Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Showing posts with label pasal keje. Show all posts
Showing posts with label pasal keje. Show all posts

gaji awal?

wah.. bulan November ni mmg giler la
ade ke patut gaji esok 10bh...
mati kalau terbelanja nih

td jam 3 dpt payslip bln nih..
hoho... gaji bln lepas pun xabis lg...
masuk gaji baru... bahaya ni...

kena keluarkan.. asingkan... xpun masuk sampul ni
kang bln depan short pulak duit!!
ni semua gara2 Raya Haji ni

korang yg keje swasta dpt gaji awal jugak ke????

hangin.....hangin satu badan arini

emm... ari ni penat n hangin je aku... mulut pun naik berbuih... ckp benda yg sama berulang2.... mcm telefon operator pun ada.... xleh buat kerja lain langsung....

nak tau ape cite sbenarnyer?? sbenaryer... ari isnin lepas aku iklankan jwtn sambilan utk ofis aku... diulangi.. jwtn pem. tadbir SAMBILAN n atendan kesihatan sambilan through Buliten Putra dlm UPM je.... hari selasa.. stat la byk org call.. tp sekitar UPM staf je... ok lagi la..... bila org call ckp ngan aku ler sbb kat iklan tu mmg aku tulis nama aku (person incharge)....

pastukan smlm dah ramai pulak yg phone... dr tempat jauh2 lak tu... penang ada.. perak, pahang, JB, mcm2 la... aku jwb la jgk... xamik pusing sgt..

tup--tup... ari ni lg ramai yg phone... yg aku pelik, diaorg ckp diaorg dpt tau jwntn kosong ni dr akhbar Metro, Sinar n ada jgk yg dpt SMS... aku bertambah peliks... patutla jauh2 org yg tipon tanyer keje kosong... yg aku hangin sgt... sapela yg gatai2 dok annaunce dlm paper ni??? pastu mklmt xlengkap.... n salah lak tu... dia tulis jwtn TETAP...

jadinyer... penat la aku dok ngulang ayat yg sama sbb sume yg call tu tanya camne nak apply.....!!!! sepagi je smapi jam 1 tgh.. aku jwb >50 panggilan tau!!! korang xhangin satu bdn???? Siut betul org yg war2kan ni...... nyusahkan betul.... aku bukan pe... jwtn tu bkn la open utk 10 org ke... kelayakan utk 1 position je.. pastu smbilan je.... gaji hari je... sbb PKU nak pakai urgent....

kalau u oll nak tau lg ...smapai kul 5 ptg td, appliction kat 150 tau... kesian pemohon2 tu... melambak2 pos laju n pos express sampai.. sampai S/U pengarah aku pelik sgt sbb org jauh2 yg apply..... aku lak jgn cite... xsanggup nak tgk.... tu lom lg nak bukak n saring utk interview lak.... nak nangis makcik no... x sunggup... huhuhu...

tu je nak cite.... thanks sbb sudi baca.... daaa
Related Posts with Thumbnails