Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cerita complete Soccer Kids Day Bday Party 30th 3,2013


salam uolls..
selamat hari khamis... lamanyer xhapdate blog..
citer pasal party pun tertangguh..
maaf sgt2.. aku mmg sibuk kat opis..
smapai 1 masa aku xtau nak stat keje dr mana..mcm2 nak kena buat..huhu

ok..ni nak certia progress majlis harijadi yg lepas
aku nak ucap terima kasih byk2 pada semua jemputan yg hadir
special thanks to my sibling..
adik beradik aku mmg aku puji... kalau nak buat majlis..
diaorg lah paling beriya2 nak dtg awal...tolong buat itu ini..
w/pun mengandung semua..
mak pun sama sibuk kat sentul tu... sbb aku tempah nasi goreng dan agar2 dr mak...suruh mak msk..
since hari jumaat semua org dah dtg...tq adik2 ku...
sayang korang sgt2...!!!
to My FIL tq sbb dpt hadir... korang buat majlis bertambah meriah!






sape lg dtg ek ms majlis haritu??
alhamdulillah..ramai la jugak.. jiran2 terutamanya..
tp ramai jugak yg xdpt dtg..yelakan.cuti sekolah..
ramai blk kampung... 
jiran sblh rmh si Yan & kak Yani pun xdpt dtg sbb dia blk kmpg...
so...tq to Niezam mantan penghulu Paragon 202, tok penghulu baru Iszham, wife Norisah & anak2, Ain Hafidza, Kerol & anak2,Mas, Ain & anak, Hafiz, Nana & anak2, Zaki & Huda, Nomi & Adib, Ustazah Zalina, suami & anak2, serta Hafiz Mascob, Isteri & anak2...

dlm pic ni...adalah tok penghulu Paragon 202... Iszham..jemput mkn Am...

tq jiran2 yg sudi dtg...
ain hafidza & ain mas, nor

ustazah zalina... dulu syfqah ngaji mlm2 dgn ina ni

geng2 org jantan..hihi

kawan2 opis, En. Izamri, isteri & anak2 dan Nora, suami & anak2...korang mmg terbaik...najmi xdpt dtg..anak dia kena chicken pox.. xpela.. nak wat camnekan...

nora & family

en. zamri & family... en. zam kalau aku buat majlis xpernah menghampakan aku..
dia mesti dtg..!!! 


kwn blogger... tq to Nad, suami & anak2 ZN...1st time jumpa...Nad sgt peramah..
suka tgk Nad sefamily... suami dia pun sporting habis... 
zakwan & nayli yg kiut miut lg peramah..
org pertama pulak tu yg dtg... tq ye Nad... nnt kalau buat majlis.. mesti jemput akak tau..insyaallah akak dtg
ni ms Nad br dtg... geng Qatar ni..serba oren...!!

Nad bergmabr dgn tuan rmh..


ni ms aktiviti nak potong kek..ya Alalh..mmg panas giler ms ni..
berpeluh2 aku!

alyyani xdpt hadir..tp dia send en. wan..terbaek alya...xpe alya
...akak paham kondisi org preggie ni
moga alya cepat sihat ye...
 dan akhir skali pd kwn2 sekolah & ex-DKK hubby yg dpt dtg..

makanan habis licin la...
menu aku buat pun simple je...
just Mee hoon/Mee Sup, Nasi Goreng, nugget, sosej, tuna sandwish, agar2, dadih...
part amik gmbar mkn aku fail...mesti aku tersnap chafing dish je..
mknn xnampak..haru--haru..

kali ni aku buat ringkas je.. kata pun hi-tea kan....
mmg sekali jln semua mknn...aku xrefill pun..
aku mmg budget ramai xdpt join sbb cuti sekolah...
makanan boleh kata semua aku msk sendiri ye..
memula mmg plan nak tempah nasi ayam camtu...
skali caterer yg aku tempah ni xjd amik sbb dia dpt tempahan yg lebih besar utk dia cater..
dari aku bingung2...last2 aku tukar masak mee sup lg senang..
nasi ayam tukar jd nasi goreng..abis citer..

