Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

hokkaido aku dtg

bismillah....
insyaallah harini 22.2.18 flight jam 11.30 pm aku akan ke hokkaido japan
trip bercuti bersama staf UPM dan ada org luar sikit...
trip ni anjuran Persatuan Wanita UPM (PERMATA)
since bln 4 thn lepas aku dah signup utk join trip ni dgn depo RM300
pastu kami buat byrn ansuran sehingga bln 12 yg lepas...

dan since bln 12 haritu aku dah prepare sikit2 beli brg utk ke hokkaido
mmg trip kali ni trip teringin nak main salji
byk betul rupanya benda nak kena prepare bila nak gi bercuti musim sejuk beku ni... 😅😅

 tp xpe..pengalaman kan
insyaallah....aku cuba update dari sana tru IG n fb ye...
smlm final kemas beg baju bagai
harap semua ok n cukup

passport n yen ready dah...


 baju pun ready packing...
aku pakai organiser beg ni senang nak pack baju..xrisau berkembur
beli kat 11street.com.my ada 6 pcs Rm15..murah dari beli kat daiso
luggage beg tu beli baru ok..sbb aku bkn jenis travel sana sini... n aku perlukan beg besar...
ikut hati nak bwk je beg umrah andalusia..tp akak opis xgalakkan aku pakai beg tu sbb kang tertukar dgn org gi umrah kang
haha... pejam mata byr rm350 beli luggage 25" tu... tu pun beli time sale raya cina dpt 50% + 18%


ni stok makanan nak mkn kat sana sbb pekej kami ni pakej budged...mknn cover sarapan pg je... yg lain kena byr sendiri
jadi..marilah berjimat cermat bwk nasi beriyani mychef n jajan buat alas perut

ni perasmi baju mama....
semua tu beli baru jugak...
nak pinjam kawan tp bj kwn2 xde yg below 0 degree...semua dorang ada utk suhu 5 ke 15degree ke atas..ala2 winter mild gi europe
tu pun xbeli parka berbulu2 tu...
ni pun beli kat cosas united...test baju yg ada bulu2 tu dulu since disember tp xbeli sbb tunggu duit claim masuk...sekali sale abis ko...
pastu ni jelah yg akak jumpa bila time nak beli..huhu
jadikla dari xde kan


tudung baru wajib di situ sbb ariani tgh offer... 1st time beli online...so far ok la....

ok...ahkak nak siap2..ptg kang naik erl je ke klia2 sbb en Don xdpt nak hntr..
lgpun dia kena jemput anak blk sekolah bagai.... 
tq my hubby tlg urus anak2...
xlama...5 hari je...daaa

3 comments:

Chekgu Azrine said...

wow bestnya...saya teringin sangat nak ke hokaido..mesti best nih!

aziekz said...

Bestnya..nt story yer kak..hi3

Hans said...

seronoknya dapat pergi sana

Related Posts with Thumbnails