Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

seterika tefal rosak

hi...
catitan utk seterika steam generated tefal aku yg ngam2 umor dia 2thn seminggu
tetiba xleh on
xtau pasal apa sbb xde tanda2 awal nak rosak
tau2 hari jumaat pg tu nak on tp xleh
nasib baik aku ni jenis bj dah iron seminggu
kecuali tudung je kena iron tiap2 hari
tu yg sekali xleh on menggagau cari iron nak iron xleh
sib baik aku ada iron spare..
tp travel iron phillips jelah
mana puas nak iron pun
stress aku weh

bila tgk warranty kad n resit bl di harvey norman..
hubby xambil extended warranty
xke ko stress...
aku bwk ke harvey norman pun kena reject n kami kena hntr sendiri di tefal servis centre di TMT services Citta Mall Ara Damansara

jadi sementara tu aku kena gak la bl iron 1
dah biasa pakai steam iron nak pakai dry iron aku mmg xsanggup
so melabur la jugak rm118 beli seterika tefal steam
fuction hampir sama dgn generated steam iron tefal tu
soleplate pun sama cuma bkn auto off n temperature kena setting
yg sebijik sama mcm generated steam iron tu harga dia rm380 ko
tp mmg best la pakai yg tu...
nasib aku tgh sengkek ni... n nnt nak byr harga reapir iron tu...
jadi beli jelah yg simple ni..
still best pakai yg ni...



sikit info pasal seterika easygliss ni boleh tgk kat link bawah
aku kalau product bagus ni mmg wajib bagi review 
bukan apa,,kadang2 org nak cari seterika yg best..tp xmahal

part paling best :
1. dlm tempoh 10 saat dah panas dah seterika... xyah tunggu lama
2. refill tank dia kapasiti 270L boleh iron dlm 4helai bj ikut besar baju korang la
kalau generated steam iron dlm 1liter.. still ok la..
3. soleplate dia paling best sbb anti strech n xmelekat..nak lalu atas butang ke, atas baju berbatu ke... xde masalah
4. part paling best wap dia kuar sekata... cuma xla kuat..dlm 120g/min

utk model ni ada 2 jenis n 2 harga... yg membezakannya adalah yg murah (warna biru yg aku beli ni made in china dan warna pink mande in france
harga mmg beza n functon pun beza sikit... tp nak pakai sementara mcm aku made in china ok dah
beli di harvey norman dlm Rm189 tp aku beli di homepro dgn harga diskaun tinggal Rm118... murah giler
apa2 pun kalau beli produk ni korang mmg kena tanya kat salesperson dia
sbb kadag2 kita xtau apa kelebihan dan keburukan dia


korang leh tgk video di bawah



sementara tu, iron yg rosak ni aku hntr ke citta mall utk repair...
kena byr rm25 deposit...
dlm tempoh seminggu pusat servis tmt ni akan call utk bg quot...
if ok boleh la buat...harap2 xla mahal
aku saspek panel board dia rosak kot
benda elektronik kan




da

2 comments:

Aty Fared said...

saya tak suka pakai yang steam ni.. nak pakai yang iron berat gajah fashion lama tu jugak.. hahaha.. ol skul kan..

Iela Fazielah said...

ATY....tp kalau dah pakai sekali steam iron..terus suka pakai ni...tp still steam iron ni yg berat tau.... bukan yg ringan n steam dia keluar sekata je...

Related Posts with Thumbnails