Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Pengalaman Mengandung Si Kembar "ImAn" - Part II

Kesinambungan dr part I, akhirnya ms yg ditunggu2 tiba..... aku x gi klinik Jameaton balik tp aku buat kat ofis aku je... (jgn tak tau aku keje kat Pusat Kesihatan Universiti, UPM a.k.a Klinik UPM).... so Dr. Nasibah tlg wat ultrasound.... luckyday aku hr tu, kebetulan Prof. Rozi dr Hsop. Serdang dtg, dia pun tlg tgkkan kes aku.... punyelah gabra bila tgk hasil yg keluar di skrin komputer...... mmg ada 3 karung (sac) dlm rahim aku... Dr. cakap aku ni ngandung KEMBAR 3!!!..... tp ada nampak 2 karung je ada zigot yg sedang bergerak2, lg satu nampak empty..... dlm hati aku ckp bior betol Dr. ni..... nak kata tipu.... aku pun nampak benda yg sama..... dekat 1 jam jgk la Dr. belek2 perut aku..... keputusan still same.....

Aku masih lagi terKEZUT BeroK!!! Dlm on d way nak gi kat meja aku.... rupanye kat bahgn pendftaran semua dah kecoh kata aku ngandg kembar 3..... punyelah suke semua org.... aku senyum kambing je.... sbb xdpt bayangkan perut aku besor mana lah nanti.... dlm otak ni dah pikir mcm2.... n dlm hati aku BERSYUKUR tak TerHingga..... aku terpilih utk menjlnkan tgs ini..... pastu br teringat HUBBY!!! Aku ambik hendpon terus call hubby
bg tau result.... nak tau ape hubby ckp....? aku pun tak bape ingat tp lebih kurang " Awak biar betul!!! xpe nanti kita check skali lagi dptkan 2nd opinion.... ada print gambar tak?" bukanpe... dia x nampak... mcm susah nak percaya... Gambr Dr. ada print tp nantilah aku hapload ye... x scan lagi...

Lepas check tu.... dr terus refer aku ke hospital utk detail checkup.... sbb kata Dr. twin/triplet pregnency ni berisiko.... aku pilih nak checkup kat Hospital Putrajaya (HPJ) sbb dulu aku bersalinkan Syafiqah kat hospital ni jgk... mengekalkan tradisi la konon.....kuikuikui.... dpt appoiment date 11 Nov. 2008.... aku dtg k
e HPJ... bertemankan adik bongsuku... Fadlisyah... hubby?? dia ada Audit takleh temankan... sabo jela... dahla 1st check up....



Gambar 1st twin dlm karung dia.... 8 week








2nd twin dlm karung dia n 1 lg karung kosong.... mungkin xjd kot...




Ms dtg 1st check up ni mcm2 benda berlaku.... aku kena marah dgn Dr. HPJ ni sbb kenapa aku nak check kat sini.... dia suruh aku
gi Hosp. Serdang sbb aku dok Serdang... aku buat bodo je... aku ingat aku jumpa Dr. Hayati... dia check aku (tp kalau xingatpun dalm Buku Antenatal ada tulis.. kuikuikui). Tp ms buat ultrasound, yg check aku Ketua Jabatan O&G - Prof.Dr. Noraihan... punyelah dia suka bila dgr aku ngandung kembar 3... sbb dia kata baru best... selalu org ngandung kembar 2 je... so lepas ni, check up aku jumpa dia saje.... huh rasa seronok sgt.... !!! Ketua Jabatan tu amik kes kite!!! Lepastu terus buat Buku Antenatal siap cop BOOKING HOSPITAL PUTRAJAYA!!! sah2 aku beranak kat sini nanti....



So.... bermulalah sepisod aku berulang alik ke HPJ setiap bulan buat routine checkup.... semua berjalan lancar sehinggalah aku kena gi buat Fetal Anomaly scan kat PPUM... Dr. pakar tu ckp baby aku ada 2 orang je.... bkn 3.... kami tak kesah... yg penting baby sihat n cukup sifat....n masa ni jgk kitaorg tau apa jantina baby dlm perut aku ni!!!! Jeng jeng jeng.... sorang LELAKI n sorang PEREMPUAN!!! wah ada sepasang.... ms ni aku dah 20 week preggie......

next aku nak cerita persiapan aku nak smbut si twin n pregnency aku dah msk trimester akhir....




No comments:

Related Posts with Thumbnails