sekali je mkn steak best2
kenalak suami belanja kan
tq sayang....

doa dan harapan aku sempena bertambahnya umor ni nak byk2 buat ibadat dan nak jadi anak, isteri dan ibu yg solehah utk mak abah, suami dan anak2...
nak byk2 beramal utk Allah...nak berbakti pada keluarga dan masyarakat..
juga sentiasa berdoa semoga suami dipanjang umur, sihat dan dimurahkan rezeki....
diberi anak2 yg menyenangkan dan soleh dan solehah...insyaallah

layan gambar mkn2 bday aritu

always my fav menu..tp amik saiz 7oz je
selalu order 10oz daging xabis mkn

hubby order spegeti dan mushroom
adik imran d0t join spin sour free choclate shake

suka dia

my with him... 
nak botak dah kepala dia kesan kimo

lepas habis mkn masa utk dessert
amik trio choc ni


sekali staf TR dtg nyanyikan lagu bday n dpt free kek lg...haha

tq TR citta mall

happy me


3 of us
i/m officially..



tq hubby... 😊

seterika tefal rosak

hi...
catitan utk seterika steam generated tefal aku yg ngam2 umor dia 2thn seminggu
tetiba xleh on
xtau pasal apa sbb xde tanda2 awal nak rosak
tau2 hari jumaat pg tu nak on tp xleh
nasib baik aku ni jenis bj dah iron seminggu
kecuali tudung je kena iron tiap2 hari
tu yg sekali xleh on menggagau cari iron nak iron xleh
sib baik aku ada iron spare..
tp travel iron phillips jelah
mana puas nak iron pun
stress aku weh

bila tgk warranty kad n resit bl di harvey norman..
hubby xambil extended warranty
xke ko stress...
aku bwk ke harvey norman pun kena reject n kami kena hntr sendiri di tefal servis centre di TMT services Citta Mall Ara Damansara

jadi sementara tu aku kena gak la bl iron 1
dah biasa pakai steam iron nak pakai dry iron aku mmg xsanggup
so melabur la jugak rm118 beli seterika tefal steam
fuction hampir sama dgn generated steam iron tefal tu
soleplate pun sama cuma bkn auto off n temperature kena setting
yg sebijik sama mcm generated steam iron tu harga dia rm380 ko
tp mmg best la pakai yg tu...
nasib aku tgh sengkek ni... n nnt nak byr harga reapir iron tu...
jadi beli jelah yg simple ni..
still best pakai yg ni...



sikit info pasal seterika easygliss ni boleh tgk kat link bawah
aku kalau product bagus ni mmg wajib bagi review 
bukan apa,,kadang2 org nak cari seterika yg best..tp xmahal

part paling best :
1. dlm tempoh 10 saat dah panas dah seterika... xyah tunggu lama
2. refill tank dia kapasiti 270L boleh iron dlm 4helai bj ikut besar baju korang la
kalau generated steam iron dlm 1liter.. still ok la..
3. soleplate dia paling best sbb anti strech n xmelekat..nak lalu atas butang ke, atas baju berbatu ke... xde masalah
4. part paling best wap dia kuar sekata... cuma xla kuat..dlm 120g/min

utk model ni ada 2 jenis n 2 harga... yg membezakannya adalah yg murah (warna biru yg aku beli ni made in china dan warna pink mande in france
harga mmg beza n functon pun beza sikit... tp nak pakai sementara mcm aku made in china ok dah
beli di harvey norman dlm Rm189 tp aku beli di homepro dgn harga diskaun tinggal Rm118... murah giler
apa2 pun kalau beli produk ni korang mmg kena tanya kat salesperson dia
sbb kadag2 kita xtau apa kelebihan dan keburukan dia


korang leh tgk video di bawah



sementara tu, iron yg rosak ni aku hntr ke citta mall utk repair...
kena byr rm25 deposit...
dlm tempoh seminggu pusat servis tmt ni akan call utk bg quot...
if ok boleh la buat...harap2 xla mahal
aku saspek panel board dia rosak kot
benda elektronik kan




da

Related Posts with Thumbnails