Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

counting the day.....

every year...
lebih kurang sama je timing dia..
si dia mesti dgn misi opis dia..
bila dah masuk thn ke3 ni....
rasa dah well managed...
lg pun imran dah besar.... xmcm dulu...
bgn pg dgn byk kerenah...
mana nak urus abg n kakak dia nak gi sekolah...
so.... xperlu assistant nak teman kat rmh mcm dulu2...

cuma..kalau ada best la sikit kan...hihi
tapi adik2 pun ada komitmen n kerja masing....
well...
pejam celik, pejam celik...
dah almost 2 months.... hubby xde...
eceli bln 9 aritu dia on off blk..
sbb projek blm stat..
tp pergi 2 minggu blk sehari tukar bj je..
tu yg still terasa...

budak2 la kesian...
aku awal2 ms hubby pergi dulu jarang contact dia..
sbb dia pun line xdpt...
dan aku pun mcm xleh manage diri n anak n masa dgn baik..
so...... time dia call time tu aku tgh serabut...
nak marah2 je....
bila dah lepas sebulan...dah boleh urus anak..
dah xkelam kabut mcm dulu...
so...bila dia call kita xde la marah2 dah...
n budak2 pulak...dlm tempoh sebulan awal..
xde heran sgt nak ckp dgn papa dia...
sib baik hubby memahami....

now... bila dah nak msk bln ke2..
ada org tu ....~ si irfan...
pandai ckp "abang rindu kat papa la mama....asyik dgr suara je... xdpt pun tgk muka papa"
alahai...statement kesian betul...
eceli... aku dah xpakai hp 3G...
aku lebih suka ber video call berbanding skype...
sbb line internet xbape bagus kat atas kapal kata hubby
so...kami mmg xtgk muka...
ada la 2 kali je hubby snap muka sendiri dlm bilik time dah tgh mlm tu..
tu pun puas paksa suruh selfie....haha

n si adik lak...smapai cium muka papa dia xscreen tab...
sian...... adik pun pandai rindu papa...
xpela.... insyaallah...xlama lg dah papa nak pulang...
jgn delay2 mcm thn sudah cukup....

bj sekolah syfqah xbl lg nih....haha....

to papa don... we miss u sooooo much!


2 comments:

Didie Kamila said...

bertabah la..partner dgn org keje dkt laut ni kdg2 mmg mncbar..huhu..

adianiez AIDA said...

kami yg mr.asben kursus 3 mlm pun dah rindu....
ini kan pula lebih dr tu hu hu hu...
sabar... doakan keselamatan dia di sana mencari rezeki :)

Related Posts with Thumbnails