Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

hari sukan sekolah

hi..
kisah hari sukan taska sinar bistari ceria last week
kami team kuning bg semangt kat imran nak join sukan
sib baik ada baju bengkel thn 2011 dulu kaler kuning

tahun ni buat kat padang kawasan taman perumahan....
pihak taska lak kedekut buat khemah utk ibu bapa sebijik je...
aktiviti stat jam 8.30 pag abis kat kul 1 tghari ok
mmg masing2 abis gelap terbakor...
aku la lg teruk....sun burn...haha
aktiviti dimulakan dgn perarakan barisan ikut rumah sukan
rmh imran kuning tema pikachu...
imran mmg bab pakai topeng mmg xla dia..
abis dicabutnya

beratur pun xleh dok diam
lepas aktiviti barisan..ucapan pengasas taska xsamapi 3 minit..ringkas je...
then aktiviti sukan dimulakan
ni imran kat khemah dia
mama bergamabr dulu dgn imran..team kunig katanya



ms ni kaka gi tuisyen utk UPKK...so kami ber 4 je tgk adik

wtih papa

loambat jugak team imran umor 5 thn nak main
sbb SBC ada kelas playgroup bawah taska NAHRIM umor 3 & 4 thn.
then taska SBC pinggiran putra lak umor 3& 4 thn
group imran kumpulan tadika je ada 8 acara utk 5 years old
imran kumpulan ke 2 bg acara 5 thn
ada 2 games imran main

game pertama lari dalam kotak dulu then ambil duit then acukan pd bekas makanan ikut harga
nama game ni Money, money, monyey
team imran dpt 1st place

2nd game lari mcm rabbit kemudian mereka kena susun suku kata ikut gamabr yg diletakkan
utk 2nd game team imran dpt no 2
ok la

lepas abis game aku dok borak dgn parents lain
sekali imran dtg nangis2
rupnaya dia cari aku...haha

pujuk imran belikan dia air 
kaka dah balik kelas tuiysen masa ni...

semua acara habis dlam jam 12.15 tghari
kami dah keletihan tunggu utk acara peyampaian hadiah je

semangt je imran ambil hadiah...


sebelum balik..kami sekeluarga dgn hadiah imran...




kelas bsmm sesi 2017/2018

alhamdulillah....semester ni dpt mengajar seperti biasa...
xsangka sem ni kelas penuh 30/30
seronok sbb pelajar yg daftar semuanya mmg bersemangat nak join persatuan sebb minat
ni kelas last week
memla kelas aku kena bleh tengahri..
nasib baik dpt tukar kelas ke pagi mcm biasa...
baru la segar sikit...
insyaallah this semester plan nak buat proje mega dgn sekolah
harap2 apa g dirancang berjalan dgn lancar la
esok plan meeting dgn pihak sekolah...moga dipermudahkan semuanya..amin

taklimat pegawai pemantau dlam kelas


Khidmat Komuniti: Lawatan BSMM ke Kompleks Anak Yatim Fatimah Fahrah Melaka

bismillah...
kalin i nak update pasal aktiviti anjuran Persatuan BUlan Sabit Merah Chapter UPM...
antara aktivit yg dirancangkan oleh ahli BSMM utk semua ahli BSMM UPM
eceli program ni since semester lepas dah diluluskan...
dan program sebenar adalah 2 hari 1 malam termasuk malam BBQ
tp disebabkan pelajar ada peperiksaan dan aktiviti sangat bayak..
program ini ditunda ke semester september dan erpaksa dipendekkan ke 1 hari sahaja

walaubagaimana alhamduillah..program berjalan dengan jayanya
program dimulakan dengan aktiviti pormosi
dimana pihak BSMM membuat kutipan derma pakaian terpakai dan sumabngan berebentuk makanan kepada anak-anak yatim


