Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Kelahiran Anak2 kembarku - Part II

Cerita pasal bersalin..... bagi ku kelahiran yg ke 2 nie mcm tak rasa pape pun... tiba2 baby dah keluar dr perut... cuma proses nak msk bilik bedah (OT) tu amat mendebarkan.... tak mcm ms lahirkan Syafiqah dulu.... normal delivery... dpt rs contraction sampai xleh duduk.... satu wad aku tawaf sbb dok thn sakit.... tp sakit xlama terus bersalin...

Bagi C-section nie..... rasa berdebar sbb aku tak sakit langsung.... cuma penat tunggu nak msk OT sampai 9 jam dr jam 11pg sampai 8.30 mlm n kena puasa sblm bedah... ditmbah lg 6 jam lepas bedah xleh mkn n xleh bgn w/pun nak angkat kepala.... masih teringat msk bilik OT aku mengeletar, dah cabut semua bj, dr. suruh peluk bantal n dia bg injection epidural, pastu aku baring, diaorg tutup pndangan aku dgn letak baju, tanya aku dah rasa kebas ke, tak sampai 2 minit aku tertido... sedar2 Dr. tgh keluarkan baby, terlelap balik.... sedar balik Dr. tgh jahit...

Cuma yg aku sedih sgt... aku dgr baby aku menangis, tp Dr. x tunjuk kat aku pun... terus dia bwk gi NICU sbb baby xcukup berat and ada mslah pernafasan. Lepas bersalin aku tanya nurse ape baby aku, mana baby aku, diaorg ckp " Puan jgn risau..... kita msk wad dulu" Ya Allah... sedihnye aku... xdpt tatap wajah anak aku...xtau keadaan diaorg.... hubby pun xdimaklumkan w/pun dia n mak mertua dok kat luar OT...

Mlm tu, ms kat wad aku ditemankan ibu mertuaku.... terima kasih ibu..... ibu bantu aku urutkan badan yg xleh gerak langsung..... lps 3 jam, bila bius dah beransur hilang.... Tuhan sajelah yg tahu berapa berdenyut2nye tempat bedahtu.... aku amik 1 injection utk hilangkan rs sakit..... Esok... ramai org dtg lawat..... TQ everybody....

Yg penting bagi ku, nak tgk wajah anak2 kembarku.... jam 4 ptg 1 Mei 2009 br aku dpt gi lawat Putera & Puteri ku di wad NICU...... Gembiranya rs tp sedih bila tgk anak lelaki ku diselaputi dgn wayar yg berselirat n anak perempuan ku juga dipakaikan dgn pelbagai wayar....

Alhamdulillah.... aku selamat melahirkan putera n puteri ku pada 30 April 2009 di Hospital Putrajaya pd jam 8.35 & 8.36 mlm dgn berat 1.8kg setiap org....



Ini Muhammad Iman Irfan Bin Zul Irwandi
Berat lahir : 1.83kg
Panjang : 42cm
Masa : 8.36 mlm



Ini Afrina Batrisyia Iman Binti Zul Irwandi
Berat lahir : 1.86kg
Panjang : 42cm
Masa : 8.35 mlm



1 comment:

Mama_Aqish said...

salam perkenalan...nanti tuk komen wat la pop up window senang sikit nak komen...tutorial nyer ada kat blog kiter...nanti cuba k...untuk template tu esok kita bagitau website nyer & macam mane nak amik dari website tu k....

Related Posts with Thumbnails