pasal brg party dah cerita kat last n3 kan...alhamdulillah..
semua yg aku impikan menjadi..yg penting anak2 gembira...
dah hampir 3 thn xorganise majlis.. rasa seronok sgt bila dpt buat...
jom layan gmabar... mengabadikan kenangan majlis hari jadi 3org anak2 ku..
yg penting majlis ni utk meraikan ulangthn pertama Imran..
aku nak semua anak2 merasa... fair la lebih kurang..
1st birtday syfqah dulu aku buat, Irfan pun sama... so Imran pun merasa...
rasa puas sgt! tq hubby yg sama2 support w/pun memula dia xbapa setuju...hihi...

video
layan video potong kek..
syafiqah malu2 bila kita sebut nama dia...
dah besar panjang anak mama.. siap malu2 lg..
good girl kakak..mama sayang kamu semua!






part lain mcm khemah semua alhamdulillah.. kali ni ada.. nnt khemah aku cerita kat n3 lain ok..
mmg bagus la servis khemah ni...
oh..perjalanan majlis... memula tghari tu...boleh tahan panas..
berpeluh aku...
habis tudung aku pakai penuh dgn peluh... nak watcamne..
dlm kul 5 camtu.. stat hujan..hamik kaw!
nasib baik khemah aku mmg pasang rapat dgn porch rmh... tp still basah jugak la..
so..tetamu semua lepak kat dlm la..
aku ada plan nak buat games utk anak2... tp bila dah hujan tu..
kecundang semua planning aku..
tp sib baik aku dah ready sudut colouring utk anak2...
xle diaorg bosan kan...



ni aktiviti sain buku tetamau...meriah budak2 dgn mak buadak layan anak..

baru lepas hujan masa ni..
tokey sibuk susun n lap kerusi maja yg dah kebasahan..
leh tahan hujan petang tu
kat khemah... tq to solihan & wife yg br samapai ms ni...

suasana lepas hujan


last skali.. gmabr candid family members...
mmg muntah tgk gamabr jelah dlm n3 ni...daa...

my mum n sis

tq mak n nuyun... ni org yg masak nasi goreng tu...hihi

antara org2 yg keje dia tlg tampal n gantung backdrop..
xsmapai 10 minit..backdrop jatih balik...pastu gantung balik..
last2.. xyah gantng dah..haha.. 

suasana dlm rmh..ms ni hujan lebat kat luar..semua org dok dlm je..

adik aku yg br je abis pantang dgn anak dia aira...mata bolat ko!

ha..bday boy... br bgn tido ms ni.... lama gak dia tido dlm kul 4 camtu..
lepas potng kek dia tido smpai jam 6.30ptg..

bday boy n girl dgn pakcik n cousin diaorg si yusha...

muka xleh balh aku control ayu!

imran 1 thn

eh.muka bapak mertua aku pun ada... tq bapak..dtg

my niece.. Zahra Safwana...

lastly  my beloved sister... My Along...
bj yg irfan & fiqah pakai tu hadiah bday...tq along!

6 comments:

Nana said...

wah meriahnye
nad kan mmg layak dapat award
blogger yang rajin datang kenduri kawen/ bday party kwn2 blogger hehe

Alyyani Anuar said...

terbaik kak!! mmg rugi besar tak dapat dtg. dah lah sekangkang semut je. actually lewat petang tu rasa mcm dah ok tp wan pulak dah balik dia cakap abis nak pegi balik ke? tak malu? hahaha.. goodie pack mmg terbaik. superb! niadel terus serbu. teruja tgk decoration. kalau dtg dpt jumpa nad. rugi lagi.

Nad MamaZN said...

Best la kak..
Saya mmg admire akak handle majlis ni
Dr bab deko2, masak2 sume
Sume saya suka hihi
Tq kak sbb sudi jemput
Tu la, xde rezki nk jumpe alya
Takpe kesihatan lg penting hihi

mummy_ayu said...

meriah & memang meriah..cayalah Iela ..
semua pun nampak ceria jer..best!

zailamohamad said...

wow meriahnya! Rajin Ilah buat semua ni untuk anak-anak..konpem anak-anak happy:)

mama lieyna said...

Meriah sangat... untung ada ramai sedara dekat2 kan, blh mmbantu.. takla kelam kabut sorang.. syok organize majlis bertema camni, baru nmpk best n kenangan gitu kan.. :-)

Apapun alhamdulillah selesi majlis dgn jayanya..

Nad n suami mmg sporting :-)

Related Posts with Thumbnails