alhamdulillah...bayk baju dan makanan yg dapat kami kumpul


antara barang makanan yg telah diamanahkan kepada kami unutk kami beli dan serahkan
untuk makluman pihak korang, rmh anak yatim Fatimah Azzahrah ni bertempat di Bukit Katil Melaka..
sebuah kompleks anak2 yatim yg menempatkan anak2 yatim perempuan sahaja yang berumur di antara 3 - 17 tahun...
jadi kutipan baju yang kami buat kebanyakan adalah baju kurung ..sesuaila utk anak2 tu


prohram ini diadakan pada 23 september lepas...
sedih sbb aku membantu student uruskan program tp xdpt nak join sbb kelas BSMM semester ni bermula pada tarikh yg sama....
jadi... Dr. Aditya menemankan pelajar sebagai pegawai pemanttau


selamat jalan ...dpt menghantar dan tlg pindahkan barangan dari markas BSMM di Koleh kelima ke bas sahaja




ni masak aktiviti mengemas dan membungkus goodies utk makanan anak2 yatim...

ni gamabr-gamabr sepanjang mereka tiba di Kompleks Anak Yatim 
pelajar sedang memindahkan barangan setibanya di kompleks




aktiviti dimulakan dgn ucapan terima kaish dan sedikit ucapan aluan
seterusnya program pertama khidmat komuniti kami bersama anak yatim adalah memberi talk mengenai 1st aid


kelas dibimbing oleh pelajar BSMM sendiri






ajk program..suka je diaorg
aktiviti kedua adalah sesi ramah mesra bersama adik2 kita....
selepas itu semua kakak BSMM bagi goodies sorang satu...

tgk...gembira dpt goodies



aktiviti diakhiri dgn ucapan penutup oleh pegarah program -NUrul Aina Najwa dan sumbangan barang makanan kepada wail pengurus asrama



program tamat jam 12.45 tghari

selepas itu, pelajar BSMM beriadah ke bandar melaka sehingga jam 4ptg sebelum mereka bertolak balik ke UPM




bazar Persatuan BSMM - Minggu Perkasa Putra 2017

Salam semua...
selang seminggu kita bersiaran ye...
ni aktiviti masa Bazar persatuan BSMM semasa minggu Perkasa Putra pada 9 September 2017 bertempat di Bukit Expo UPM..
dah 2 tahun UPm buat bazar persatuan di Bukit expo..sebelum ni buat kat padang kawad je..
thn lepas kami BSMM x join Bazar Persatuan sbb keahlian persatuan kena gantung....
kes x buat AGM...
insyaallah lepas ni BSMM akan aktif semula

jadi pada tahun ni, pelajar BSMM Sesi 2016/2017 pula yg ambil alih bazar persatuan
alhamdulillah...mereka bekerjasama dan bertugas dgn baik...

semasa bazar persatuan...
najihah sebagai SU kehormat, Hajar - Bendhari kehormat, Fatin dan Sharmini


kami prepare barang sehair sebelum bazar..kebangakan barang dan poster dah sediaada since tahun 2014 dulu...
just buat yg baru dan update gamabr je
bazar bermula jam 9 pg
seronok tgk ramai pelajar baru yg berminat utk join bsmm

kami dihadapan booth kami...
aku pun pakai uniform penuh sbb tempah pasal AGM BSMM di cawangan aritu
tp nametag lak tertinggal
aku bersama OCVAD BSMM C UPM Sesi 2017-2019 Pang Wei Ken

buat pameran mengenai barangan di dalam peti 1st aid

sharmini menerangkan mengenai BSMM C UPM

fatin pun sama... au puji student fatin ni sbb dia amik medic tp masih dan suka dgn aktiviti BSMM..
kalau apa2 aktiviti dialah org pertama dtg n volunteer


amboi... comel anak buah saya ni

elok2 ms tgh2 pameran.ada sorang budak terseliuh..
kita tlg urut sikit n balut kaki dia..sian budak ni jln terhincut2

aku yg suka bergamabr

sebelah kami booth kelana siswa... 




sempat la budak2 ni buat i love BSMM.... 

aktiviti tamat dalam jam 12.30tghari...
alhamdulillah..hampir 35 pelajar yg berminat mendaftar sebagai ahli BSMM


Related Posts with Thumbnails